Bana aldırdı ama şöyle ki ruh halim iyi olduğu için yediğim şeylerden de keyif almaya başladığım için oldu.
Ben kullandığım sürede 8-10 kilo verdim ve 5 seneye yakın oldu hala geri almadım. Herkeste farklı etki yaratabilir tabii o da bi ihtimal.
Ben unide kullandigimda kilo almistim suslu. Doktorum da ilaci yazarken istahin acilabilir dikkatli beslen demisti. Ama bu sene 6aydir yine kullaniyorum bu sefer kilo almadim veya istah degisimi yasamadim :/
Ben 3 gündür kullanıyorum şu anlık her şey normal iştahım ne açıldı ne de kapandı.
Bir şey sormak istiyorum, 2 gündür başım inanılmaz ağrıyor. Bu ilaç baş ağrısı yapıyor mu? Senin ağrıdı mı ss süslüm
ilaç kilo aldırmıyor, verdirmiyor. yemek yeme alışkanlığınız ruh durumunuzla ilgiliyse, ilacı kullanırken düzelen ruhsal durumunuz nedeniyle dolaylı olarak kilo değişimi yaşayabilirsiniz. mutsuzluktan aşırı yemek yiyorsanız bunu azaltıyor, kilo almanız duruyor, kilo bile veriyorsunuz. mutsuzluktan yemek yemeyen biriyseniz, iştahınız normale dönüyor, abartırsanız kilo da alırsınız.
duyduğum kadarıyla bu tür ilaçlarda baş ağrısı yaşayanlar genelde bir iki haftada alışıyor ss.
bu konuda herkesin deneyimi birbirinden farklıdır eminim ama kendi deneyimim üzerinden konuşacak olursam, ben kilo verenlerdenim. üniversite döneminde dört yıl boyunca kullanmıştım ve bana da doktor, "dikkat et, kilo alma" demişti. fakat ben 4-5 kilo verdim ve hala alamadım aradan on yıl geçti, kilom orada sabitlendi. yani lustralin bana hediyesi sürdürülebilir iştah kaybı oldu. iyi mi kötü mü bilmiyorum. fakat yeme kısmı haricinde vermiş olduğu o mutluluk ve umursamazlık duygusunu özlemiyor değilim.
Bence bu antidepresanlar herkeste farklı yan etkilerde bulunuyor. Cipralex için konuşuyorum, reçetede yazan neredeyse tüm yan etkilerin tam aksini yaşamıştım kullandığım dönemde. O yüzden denemeden bilemezsiniz.