matematik bölümü ve bilişim sektöründe staj imkanları fikirlerinize ihtiyacım var?

süslüler öncelikle hepinize iyi geceler.bu sene matematik bölümü okumaya başlayacagım. kendimi bilişim sektöründe geliştirmek istiyorum çeşitli kurslar, yazılım dili öğrenmek(gizlinot: bu konuda bir süredir zaten çalışıyorum), yabancı dilimi daha iyi bir seviyeye getirmek gibi. asıl sorumsa şu bilişim sektöründeki şirketlere işi görmek öğrenmek için ücretsiz staj başvurusumda bulunsam öff bu da ne alaka şimdi diyip direkt beni eleyerek mühendislik öğrencilerini mi alırlar? gerçekten ilgilenmekten çok haz aldıgım bir alan bilgisayarlar yazılım ve donanım olarak. çok isterim öyle bir ortamda bir şeyleri asıl ortamında görüp daha fazla öğrenmeyi.. sizce böyle bi durum olur mu yoksa staj için kabul ederler mi fikirleriniz benim için çok mühim(gizlinot: ay inşallah kalbimive hevesimi çok kırmazsınız yeterince kırıyor yakınlarım çünkü:() soru baya uzun olmuş okuduysanız eger gözlerinize saglık, teşekkürler❤

1. Yök. Yani şöyle anlatayım. Eğer alanımızda gerçekten iyi olursanız, yazılımcı kadrosuna alınırsınız. Algorıtma uzmanı diye bir uzmanlık alanı var mesela aselsanda. matematikçiler var aralarında, sayı olarak mühendislerin fazladır. İşbank bilişim mesela, içinde çok değerli mat. Mezunu yazılımcılar var.

Dediğim gibi, seçtiğiniz yazılım dilinde gerçekten iyi ve donanımlı olmanız burada temel kriter. Bir de dil. Yani bahsettiğim bu iki kariyer profilinde de ingilizce akıcı.

4 eylül 2018 02:53

2. Alanınızda*

Muhendislerden*

4 eylül 2018 02:54

3. kusura bakmayin ama bir sorum var. madem bu alanlara bu kadar ilginiz var ve buraya kaymak istiyorsunuz neden bu isin okulunu okumak istemiyorsunuz? eminim turkiyede girebileceginiz bir muhendislik fakultesi vardir. bir bilgisayar muhendisi olarak yaptigim isi okuldan ya da kurslardan alacaginiz egitimle sadece bi yere ladar yapabilecdginizi dusunuyorum. ha derseniz ki ben kafaya taktim o zaman bunlarin disinda bos zamaninizda sizin calismaniz gerek. eger calismazsaniz ozur dilerim ama evet muhendislik ogrencilerini alacaklardir

4 eylül 2018 03:14

4. ben yine 3. anonim. sunu soylemek icin tekrar geldim. bir bilgisayar muhendisi, yazilimci isi yapamazsiniz matematik mezunu olarak fakat bilgisayar ve matematik aslinda cok ic ice iki konsept. yani bir matematikci olarak yapabilecdginiz isler var bu alanda. yani bu alana kayip cok calismayi ya da kendi alaniniza odaklanip cok iyi olmayi denemelisiniz bence

4 eylül 2018 03:19

5. Evet sanırım haklısınız anonimler.. Cevaplarınız için çok teşekkür ederim herhangi bir mühendislik seçememe durumu ailesel faktörler o noktada elimi kolumu tamamen baglamışlardı tercih vakti. Tekrardan çok teşekkür ederim

4 eylül 2018 09:57

6. bir bilgisayar mühendisi olarak matematikçinin yazılımı bir yere kadar yapacağını düşünmeniz çok üzücü.

siz başvurularınızı yapın, kendinizi iyi ifade edin hiç kimse ne alaka demez. bu sektörde birçok mühendislik dalından çalışan var. matematikçiler, fizikçiler var. yeni mezun bilgisayar mühendisinden çok çok daha iyi bir çoğu. bakıyorsun cv'sine kursta öğrenmiş ama biliyor. çünkü gerçekten öğrenmek istemiş ve öğrenmiş. her okulda bilgisayar mühendisliği bölümü var, öğrenciler sadece dersleri geçip mezun oluyor ve donanım 0. iş görüşmesine gelen mühendis arkadaşların çoğunda bu durum mevcut. kendini bu işe adayan öğrenciler zaten uçuyorlar. öğren, çalış. kendini geliştirdiğin zaman yazılım sektöründe kesinlikle kendine iyi bir yer bulacaksın.

4 eylül 2018 10:11

7. Ayy süslüm çok teşekkür ederim yanıtınız için. internette matematik mezunlarının yazılıma yönelme şanslarının oldugunu okumuştum ama insan hiç emin olamıyor hele önünde yüzlerce mühendis olunca. Şimdi yazdıklarınızı okuyunca yeniden yüreklendim gerçekten çok çalışırım seviyorum çünkü. Yardımcı oldugunuz için çok teşekkür ederim tekrardan:)

4 eylül 2018 19:50