muhteşem yüzyılda hürremci mi yoksa mahici miydiniz?

biraz bu diziyi konuşalım mı yeni izliyorum mahi aşırı ezik geliyor ya hele o hatice yürüyen anksiyete nefret ediyorum selma ergeç harika oynamış kendinden nefret ettirdi ahsjsj

1. hürremciydim ben ya. insanlar mahidevranı süleymanın karısı, hürremi de metres gibi düşünüyordu yayınlanan dönemde ama alakası yok yani. gülfem'den farkı şehzadesinin olmasıydı ve mahidevran dizide inanılmaz yalancıydı. mesela hürrem'de az değildi cidden ama mahidevran valideye ve süleymamana hürrem'in demediği şeyleri demiş gibi anlatıyordu, bana saldırdı falan diyordudkdk mahidevranın yaptığı onca şeye rağmen süleyman dışında kimse ona sırt çevirmemişti mesela hürrem'in de çocukları büyüyene kadar yanında sadece süleyman vardı.

dün 01:03

2. Çocukken izlediğimde mahiciydim, tekrar izleyince hürremci oldum. Hürrem hayata dişiyle tırnağıyla tutunmuş bir karakter. Bence Dış görünüş olarak mahidevran birkaç kat daha güzel tabii ki o ayrı konu.

dün 01:41

3. Ooo sevdigim bir soru. Simdi bu dizi yayinlandigi donemde biz y kusagi olarak genc nufusu olusturuyorduk ve yetistirme/hayat tarzi, tv de gorduklerimiz , bize ayip olarak diretilenler bugunden cok farkliydi. O donemde hurrem sevilmezdi , fettan kadin gibi dusunulurdu, hatta cok tepki almistir hurrem karakteri o donemlerde. O zaman icin guc degil etik degerler kiymetliydi.  diziyi yillar sonra izleyenler cok daha beter karakterler olaylar gordugu ve artik guce deger veren nesiller yetistiginden herkes hurremci oldu.

Kendi adima ben her zaman hurremciydim cunku hurrem mahidevranin aksine her zaman guclu durmus, herseye gogus germis , buna ragmen cocuklarina bile bir gun bunu yansitmamis ustelik eglenceli bir karakterdi. Zayif olanin hayatta kalamayacagi bir donemde sultanin on yillarca has kadini olmak kolay degil. Gercekte de kac yuzyillik gelenegi bozarak cihan sultanina kendine nikah kiydirabilmis olmasi da ayri hayranlik uyandirici. Mahidevran suleymandan cok uzun zaman once vazgecti aslinda, vazgecemedigi hayalleriydi, valide sultanlikti hakkiydi da . O da kendine gore hakli tabi o devrin sartlari icin konusuyorum ama hurremin askina saygi duymamak elde degil. Suleyman hurremin askindan da ote biliyordu ki onun ailesi sadece onlar, ona birsey olmadan hurrem kendi oglunu dahi tahta gecirmez. Mahidevransa malum. Oglunu da yakan , suleymanin gozunden dusuren bu tavriydi. O yuzden herseyiyle Hurrem the queen derim.

dün 06:08

4. Haticeye gelince ona da laflar hazirladim. Selma ergec ile ilgili yorumuna sonuna kadar katiliyorum, karakteri oyle guzel isledi hissettirdi ki nefret ettik kendisinden. Hurreme herkes kizgin oldugundan o donem haticenin nevrotiklikleri, tanri kompleksleri, ne kadar zayif bir karakter oldugu da goz ardi edilmisti. Izlerken yoruldugum

Bir karakterdi benim hep. Icten ice asagilik kompleksi olan, egosunun alti bombos biri. Ibrahimin dahi sevgisinden sultan oldugu icin emin degil cunku, mevki icin mi yaninda oldugunu bilemiyor kimsenin. Bu egolarla yetistigi icin kendini yiyordu devamli. Mihrimah da her sultan gibu hakli olarak egoluydu fakat ozguvenli bir sultandi zira annesi hurrem sultan. Anne tarafindan asil degil , bu egolarla yetistirilmis ama goruyor asil gucun ne oldugunu bu sayede. Bu arada ek bir bilgi vereyim, mihrimah tarihte de gelmis gecmis en guclu sultandir. Hem cok iyi anlastigi babasi sultan suleyman  ,hem de kocasi rusvetci Rustem sebebiyle. Ailesinden ve Kocasindan hatri sayilir miras kalmis kendisine. Kardesi selim bile tahta ciktiginda yeniceriye dagitilacak parayi kendisinden borc almis, valide sultan olmadigi halde hurremden sonra soz hakki valide sultandan bile ustunmus.

dün 06:19

5. hürrem kesinlikle, sempatik, tuttuğunu koparan, dişil enerjinin tanımı haseki sultanım benim

dün 07:43

6. Diziyi yayınlandığı sırada izleyen bir y kuşağı olarak hiç Hürrem'in yargılandığı falan yoktu. Bir iki yobaz yine çıkıp yok memeleri açık kıyafet giyiyorlar, padişahımızı karı kız peşinde gösteriyorlar diye ağladığı için kıyafetler değişmişti. Tayyip bile diziye karşıydı haha şaşırtmıyorlar. Ama halk Hürrem'e bayılıyordu. Tıpkı aynı dönem bihter'e de bayıldığı gibi. Sanki elli sene öncesi de o zaman etik değerler vardı falan yazmış. Aynen şimdi zıvanadan çıktı millet hahah.

dün 09:14

7. hürremciyim. hem çok güçlü, hem zeki. mahidevran zeki değil ve ağlak. hürrem çocuklarının geleceğini düşünüp babalarıyla aralarını bozacak şeyler yapmamaya çalışıyor mesela. mahidevran sürekli oğlunu dolduruyor. hürrem bana şöyle dedi, böyle dedi diye. mustafa da bunun hıncıyla babasına tepki gösteriyor hürrem'e sahip çıkamıyorsun diye ve tartışıyorlar. biraz akıllı olsa böyle bir sebepten mustafa'yı doldurmaz ve babasıyla gerilmemeleri için uğraşır. sürekli böyle saçma sapan hamleleri var, savaşamıyor ve sürekli batırıyor her şeyi.

dün 09:19

8. Etik vardi demedim oncellikle anonim 5 , bu dizinin hedef kitlesi izleyici bir karakteri severken etik degerlerine gore karar verirdi dedim. Y kusagi olduguna emin misin hurreme degil meryem uzerliye bayilirlardi cunku diziyi birakana kadar. Bu ne celal bir sakin hahahah. Yozlasti simdi cik cik mi dedim te allam

bugün 00:17