kedim camdan atladı şimdi de sürekli miyavlayıp dışarı çıkmak istiyor?

kedim 5 yaşında erkek yaklaşık 1 yaşındayken kısırlaştırdım bu zamana kadar hiç böyle bir problemimiz yoktu ama ben geçen camı açık unutmuşum aşağıya atlamış buldum sonra eve geri geldik ama ilk birkaç gün asla susmadan sürekli balkon önünde miyavladı artık aralıksız değil ama gün içinde ara ara cam balkon açmaya çalışıp sürekli miyavlıyor ne yapabilirim çok üzülüyorum evde mutsuz mu diye

1. dışarıdan korkmuyor mu süslü? belki vaktiniz oldugunda dışarı birlikte çıkabilirsiniz çimlik bir alanda dolaşabilir ama mikroplar açısından aşılarına dikkat edin.

26 aralık 2020 22:19

2. Kedimin hastalığı olduğu için aşı maalesef yapmıyorlar o yüzden dışarıya çıkarma gibi bir seçeneğim yok aslında ani seslerden hareketlerden falan korkar bazen sanmıyorum dışarıdan korkmayacağını ama gerçekten o camı açmak için kendini paralıyor böyle bir efor yok balkona çıkartıyorum demirin dışına geçmeye çalışıyor ben izin versem eminim atlar tekrar

26 aralık 2020 22:22

3. Eviniz kaçıncı kat? 5 yaşında bir kedi yüksekten atlamaz diye düşünüyorum. O kiloda atlasa da yaşayamaz. Bence üniversitelerin veterinerlik fakültelerine sorun, götürün. Hem ucuz hem daha çok ekipman hem daha taze bilgi hem ticari amaç güdmüyorlar. Takıldıkları noktada hocalarına soruyorlar. Sizi üzmek istemem ama bana bir hastalığı var, sizin görmenizi istemiyor saklanıyor gibi geldi. Bir yerde okumuştum evden kaçtı ölümünü bize göstermedi diye.

26 aralık 2020 23:08

4. Evim 1. Katta ve yüksek değil atlayabileceği bir yükseklikte. Veterineriyle telefonda konuştuk kedim veterinerlerde çok korkup siyanoza giriyor o yüzden çok fazla götüremiyorum olumsuz bir şey gözlemlemezsen getirme bence depresyona girdi sakinleşmesini bekleyelim sakinleşmezse bitkisel sakinleştirici ilaçlar var dedi veterineri. Ama hasta olduğunu düşünmüyorum iştahı gayet yerinde yalanıyor kendini temizliyor oyun oynuyoruz benimle birlikte yatıyor mırıl mırıl sürekli sadece aşırı bir dışarı çıkma isteği var dışarı çıkmak gitmek istiyor yani buna ne yapabilirim acaba

26 aralık 2020 23:42

5. kediniz dışarının tadını almış.miyavlayacak isteyecek ve unutacak baska çare yok

27 aralık 2020 01:58

6. Anladım süslüler teşekkür ederim o zaman unutmasını bekleyeceğim dediğiniz gibi

27 aralık 2020 14:26