mebde öğretmen süslülere bir sorum var?

süslüler aranızda anne olan ya da niyetlenenler için aslında sorum. sizce en ideal çocuk yapma zamanı nedir? hamileliğin ilk aylarında çalışmak zor mu bulantıların olduğu zamanlar okulda nasıl geçiyor?  malum doğum izni çok az ve illa ki ücretsiz izin alınacak. 2 ay gibi bir tatilimiz olduğu için hamileliğin ilk ayları yaza denk gelse nasıl olur evden dışarı çıkmadan kolay atlatılabilir mi bulantılar vs? kafam çok karışık tabi hadi ol deyince olacak bir şey değil nasip ama öncesinde bir planlama yapmak istiyorum. sizin tecrübeniz nasıl oldu ya da çevrenizde nasıl düşünüyor arkadaşlarınız vs? teşekkür ederim şimdiden.

tarih
    oy (güzelinden)

1. Teşekkür ederim süslü biraz da şans sanırım gerisi

31 ocak 14:08

2. Ablam ocakta doğurdu nisanda hamile kalmıştı. Raporla vırtla zırtla bebek 8 aylıkken işe başladı. Şimdi de kasımda doğurdu şubatta hamile kaldı yine rapor falanla gittiği yere kadar gidecek sonra ücretsiz izin alacak. Sanırım şubat mart nisan hamile kalmak için en uygun zaman. Bende öğretmenim bunu yapmaya çalışırken başıma neler neler geldi. Şimdi diyorum ki asla önemi yok sağlıklı olsunda ne zaman olursa olsun.

31 ocak 14:59

3. Suslu olsun dediğin ayda olmuyo ki illa, o kadar planlanan bisey degil bu

31 ocak 15:10

4. Evet süslü zaten hadi olsun deyince olanlar aşırı şanslı yani en azından denedim şansımı deyip çocuk da sağlıklı doğduysa bir şekilde şartları ona uyduracağız ama gerçekten hiçbir fikrim yok biraz çıkmaza girdik eşimle. Şöyle mi olsun böyle mi diye ama belki de çok alakasız bir ayda olacak gerçekten bilinmiyor

31 ocak 15:16

5. Süslü ben yapmak için en uygun zamanın nisan-mayıs ayında olduğunu düşünüyorum. Ocak şubat doğurup eylülde okula başlamak en iyisi.

Ücretsiz izin düşünürseniz de ekim kasımda doğum+ yaz tatiline kadar ücretsiz izin de süper.

31 ocak 16:37

6. Ay Allah aşkına sanki kömür madeninde çalışıyorsunuz. Bu öğretmenlerdeki eeennn çok ben çalışıyorum been benim işim öyle zor ki kimseler yapamaz tavrı da baydı artık. Toplasan tüm sene çalıştığın gün sayısı 4 ay ediyor daha neyin hesabını yapıyorsunuz. Yapın gitsin güle güle büyütün

31 ocak 17:12

7. Anonim 6 en zor olduğu için sormamıştım aslında sadece şu son aylarda korkunç mide ağrıları bulantılar yaşadım ve o halde okula gitmek zorunda kaldım öğretmenlikten daha kolay bir işim ya da daha zor bir işim de olsa hastayken evden çıkma zorunluluğu korkunç gelmişti raporla vs uğraşmak. Aklıma hep hamilelik geldi nasıl olurdu böyle okula gitmek falan diye geldi o süreçte. bulantı hayatımı karartıyor normal yaşamımda bile bir de çocuklar çok hareketli karnına bir darbe almak işten bile değil en güvenli hali araştırmaya çalışıyorum aslında teşekkür ederim güzel dileğiniz için

31 ocak 17:37

8. Kişiden kişiye çok değişir bu. Ben Ocak ayının sonunda hamile olduğunu öğrendim. Hazirana kadar 45 dk yolu arabayla gittim geldim haftada dört gün :) neyse ki ders saatim azdı 21 saatti. İki gün yarım gündü. Ama nöbet de tuttum. Gerçi nöbet katım çok rahattı kolaylık sağlamışlardı sandalye de koymuşlardı sık sık oturuyordum. Bulantım vs olmadı hiç. WC'ye gidiyordum sık sık. Ama son ayların tatile denk gelmesi mükemmel oldu o zor oldu işte. Haziran sonundaki ve Eylül başındaki seminere gittim ama okulum değişmişti eve 10 dk idi arabayla. birinde 6 birinde 9 aylık hamileydim. Zordu o sıcakta ayaklarım filan çok şişmişti çok terledim WC de zor olmuştu

31 ocak 23:00

içerik sonu