1. Eğer ev içerisinde de disiplinli çalışabiliyorsan güzel. Çünkü diğer sektörlerden farklı olarak bizim amirimiz yok, rehavete kapılıp yarım saat sonra, kahveden sonra falan demezsen gayet güzel. Başımda işi kontrol eden olmaması beni bir süreliğine rehavete sürüklemişti ama aşmıştım.
Dezavantajı olarak müvekkil ofise saygı duyuyor. Maalesef ki ofisin yoksa seni tam avukat gibi görmüyorlar. Bu noktada sanal ofis düşünebilirsin, görüşmelerini orada yaparsın. Ama hep müvekkilin işletmesinde görüşmek, bir kafede görüşmek olumsuz intiba ne yazık ki. Ben sanal ofisi akıl edememiştim. 3 yıldır sanal ofis usulüyle çalışan arkadaşım da gayet rahat.
Hangi şehirdesin bilmiyorum süslü. Ama büyük şehirlerde kiralar maalesef yüksek. Benim gözüm kesmiyordu, şimdi de yaklaşık 2 yıldır yaşını çoktan almış bir meslek büyüğümün ofisini bedelsiz kullanıyorum. Karşılığında onun uyaptan dava açma işine yardım ediyorum, iş davalarında yardımcı oluyorum, dosyalarımızı tartışıyoruz ve kendimizi geliştiriyoruz. Ofis ve diğer giderler kısmı, özellikle gelirlerimiz artık iyice artmadan inanılmaz can sıkıcı. Zira düzenli gelirimiz yok, ay içerisinde bazen birkaç bin bazen de neredeyse 50 bin alıyoruz. Ama bu taban miktar bir yerden sonra artıyor. O zamana dek ofisi ayakta tutmak zorluyor çoğu kişiyi.
Umarım çok güzel atlatırsın bu süreci :)