kuyumcular sahte altın satamaz değil mi?

süslüler ilk kez altın alacagım kendime, bir kuyumcu aynı üründe diğerlerinden bayağı düşük fiyat verdi. ordan almayı düşünüyorum ama sahte falan olma ihtimali olabilir mi?  sertifika da veriyor ama bilemedim yine de bu tarz şeyler olabiliyor mu diye sormak istedim.. alacagım ürün bilezik bu arada gram altın falan değil.

1. Süslücüm ya bileziğim gramı düşüktür ya da ayarı. 8 ayar 5 gram bileziği 800e satıyolar mesela. O da bilezik, 4 bin liralık 22 ayar 10 gram bilezik de bilezik :d

3 eylül 2021 02:37

2. ayarı düşüktür ve gramı daha azdır.

3 eylül 2021 02:43

3. İstanbulda değilim ki süslü..

Ayarı ve gramı aynı klasik bir model yani gram bazında 0,05 gram kadar oynuyordur en fazla

3 eylül 2021 02:46

4. Yani normal kuyumcular çarşısında bir kuyumcu süslü, 2. El satabilecegini sanmıyorum ben altından hiç anlamam ama elbet anlayan müşterileri de oluyordur

3 eylül 2021 03:20

5. Gayet de satıyorlar sahte altın. Daha geçen haber okudum. Google'da bi arama yap görürsün sen de.

3 eylül 2021 06:21

6. 2 sene önce bildiğimiz güvendiğimiz bir kuyumcudan takı alışverişi yaptım. 5-6 ay sonra atasayda küpe bakarken kuyumcudan aldığım küpelerin aynısını gördüm ben küpelerimi 450 liraya almıştım atasayda 1200 civarıydı. Erkek arkadaşım da yanımdaydı kulağımdakilere ne kadar benziyorlar değil mi dedim. Atasaydan çıkınca küpemi çıkarttım ve klips kısmında atasay yazdığını gördüm. Resmen bana hurda altın satmışlar. Bir kusuru defosu yoktu ama sonuçta kullanılmış ürünü bana yeni gibi satmışlar. Ayrıca kuyumcunuz bilindik bir kuyumcu değilse altın sertifikası isteyin. Altınbaş, atasay gibi kurumsal kuyumculardan yaptığım alışverişlerde nasıl altın sertifikası alıyorsam diğerlerinden de istiyorum. Her şey mümkün

3 eylül 2021 08:17

7. 2. El altını kolay kolay anlayamazsınız. Kişi bayramdan bayrama kullanmış sonrada çok ucuza kıyumcuya satmıştır. Mesela ben küperin 2. El olduğunu anlayamadım. Ucuz olmasını da biz tanıdığız sürekli alışveriş yapıyoruz diye indirim gibi yorumlamıştım. Hurda altınmış :/

3 eylül 2021 08:20

8. Niye hurda ki? Gayet güzel takıyormuşsunuz a7. Ama ikinci el olduğunu gizlemeleri hiç hoş olmamış gerçekten.

3 eylül 2021 08:50

9. a1 saf mısın bacım altın bilezik vs almaya kız kalkıp kapalıçarşıya mı gelsin m ayrıca orada da ne tipler var turistleri kazıklamaya çalışan iki dk saçmalama.

3 eylül 2021 09:05

10. 2. El altına sektörde hurda altın denir. Hurda altın normalden çok ucuza alınır satılır. Hurda derken kullanılmayacak anlamında değil. Adamlar bana 2. El aldını hurda fiyatından satmadı sıfır ürün gibi sattı. Dolandırıcılık bu. Hurda olduğunu bilsem gram fiyatından alır işçilik payını düşmelerini isterdim çünkü kendileri de böyle alıyorlar.

3 eylül 2021 10:11