nasıl korunmasız sevişebiliyorsunuz?

kızlar hpv korkusu yüzünden kafayı yemek üzereyim. sevgilimin benden önce deneyimleri olmuş. prezervatifle bile sevişmek istemiyorum. aşı arıyorum ama bulamıyorum şu aralar. erkeklerde de hpv testi diye bir şey yokmuş. çıldıracağım valla, sevişmeyelim mi? hpv için aldığınız bir önlem var mı? ayrıca gardasil 9 yaptırabilen var mı?

1. Adama aşkımdan ölüyorum ama gitmiş prezervatifsiz sevişmiş kafayı yiyeceğim. Ve benim kadar bilgili de değil bu konularda, aklı bi karış havada. Yobaz gibi bakir erkek mi arayacağım ya bilmiyorum gerçekten.

Neden erkekler bu kadar cahil olmak zorunda bu konuda

29 haziran 2020 18:42

2. maalesef hpv kapma fobisi gebe kalma fobisi gibi yer etti insanlarda. sevgiliniz daha önce prezervatifle ilişkiye girmiş olsa dahi hpv kapabilir bunun kesin bir önlemi yok. dediğiniz gibi testi veya tedavisi de yok. aşı sizi en tehlikeli 3 ila 6 hpv türüne karşı korur. siğil yapan diğer türlerine karşı böyle bir koruma sağlamıyor. bence bu konuyu bir doktorla konuşun ve hayatta bazı risklerin hep olduğunu kabul edin.

29 haziran 2020 18:46

3. Önlem olmadığını zaten biliyorum ama riski azaltıyor en azından. Demek istediğim buydu.

29 haziran 2020 18:48

4. Yani bi de çevremde 16-18 pozitif çıkan birkaç kadın oldu, bu da beni iyice gerdi. Çok sancılı bir süreç. Öf bayılcam

29 haziran 2020 18:50

5. ayrıca hpv kapmak dünyanın sonu değil. hepatit b aşınız var mı? dudak uçuğu yapan virüse karşı dikkatli misiniz? mesela neden bunlar bu kadar fobi haline getirilmiyor bilmiyorum. alabileceğiniz önlemi alın (prezervatif kullanmak, aşılanmak, rutin jinekolojik muayene) gerisini stres yapmayın.

29 haziran 2020 18:50

6. Hepatit b aşı takviminde yok mu zaten? Cevap için teşekkürler

29 haziran 2020 19:03

7. Hpv konusunda dikkat etmekte yarar var ama paranoyak da olmamak gerekiyor. Bu forumda herkes paranoyak sanki bu konuda. Erkekler gerizekali gercekten o yuzden ben hayatima giren butun erkeklere duzenli cinsel saglik kontrolu aliskanligi kazandirmaya calistim, gitsin her partner degistirdiginde test yaptirsin diye. Hpv testi ne yazik ki erkeklerde ise yaramiyor ancak hiv, clamidia vs. gibi testleri yine de yaptirabilirler. Kadinlar olarak duzenli pap smear, gardasil asisi ve cinsel hastalik testi yaptirabiliriz, orunuruz (hpv icin korunmak fayda etmese de en azindan digerlerine karsi korur), bir de cinsel partnerlerimiz konusunda secici davranirsak cok da sikinti olmaz. Ben gardasil asimi da yaptirdim, duzenli de korundum, cok da az cinsel partnerim oldu ama gecen sene sigil cikti uc bes tane mesela. Pap smear testim normal cikti, kanser yapan turden kapmamisim yani. Sigiller icin de ozelde 1000 lira verip yaktirdim (operasyon sirasinda uyuttular beni). Keske olmasaydi tabii ama oldu ve cok da anormal bir sey degil bu. hem tedavisi var hem de sanilandan daha yaygin. Dikkatli olmak iyi ama paranoyak olmayi da gerektirecek bir sey gercekten yok.

