lava kırmızı döküm tencere paslandı?

klasik dışı kırmızı olan tencereden almıştım. sanırım iyi kurulamadığım için ufak pas oluştu. bu pas nasıl geçer acaba bilgisi olan var mı? internette denenmiş bir şey bulamadım. teşekkür ederim şimdiden.

1. yağlayıp dumanı çıkana kadar ısıtman gerekiyor süslü benim başıma gelmedi ama böyle yapıldığını okumuştum

26 şubat 2022 14:51

2. O artik cöp olmus maalesef. Döküm tava tencereye sabun degmez, elde maksimum karbonatla yikanir, kurulanir, yaglanip yuksek isida firina verilir ve sonraki kullanima kadar kuru bir yere kaldirilir.

26 şubat 2022 14:56

3. Süslüm emin olmamakla birlikte ben de paslanan tavalarını attıklarını duydum çevremdeki kullananlardan:(

26 şubat 2022 15:25

4. İnternet sitesi ve kutudan çıkan kağıtta bulaşık makinesinde bile yıkanabildiği yazıyordu ben hep elimde yıkadım. Saf dökme var ona hiç deterjan değdirmedim ama bunda sorun olacağını düşünmedim. Daha yeni almıştım çok da lezzetli yemekleri çok üzüldüm :(

26 şubat 2022 15:36

5. Suslu dokum icin en guzel temizlenmesi yemek mi yaptin yagli bir peceteyle sil. Sadece sil yikama bile. Emin ol yemekler daha da lezzetli oluyor.

26 şubat 2022 15:37

6. Anonim 5 teşekkür ederim düzeltebilirsem öyle yapacağım :(

26 şubat 2022 16:56

7. Dökümcü babanın YouTube kanalında vardır büyük ihtimalle. Seasoing işlemi ile geri çevirebilirsiniz.

26 şubat 2022 17:05

8. Süslü geri dönüşümü için önce tuz ve yağ ile güzelce ovalayıp pası attırmaya çalışın, ardından da güzelce yağlayıp fırına verin 30-40 dk dursun kaplamasızlar için önerilen bu ama kaplamalıyla da yapılır diye düşünüyorum. Ben yıkadıktan sonra ocakta kurutuyorum her seferinde size de böyle öneririm sonrası için

26 şubat 2022 21:27

9. 2 yıldır dökümcübaba kaplamasız kullanıyorum hiçbir sıkıntı yaşamadım onda. Tuz ve yağ deneyeceğim umarım işe yarar teşekkür ederim.

26 şubat 2022 22:40

10. ss diğerleri kaplamasız diye daha dikkatli davrandınız muhtemelen. Lavanınkiler kaplama olsa da çok ince ve özellikle köşe kısımlar açıkta kalabiliyormuş, bende hiç ham döküm yok ama her seferinde kurutuyorum ocakta, hatta bazen yağlıyorum her gün kullandığım bir tavam var onda dahi paslanma yaşamadım bu sayede

27 şubat 2022 01:22