manikürde şeytan tırnağı yüzünden iltihap veya dolama?

kızlar manikür yaptırdım uzun zamandır hep gittiğim bir yerde ve hijyenden eminim kendi setimi götürüyorum yanımda.orta parmağımda şeytan tırnağı vardı ve biraz derindi.manikürü yapan kişi biraz zorladı,aldı ama minik bir kanama oldu.her neyse ertesi gün o bölgede şişlik oluşmaya başladı.hani kulağımızı deldiririz de iltihap olur ya aynı o şekil minik içi dolu bir iltihap mevcut dokunamıyorum bile sızlıyor.soğan yöntemini denedim çok minik indi şişlik ancak hala mevcut ve canım yanıyor.dolama olmuş mudur diye korkuyorum.böyle bir şey yaşayan çözüm önerisi olan var mıdır aramızda?

1. Sizlama varsa, bir kahve fincanına sıcak su koyun. Dayanabildiginiz en yuksek sıcaklıkta olsun su. Cildi yakmayacak, ama oldukça sıcak olmalı. Şimdi parmağı daldırın, birkaç saniye boyunca. Çıkarın, sıcağın etkisi azalınca tekrar daldırın parmağı. Bunu günde 2 defa tekrarlayın, muhtemelen yarın öğlen falan sorun biter diye düşünüyorum.

25 ocak 2021 22:33

2. pedikurde ayagimda oldu benim gecen ay tam 3 hafta kaldi ayagimda.doktor fucidin yazdi 3 kere surdum direk gecirdi.evde varsa sur mutlaka.

25 ocak 2021 22:58

3. Antibiyotik kullanman lazım aile hekimini ara bi konuş

26 ocak 2021 02:35

4. tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim.fucidin sürüp yara bandıyla kapatmıştım akşam.hepinizin önerilerini deneyeceğim.

26 ocak 2021 13:38

5. gecmis olsun suslum fucidin hemen gecirir 😘