kredi notu nasıl yükseltilir?sürekli karttan harcamak ya da asgarinin üzerinde ödeme yapmak yükselir mi?

başka onerebileceginiz şeyler var mı

1. Asgari üstü değil bütün borcu ödemek. Belgelenebilir gelirinizin artması. Gelirinize oranla az borcunuzun olması.

4 şubat 2024 14:00

2. Karttan harcamakla kredi notunun hiç alakası yok

4 şubat 2024 14:00

3. Kredi çekip düzenli olarak ödeme yapmak kredi notunu yükseltir.

Kart borcunu geciktirir ya da sadece asgarisini öderseniz kredi notunuz düşer. Kredinizi ödemeyi aksatırsanız düşer.

4 şubat 2024 19:13

4. sadece asgariyi ödeyince düşmüyormuş a2, araştırdım bu konuyu.

ama şöyle bir şey var, kredi kartının limiti diyelim 40 binse hiçbir zaman sonuna kadar borçlanmamak gerekiyor. yani hepsini harcamamak, yarısının kullanılmamış olması iyi oluyor. ona göre bir limit belirleyebilirsin. bir de, kredi alıp günü gününe ödeyebilirsin +1

5 şubat 2024 00:49

5. Soru sahibi soruna kaynak oluyorum kusura bakma lütfen. Süslüler benim kredi notumdaki artış cok az, sebebi nedir ? Düzenli artış gösteren gelirim var. Borcun hep tamamını, büyük çogunlukla da hesap kesim tarihinden önce öderim. Taksitli nakit avans kullanıyorum ihtiyaç doğrultusunda. Borcum çok az oluyor gelirime göre. 69 puan artmış sadece, 1700+ olamıyorum bir türlü nasıl olacak ?

5 şubat 2024 02:21

6. a4, 69 puan artış çok iyi yalnız. ne kadar sürede arttı? en yüksek kredi puanı 1900ler diye biliyorum senin puanın da süper, yükselmesini istemenin sebebi ne? sana yüksek miktarda kredi çıkıyor olması lazım şu an?

5 şubat 2024 17:10

7. A3 süslü rapor aldığım tarihlere baktım şimdi. 69 puan 7 ayda artmış. Puan arttırmak istememin sebebi konut kredisi kullanmak istiyorum ilerleyen dönemde. Evimizi değistirmek istiyorum, istediğim yerden alabilmem için 200 bin kadar üste koymam gerekecek. Banka vermez diye düşündüğüm için puanım artsın istiyorum. babamdan kalan yetim maaşım var sadece 7 bin. Sürekli artış gösteren sabit bir gelir ama maaş az olduğu için istediğim tutarı vermez gibi geliyor bu puanla.

5 şubat 2024 20:45

8. donanımhaber'de bir konu vardı, bulsam gönderecektim sana ama bulamadım süslü... bir üye adım adım nasıl yükselttiğini anlatıyordu, findeks'ten danışmanlık almıştı. en olmadı bunu yapabilirsin, ne yaparsan yükselir diye simülasyonda göstermişler. bir de gene aynı sitede kredi notuyla alakalı çok konu var, bi karıştır istersen. "krediler" forumunda.

5 şubat 2024 21:32

9. bu arada 7 ayda artması ibretlik ya... ben de yükseltmeye çalışıyorum da epey bi yolum var anlaşılan. bankacılık sisteminin müşteriye güvenmesi zaman alıyor.

5 şubat 2024 21:37

10. Kızlar kredi notuna nasıl bakılıyor üni ögrencisiyim de hiç lazım olmamıştı merak ettim

5 şubat 2024 21:39