yeni
popüler
    sorular içinde ara
    yeni soru sor
    son sorular
    son cevaplar
    kategoriler
    • süslü
    • moda alışveriş
    • kuaför & güzellik merkezi
    • sağlık
    • spor
    • gönül işleri
    • aile arkadaş ilişkileri
    • cinsellik
    • eğitim & kariyer
    • seyahat
    • pet
    • sanat
    • bürokrasi
    • diğer
    18 yanıt
    • linki kopyala
    • şikayet et

     moralim bozuk kimsem yok paylaşmaya ihtiyacım var, dümdüz yazacağım?

    standart memur bir ailenin çocuğuyum, ataerkil baba tarafının ve ailesinin sorunlu olduğu tipik ailelerden. annem öğretmendi emekli oldu, babam hala çalışıyor memur. yine klasik babam tüm parasını ablasına annesine vs vermiş evin tek erkek çocuğu ve zamanında doğrı yatırımlar yapmamış. güç bela bir ev aldılar ben lisedeyken. bu eve de bir 5,6 yıl önce tadilat yaptırdılar ama berbat oldu babam hem ucuza kaçtığı hem de işçilik bok gibi olduğu için. aradan yıllar geçti ben iş hayatına ordan da yurtdışına geldim, kendi yağımla kavruldum yıllarca ve evlendim, geçen yıl kendi evimi aldım. kredi ile, 3 yıl daha borcu var. şimdi ben ne zaman aile evine gelsem çok üzülüyorum çünkü ev eski, bakımsız. yaptırdıkları tadilat bok gibi, banyo falan aşırı kötü, annem temizlik yapsa da kendini belli etmiyor. babamın gram umrunda değil ama annemin de üzüldüğünü biliyorum. lavabo bile yamuk yani. ben napabilirim diye düşünürken buluyorum kendimi hep. sizce ben para biriktirip bu evi sıfırdan tadilata soksam mı? bina 30 yıllık vardır, yeni ev alamayacağıma göre, kendi evimden kısıp böyle bişey yapmalı mıyım? bir yanım yapmak zorundasın diyor bir yanım da senin işin değil diyor. bu arada belki paraları da vardır bilmiyorum ama yaşlılıar da öyle ustayla ilgilenecek durumları yok. ben de yurtdışındayım yani nasıl halledebilirim bilemiyorum. üzgünüm sadece, içimi dökmek istedim belki basit bir konu ama üzüyor beni. 

    1. ailenin böyle bir talebi oldu mu

    14 mart 14:32

    2. süslü maddi olarak destek olabilirsin de yine babanın işçilik açısından ucuza kaçmayacağı ne malum? bir de ev tadilata girince gidip şöyle en az 2-3 hafta kalabilecekleri yer var mı? ben aslında annelerimize kızıyorum benimki de öyle çünkü. maaşı var ama babamın dediği lafa takılıyor. geçen bir şeyin tamiri 1500 tl tutmuş babam ona söyleniyormuş falan. yani annemin yerinde olsam yaptırırım geçerim parası mı yok sanki. işte o kuşakta gereksiz bir erkek sözü dinleme huyu var. ceplerinde maaşı olan kadınlar dut yemiş bülbüle dönüp her koşula razı oluyorlar tuhaf bir durum.

    14 mart 14:35

    3. Maddi olarak aşırıya kaçmadan tadilatla da çok daha iyi olabilir aslında. Sıfırdan tadilat gibi düşünmeyin. Kötü yerleri yaptırın mesela. Maliyeti hesaplatırsınız önce bir ustaya ona göre karar verirsiniz. 

    14 mart 14:38


    4. Böyle bir talepleri olmadı, babam zaten umursamaz. Annem üzülüyor ama belli etmiyor benim sorumluluğum değil babanındı o da böyle yaptı ben olmamış dedim o ustalara olmuş dedi gönderdi diyor.

    Kalacsk yerleri yok ama onu bir şekilde hallederim herhalde ikna ederek bir otel vs

    14 mart 14:39

    5. Anneler için ben de çok üzülüyorum. Onca emeğe geçen yıllara rağmen hakettikleri standartta bir evde bile oturamıyorlar. Hep yokluk ve sıkıntı çekmişler bu ipe sapa yaramaz babalar yüzünden. Süslü evi tamamen tadilata sokmak senin yükümlülüğün değil kendini bu yüzden yıpratma. Ama annen için annenin işine yarayacak hayatını kolaylaştıracak tadilatlar yaptırabilirsin. Atıyorum lavabodan bahsetmişsin lavaboyu yaptırabilirsin mesela. Sonra elin bollaşınca annen için başka bir şey yaptırırsın. Kendi hayat standartlarından kısmadan yapmaya çalış ama bence. Böyle hem sen mutsuz olmazsın hem de annenin yüzü güler bir nebze 

    14 mart 14:40

    6. Kendi kendine böyle işlere kalkışma derim. Bak hem evliymişsin hem de yurtdışında yaşıyormuşsun annem üzülmesin diye düşünürken sonunda sen üzülme çünkü bu gerçekten senin işin değil. İyilik yaptığınız yerden buluyoruz hep cezamızı.

    14 mart 14:54

    7. Hayır tabii ki

    Kendi hayatına odaklanmalısın

    14 mart 18:13


    8. derdiniz mi yok anlamıyorum ya ta yurt dışından oturmadığın evin yamuk lavabosunu dert ediyorsun gerçekten hayatsızlık bunlar.

    14 mart 20:28

    9. Anon 9ne hayatsızlığı ya saçma sapan konuşmayın ana babamın evi yani bir zahmet takayım

    14 mart 21:06

    10. yani ananda benimki gibi ilkokul mezunu çalışmayan biri değilki aklını kullanacak bir zahmet.kusura bakmada kocanın yerinde olsam ,karım ev taksidi öderken anasına böyle yüklü ve geri dönmeyecek para verse ciddi ciddi kavga ederim ne alaka. kusura bakmayında yetişkinlerin hatalarıda kendini bağlar.

    14 mart 21:38