29 haziran 2020 19:47

8. Gardasil 9 türkiyede yok. Maalesef sevgilimle ilk cinsel deneyimimde ben de hpv'nin düşük riskli türlerinden birini kapmıştım. Çok bilgisizdim ancak çok erken teşhis edildiği için o aşı süresini kaçırmamıştım gardasil yaptırdım. Sonrasında hep korunarak birlikte olduk. 6 ayda bir yaptırdığım son 3 hpv testim negatif çıktı. Bir daha asla korunmadan birliktelik yaşamam.

Bu arada ek bilgi aşı yaptırmadıysanız da 30 yaş altındaysanız bağışıklığınızı yüksek tutarak bazı düşük riskli türleri tamamen vücuttan atabiliyormuşuz.

29 haziran 2020 20:06

9. Anonim 5, olumlu cevabınız için teşekkürler.

Anonim 6, hangi türünü kapmıştınız? Ve kaptığınızı nasıl anladınız? Semptom mu gösterdi? Kurtulmanıza sevindim.

Gardasil 9'un olmaması rezalet ya, sırf bu yüzden yurt dışında yaptırmayı dahi düşünüyorum. Benim bağışıklık sistemim çok kötü bu arada çocukluktan beri...

29 haziran 2020 20:15

10. Kızlar bende var hpv, ve cinsel aktif olan her kadından yarısında hpv türleri var. Bende 3 türü vardı galiba. Şimdi söyle bişi. Hpv erkeklerde belirti vermiyor. Sadece siğil yapan türleri varsa siğil yapabilir. Yapmaya da bilir. Virüsü aldığı anda da yapabilir.10 yıl sonra da yapabilir. Heh size ise virüs aktif olsun olmasın her koşulde bulaşır. Erkeklerde hpv testi yoktur. Kadınlarda smearda anormal hücreler sonucu ile anlaşılır. Bunun üstüne hpv testi ve tür testi yapılır. Kanser yapan türleri vardır ama azınlıktadır. Genelde 2 3 yıl içinde kendi kendine geçer bu virüs. Ama hiç geçmeye de bilir. Ben de şöyle anladım bendekini. Bitir gün elime değişik pütürcük geldi genital bölgemde. Önemsemedim. Yani sivilcedir dedim. İlerleyen günlerde 5 10 tane farkettim. Anladım ki siğil.. Doktora gittim. Anormal hücreler çıktı smearde. Hpv taraması ve tip taraması yapıldı. Kanser yapan çıkmadı. Sonra kolposkopi yapıldı. Temiz çıktı. Bu süre zarfında siğil solüsyonuyla doktor tarafından siğiler yok edildi. Bir daha da çıkmadı. 1 sene dolunca tekrar gittim smear yapıldı ve anormal hücre çıkmadı. Yani gerilemiş diyebiliriz semptomlar için. Siğil de yoktu. Hpv ise hala vardı. 6 ay sonra tekrar gel smear yapalım dedi. Bunları zeynep kamil hastanesinde ücretsiz yaptırdım. Çooooooook memnun kaldım. Bu virüsü kimden aldığımı bilmiyorum. Cinsel aktif olduğum ve çok eşli olduğum 2 yılın sonunda çıktı bu virüs bende.kimden kaptığımı bilemiyorum. İlk kişiden de olabilir 2. Sinde de. Onlar da belirti yoktu. Kimseyi suçlayamadım zaten kendileri de bilmiyorlar bence çünkü dediğim gibi erkeklerde hiçbir belirti yok sadece taşıyıcı oluyorlar. Ama ama ama ama bu hastalık düzenli tarama yapıldığunda hiçbir sorun çıkarmıyor. Eğer ki 10 sene hiç smear yaptırmadınız, sizde de hpv varsa o zaman kanser olabilirsiniz ama illa olcaksınız diye bişi yok. Diyelim ki kolposkopi de kanser öncülü hücreler tespit edildi. Sıkıntı yok, leep denilen bir işlemle vjina ve rahim ağzına kadar iç kısım lazerle yakılıyor. Sonrasında kalkıp evine gidiyorsun. Yakılıyor deyince korkmayın yani öyle. Işın gibi düşünün. Çocuk olmasına fln engel değil. Yani korkmayın! 6 ayda bir smear a gidip, kontrol olun, anormal hücre çıkarsa takibini yapın. Hiçbir şey olmaz.

29 haziran 2020 21:05