karma, dua ve enerji gerçekten işe yarıyor mu? ilahi adalet yerini buluyor mu?

1. Süslüler gerçekten çok istediğiniz bir şey, sürekli isteyerek, dua ederek , enerji göndererek gerçekleşti mi?

Ama basit şeylerden bahsetmiyorum. Bir eşya almak gibi değil. Daha önemli hayati değişiklikler gibi. Evlenmek, ayrılmak, intikam vs gibi . Ya da sizi çok çok üzen birisine ilahi adaletin tecelli etmesi gibi.

Başınıza gelen veya çevrenizin başına gelen  olayları, hikayeleri yazar mısınız?

11 ekim 2019 04:48

2. sizde işe yarayan yöntemler var mı? yoğun enerji, ettiğiniz içten dua gibi!

11 ekim 2019 04:56

3. ilahi adaletin yerini bulduğunu görmedim. Ne arkamdan iş çeviren arkadaşlarımda ne de beni üzen, aldatan sevgililerimde... herkes gayet mutluyken ben hala hayatımda hiçbir şeyi yoluna koyamadım.

11 ekim 2019 07:44

4. bence işe yarıyor. bununla övünmüyorum ama kalbim kırılınca ve sinirlendiğimde içimden ne geçerse söylüyorum ve gerçekten olmasını isteyerek başına kötü bir şey gelmesini diliyorum. mesela bir arkadaşımı evlenme teklifi aldığında tebrik ettim, kendisi bana oldukça pislik bir şekilde sen hala alamadın gibi bir tavır takınarak küçümsemeye çalıştı. kalbimi çok kırdığı için o yüzüğü takmak önemli değil devamını getirmek mesele demiştim, bir hafta geçmeden ayrıldılar. üstüne bir sene geçti ben evlendim kendisi hala bekar. bu çok basit bir örnek. bazen sokakta sinirimi bozan insanlar oluyor, içimde kinlenip kinlenip kötü enerjiyi nasıl yayıyorsam mesela otobüsteysek o kişi otobüsten inerken düşüyor falan.

11 ekim 2019 08:31

5. dua ya da başka yollarla olan isteğim pek olmadı. hep zamanla olan olgunlaşmasına izin verdiğim isteklerim gerçekleşti. biraz zamana bırak süslü. belki zamanla sen de artık önemsemeyeceksin. adalet yerini bulmuş bulmamış önemli olmayacak. ha benim için nasıl işledi bu durumlar; ben zamana bıraktım allaha havale ettim bir nevi. üstünden 10 sene de geçse bir şeyler oldu. fakat benim hayatıma bir artısı veya eksisi yok. oturup bunun için dua etseydim emek harcasaydım zamanımdan verseydim üzülürdüm. çünkü ne gerek var? bak sana şu kadar söyleyeyim insanı intikam kin öfke aşk ya da herhangi bir duygu bitirmez ama umursanmamak bitirir :) birini üzmek istiyorsan yok say, umursama. bitti gitti bu kadar.

11 ekim 2019 08:57

6. genellikle insanlara kibar davrandığım için hakkımın gasp edildiği çok fazla şey yaşadım. bir dönem ciddi beddualar ettiğim de oldu ki şuan pişmanım. beddua dönüp dolaşıp sizi bulmasa bile maalesef kalbi zehirliyor. ama ne zaman ki uğradığım haksızlıklarda masumca üzüldüm, iç geçirdim o zamanlarda genellikle karşı tarafın başına bir bela geldiğine gözlerimle şahit olduğum çok oldu.

11 ekim 2019 09:33

7. Ben apateistim. Dinle karmayla işim yok, inanmıyorum da. Ama şundan eminim herkes kalbinin ekmeğini yer. Bunun anlamı da şu, dünyaya bakışın algilayisin yaşamını etkiliyor. Çünkü sen hayata nasıl bakarsan ona göre davranır ve öyle tepkiler verirsin, dönüt olarak da bu sana yansır. Zaten karmanın felsefesi de sen bana kötülük ettin baaaak şimdi de sana bu olacak demek değil. Biri kalbinizi kırdıysa ve başına kötü olay geldiyse kalbin kırıldığı için değil sen onu öyle görmek istediğin için. Çünkü hepimizin başına birçok kötü olay geliyor bunların hepsi ah değil ki. Kalbin kırıldığında o kişiyi öyle kabul edip oradan uzaklaşmak çok daha büyük bir erdem. Çünkü kalbini hafif tuttuğun sürece ona ne olmuş ne bitmiş, senden mi gelmiş gelmemiş umrunda olmuyor ve yoluna devam ediyorsun. Bu noktaya gelmek yıllarınızı alabilir çünkü insanın kendiyle savaşması kadar zor şey yok şu hayatta

11 ekim 2019 10:59

8. ben kınadığını yaşamaya inanıyorum. mesela biri sizin kalbinizi kırdı aşk acısı çektirdi onun sağlıkla falan sınanıcağına inanmıyorum. ama geçmişte insanlara yaşattığım şeyler yıllar sonra da olsa başıma geldi veya içten içe kınadığım durumların içinde buldum kendimi.

11 ekim 2019 21:43

9. Mesela bir seyi cok istediginizde ve onun icin dua ettiginizde gerceklesti mi ?

Bu ilahi adalet gibi degil ama bir is olabilir, hayat degisikligi gibi. Kendinizle ilgili olan cok istenen meseleler.

11 ekim 2019 21:56

10. A8 ateist seda sayan. Soru sahibi birşeyi çok istiyorsun dua ediyorsun diye bu o şeyin olacağı anlamına gelmiyor maalesef. Tabii olumlu düşün yine de.

11 ekim 2019 22:00