müslüm ve ayla’nın yapımcısı(?) mustafa uslu neden sevilmiyor?

kutsal motor zeynep ocak hiç sevmiyor zaten caner özyurtlu da birkaç yerde dalga geçmiş. niye sevilmiyor bu adam?

1. Recep ivedik'i sevmemeleri gibi bir şey bence süslü. Kendileri kadar elit görmüyorlar. Sinemadan anlayan bi onlar zaten.

müslüm ve ayla'nın yapımcısı gişeye oynuyor. Sanat anlamında bir şey yok, filmlerde hikaye dışında elle tutulur bir şey de yok bence. Hikayeler zaten aşırı dram tam türk izleyecisinin seveceği gibi. Diğer ablalar abiler çok farklı ve aşmış kafada olduğu için bunu basit görüyorlardır. Halkın anlayabileceği şeyler yapamazlar kendilerine yakışmaz.

Sektörün arkaplanı nedir ne değildir bilmiyorum bu arada tamamen kendi çıkarımlarımla konuşuyorum. Mustafa uslu iktidar yancısı da olabilir bu kadar yüksek bütçeyi ve reklamı nasıl karşılıyor bakmak lazım. geçenlerde rus mafyalarıyla olayları çıkmıştı çek senet mevzularından.

Zeynep ocak'ı ara ara caner özyurtlu'yu ise çoğu zaman izliyorum. Caner'in filmini merakla bekliyordum sinirden gülerek çıktım sinemadan. Tüm salon da aynı durumdaydı. 'Ağbii biz farklıyız vavv şöyle iyi film vav böyle farklı aslında' diye diye öyle övdüler ki bir şey var zannettim. Dandik ötesiydi. Körler sağırlar birbirini ağırlamıştı. Bir de sonra siz anlayamazsınız zatene bağladılar. Aynen...

6 aralık 2021 21:37

2. Biz böyleyiz hakkında o kadar çok kötü yorum vardı ki izlemedim. Mustafa uslu Bana da akpli gibi geldi önce karakterini sevmiyorlar bence. Caner şahan'ın gişe başarısını takdir etti diye hatırlıyorum keşke bizimki de 30m izlense demişti. Bir de ben aylayı beğenmiştim müslüm'ü izlemedim ama. Pr'ı yüksek olmasından da hoşlanmamışlardır belki

6 aralık 2021 22:39

3. 1. Müslüm'ü izlediniz mi? Herif o kadar sanattan uzak ki filme çok karışarak yönetmen değişimine sebep oldu. İlk kısmını keche(?) çekti ikinci kısmının ismini bile bilmiyorum. Dahası filmle anlatmak istediğini anlatamadığına o kadar ikna ki, film sonunda "o herkesin babası oldu" minvalinde bir yazı geçirdi. Yazılı olarak anlatacaksan ne diye o kadar kamera falan zahmete girdin hocam?

2. Filmlerin kendi kendinin reklamını yapmasına izin vermiyor. Her filmde "ayla'nın yapımcısından" yok "müslümün yapımcısından"... böyle böyle tekrar en başa ayla'ya dönüyorsunuz. Filmden çok kendi reklamını yaptı.

3. Filmler çoğunlukla duygu sömürüsü. Ağlayın ulan, bakın naim'in anası, bakın ayla yıllar sonra kavuştu bakın!

4. Oscar aday adayı gibi bir şey ortaya atıldı. Sonra da "ülkene küfret sana verelim oscar'ı dediler" gibi bir cümle kurdu. Aynen; o filmler oscarlıktı, ama sen ülkeyi satmadığın için vermediler.

5. 4 numarada bahsettiğim ucuz açıklamayla filminin reklamını yapmaya çalıştı. Çok tatsız.

Son olarak, recep ivedik mi savunulacak gerçekten?

6 aralık 2021 23:35

4. Bizi aydınlattığın için teşekkürler a4. Recep ivedik içinse aslında bu sene orman yangınlarında şahan'ı tanıdıktan sonra recep ivedik'in biraz yanlış anlaşıldığını fark ettim. Hiciv sonuçta ama film ne kadar eleştirel seyirciyi bahsedilen konuları eleştirmeye ne kadar itiyor tartışılabilir tabi ki.

7 aralık 2021 00:33

5. biyografi filmlerinin bir coguyla ailelerle davalık oldu. ya ailelerden izin almıyor ya da aileler,oyuncular ücret alamadıklarını iddia ediyorlar. para için insanlarin vasiyetlerini hiçe sayiyor. Cicero film galasinda da nazi toplama kampi mizanseni hazırlanmıştı kırmızı halıya. sektörün içindekiler kim bilir daha neler biliyor.

7 aralık 2021 01:24

6. Ne akplisi ya adamin bi oglunun adi mustafa digerinin kemal koyu chpli bence.

7 aralık 2021 01:57

7. gerçek hikaye diye sunduğu birçok şey de uyduruk bazı biyografiler dışında. onlar da samimiyetsiz duygu sömürüsü zaten. yalnız zeynep ocak ve tayfasının da bu işlerden çok anladıklarını düşünmüyorum. yüzeysel ve samimiyetsiz eleştiriler, incelemeler yapabiliyorlar ancak. aynen en beyaz türk sizsiniz.

7 aralık 2021 07:12

8. Recep ivedik'i savunmuyorum ama canım isterse de savunurum yani ne var? Film neticede. Şahan gökbakar'ın 'ben sanat yaptım' diye bir açıklaması mı var? Gişe neyi istiyorsa onu veriyor adam. Mustafa uslu da öyle. Boşuna gişe filmleri denmiyor bunlara. Halka oynanıyor. Evet çok dram evet duygu sömürüsü. Türk halkı bunu seviyor çünkü. Büyük sinema eleştirmenlerinden olumlu övgü almak veya film festivallerinde gösterilmek için çekilmiyor bu filmler. Biz böyleyiz'i de normal sinema filmi işte der geçerdim normalde ama vizyondan önce büyük büyük konuştular, sonrasında da anlaşılamamaktan dem vurdular. Ortada anlaşılabilecek ya da anlaşılamayacak bir şey yoktu maalesef.

7 aralık 2021 10:55

9. gişe neyi istiyorsa onu verip para basıyorsa, eskortlara köpürmeyin burada. kolay para kazanmanın yolu çoğunlukla etik değil, kabul edin. ben de osuruk şakalı şiveli komedi yapıp para kazanayım o zaman.

7 aralık 2021 15:12

10. Öncelikle teşekkür ederim mustafa uslu'nun neden sevilmediğini anladım ama Konu gişe filmi yapmak etik mi değile mi geldi? halk ne istiyorsa onu vermek de bir seçim kolay tüketilebilir sanat kaygısından uzak para yapan filmler. Recep ivedik'in işleniş tarzını ben de sevmiyorum hatta filmi ama bu insanlar da para kazanmak zorunda. Zaten herkes sanat filmi yapamaz ki yapmasın da. Film de sonuçta bir ürün hedef kitlesini yönetmen seçer ona göre yapar. Marvel da gişe filmi sonuçta para için yapıyorlar ve dekor da yok. Filmden kazanılan filme harcanmıyor. Bilgisayar oyunu gibi filmler ama para kazanıyorlar sonuçta

7 aralık 2021 23:02