kondisyon nasıl arttırılır örneğin hiç koşamıyorken iyi seviyeye gelen var mı ?

varsa aşamalarınızı yazabilir misiniz ? malum spor salonlarına gidemem çok tehlikeli geliyor peki açık alanda ve evde neler yapabilirim ?

1. 6-7 AY BOYUNCA HER GÜN en az 8-9 km yürümüştüm tempolu. sonra bir sabah yürümek yetmiyor gibi oldu böyle hafiften koşayım dedim ve baya bi koştum yani farkında olmadan nefesim açılmış kondisyonum yükselmiş. bunda tabi 15 kilo vermemin ve aralıksız hareket etmemin de etkisi olmuştur ama spor salonuyla falan olmadı yani.

5 haziran 2020 08:51

2. Ben profosyonel sporcu ya da antrenör değilim süslü ama kendimde işe yarıyanları yazabilirim:

1) Kendi kardiyovasküler sınırını bilmek

Bunun için internete başvur, dakikalık kalp atım hızına göre ( yaşına ve sana bağlı olarak ) bir kalp atım hızı veriliyor. Spor yaparken o sınıra ulaşıyor olman demek senin için optimumdur. Veya yürürken hangi hızda konuşamazsın? Hangi hızda kaç dakika yürüyebilirsin? Bu verileri kendini nasıl hissettiğinde kaydedersen sınırı bilirsin. Doğru sporda bayılmamalı, kusma isteği duymamalısın. Bu sonuçlara göre jogging, koşu veya HIIT antrenmanlarındaki sınırlarını bilirsin. Ama her türlü başlangıç seviyesi başlamanı öneriyorum ben. Evde en iyi başlangıç seviyesi HITT önerebilirim, eğer bisiklet sürebilecek ya da açık havada tempolu yürüyüş yapabilecek alanın yoksa. Eğer varsa , hepsini belirli bir düzen içinde kendine göre kombinle. 2 gün HIIT  1 gün bisiklet ya da yürüyüş mesela.

Nike run club kendin için verileri kaydedebileceğin bir yer olabilir.

2 ) Aşamalı olarak artış

Sınırını bildikten sonra, seni bir tık zorlayacak oranda spor yapmak. Mesela diyelim ki sen 30 dakika 6 km/saat yürüyerek sınıra ulaşıyorsun. Bir gün 35 dakika 5,8 km denersin bir gün 35 dk 6 km denersin vs vs. Bu aşamada applerden vs yararlanabilirsin.

Nike training club

Fitness Blender

Fitwell ( egzersizler ücretlidir)

Umarım faydalı olmuştur :)

5 haziran 2020 08:55

3. Çok sağolun süslüler. Sağlığımı ihmal ettiğimi düşünüyorum bu konunun üstüne ciddi manada eğileceğim.

5 haziran 2020 11:19