kan şekerimi nasıl düzeltebilirim ya?

son iki aydır sürekli açım sürekli elim ayağım titriyo hamur abur cubur ne varsa yiyorum anlık rahatlatıyo sonra yine aynı döngü. ağlicam şimdi. doymak istiyorum artık ya

tarih
    oy (güzelinden)

1. Protein ağırlıklı besleneceksin süslü.

29 ocak 17:34

2. Ben de aynıyım süslü bir şeyim de yok yeni kan testi yaptırdım. Aç olmasam da canım bir şey çekmese de habire bir şeyler yiyorum, tatlı yiyorum tuzlu tuzlu yiyorum tatlı kendimi durduramıyorum 1-2 taneyle de bitmiyor. Ben 3 gündür öğünlerimi saatli yemeye çalışıyorum, canım tatlı çekince de meyveli şeyler yapıp yemeye çalışıyorum, yarım elma yedim bitti olamasa da en azından 1 brownie yedim bitti olmuyor. Bide bu tarz duygular bastırınca ve genel gün içinde de bol su içmeye çalışıyorum. Okul iş hobi bir şeyler yazmak çizmek ders kitap dizi film vs. bir şeylerle meşgul olmak lazım. Ben ara tatil başladığından beri çok daha kötü oldum okul başlayınca dersler yoğunlaşınca da kütüphane o bu derken bir tık düzelirim diye düşünüyorum

29 ocak 17:42

3. Beyaz unu hayatından çıkartıcaksın. Meyve yemiceksin akşamları. Şekeri bırakıcaksın. Et sebze ağırlıklı beslenmen lazım. Prinç, makarna yemiceksin.

Uyku düzenini düzenliceksin. Beyaz ekmek yemiceksin. Akşam geç yemiceksin. Gece hiç yemek yemiceksin. El ayak titremesini bilmiyorum. Ama beslenmeni düzenlemezsen şekerin de dengede kalmaz. Babam şeker hastası. İlaç kullanıyor. Akşam yemeği geç yiyip yediklerine dikkat etmezse şekeri çıkıyor. Daha çok acıkıyor. Sağlıklı beslendiği az az yediği günlerde çok acıkmıyor. Tatlı krizine girmiyor

29 ocak 18:10

4. Süslü ben de senin gibiydim yıllardır ve kan tahlillerim filan normal çıkıyordu hep. Bir tek son yaptırdığım kan tahlilinde insülin direncim olduğu ortaya çıktı. 2 ay sağlam bir diyet yaptım. Meyve seçimlerim bile glisemik indekse göre oldu ve sonrasında düzeldi. Ama son 1 aydır yine aşırı sağlıksız beslenmeye başladım ve belirtiler hemen yine ortaya çıktı. Tekrar diyete dönüş yapacağım o yüzden. Tek çare düşük karbonhidrat, az şeker ve intermittent fasting.

29 ocak 18:45

5. İyi bir diyetisyenle beslenme düzenini değiştirerek gayet huzurlu ve sağlıklı olabilirsin

29 ocak 18:52

6. Hamur işi abur cubur yediğin için böylesin. Sebze, meyve, sağlıklı karbonhidrat ve protein almaya başlarsan her şey hallolur. Ayrıca dahiliyeye gidip derhal bi diyabet tahlili yaptır

29 ocak 19:25

içerik sonu