nasil duygusuz olunur???????????

süslüşler merhaba. nasıl duygusuz olunur ? nasıl ya nasıl ? ben aşırı duygusalim ve bunu bırakmam gerekiyor geldim 28 yaşına, en ufak bir şey olduğunda hemen gözlerim dolar ağlarım, haklı bile olsam. sesim titrer konusamam. sıkıldım. erkek arkadaşıma güzel güzel şeyler yazarım cevabı tmm oluyor. ayağıma cam battı diyorum tmm diyor. sinirlenir laf söylerim şuan konuşmayalım der zorladım diyelim cevap vereceği yerde yine tmm diyor. bugün halısaha maçında ben orda biriyle konuştum onu izlemedim diye bana surat astı, eminim benim ona baktığımı gördü ama bakmadı. ben yapamıyorum ya. biri bana güzel.mesaj yazsa güzel cevap vermeden duramıyorum. kapıyı biri tutsa teşekkür ederim demeden duramam üzülürüm sonrasında. nasıl oluyorlar böyle anlamıyorum. odun demek istemiyorum ama benim erkek arkadaşım öyle. bu arada akrep burcuyum. yükselenim oğlak.

1. akrep burcuyum ay burcum oğlak. sen ben misin ben sen miyim? o kadar aynıyız kiiii.

17 şubat 2020 22:37

2. süslü bugün aynı konuyu arkadaşıma ve anneme açtım. artık daha duygusuz ve katı biri olmak istiyorum. herkese kibar davranmaya çalışıyorum. hoşlandığım çocuğun yanında elim ayağım titriyor. bunları yaşamak istemiyorum, daha cool olmak istiyorum. hemen role bürünebilmek istiyorum ama olmuyor.

17 şubat 2020 22:40

3. Ben çok düşünüyorum. Ben de Arkadaşlarımla konuşuyorum yapamıyorum yok. bir gün duygusuz olsam oteki gün olamıyorum.

Erkek arkadaşımın annesine bir şey aldım. Hediye değil ama bir üründe 3 al 2 öde varmış birini ona aldım. Parasını verecek tabi ki. Ctesi aldım yolladım. Ne aradı teşekkür etti ne de oldu ya da olmadı demedi. Zor mu ya. Gerçekten çok mu zor. Bugün söyledim aramadiniz diye. İsim vardı arayamadik unuttum dedi ama uydurma teşekkür etmeyi bilmiyor. Keşke benden alsak ona versek.

Ama ben şunu anladım. Böyle seyker bence aileden geliyor. Benim anne babam da aynıdır. Hem aşırı ince dusuncelidir hem de biri mesela kapıyı tuttu teşekkür etmesem kızarlardi küçükken neden teşekkür etmedin diye.

Geldim 28 yaşına duygusalim hem de aşırı. Önüne geçmem lazım. İnsanlara kendilerini aynaya bakiyorlarmis gibi hissettirmek istiyorum ama olmuyor. Bana sen çok kibarsin diyorlar ama keşke olmasam ya. Cidden kafayı yicem.

17 şubat 2020 22:50

4. Anladığım kadarıyla erkek arkadaşınızla zıt karakterlere sahipsiniz. Benim de yükselenim akrep alakası yok bence ama belirtmek istedim.

Mesela yeri geliyor ben buradaki yazilanlara bile çok alınıyorum. Yeri geliyor kolay gelsin dediğim esnaf teşekkür etmediğinde bile kırılıyorum, moralim bozuluyor. Bence dünyanın özellikle bizim ülkemizin sizin, onun, bunun veya benim gibi karşısındaki insana iyi niyetle yaklaşan, kendine duyduğu saygıyı karşı tarafa da hissettiren, kibar olan ve bunu bünyesine işleyen insanlara ihtiyacı var.

Ben de sizin gibiyim. Annem mesela bana göre daha tabiri caizse odundur. Dayım bana kibarlıktan kırılıyorsun der ama hep "senin gibi kızım olsun isterdim" der. Galiba Bu aldığımız aile eğitimi ile de alakalı. Terbiye insanı büyütür ve olduğu kişi yapar. Siz duygusalsınız diye bu neden sizin suçunuz olsun? Böyle düşünmeyin. Aynı daha çok mantığıyla hareket eden insanların ruhsuz, duygusuz olarak suçlandığı gibi. Yapı meselesi. Biz böyle doğduk, böyle büyüdük süslücüm. Dünyanın bir dengeye ihtiyacı var. Bazı insanlar kırılgan, naif olacak ki kıran kişilerin onlara ihtiyacı olsun. Emin ol erkek arkadaşının senin duygusal yapına ihtiyacı var.

17 şubat 2020 23:04

5. ben de sizin gibiydim aşırı duygusal hassas düşünceli insanları kırmamak için çok dikkatli olan vb. sonra çok çok büyük acılar yaşadım çok büyük kayıplar. hastalıklar ölümler borçlar çaresizlik. maddi manevi fiziksel ruhsal bittim tamamen. ondan sonra bende başladı duygusuzluk. gerçekten sanki robot gibiyim artık hiçbişeye üzülemiyorum takmıyorum umrumda olmuyo. arkadaşlarım yaşadığım şeyler yüzünden olgunlaştığımı o yüzden böyle olduğumu düşünüyolar ama bu olgunlaşmak değil 1000 yaşında gibi hissediyorum içim öldü sanki sıfır duygu. nasıl duygusuz olunura tavsiye değil tabi bunlar benim yaşadığım süreci anlatmak istedim sadece. çevremde gördüğüm kadarıyla da büyük travmalardan sonra insanlar daha duygusuz ve umursamaz oluyo.

17 şubat 2020 23:19

6. Anonim 3 yorumunuz için teşekkür ederim.

Evet zittiz. Ve demişsiniz ya sizin kırılgan olusunuza ihtiyaci var diye, aslında bunu kendisi de soyler. Ve benim gibi olmak istediğini söyler. Ben de ona ben de senin gibi olmak istiyorum derim. Arada bulusamayiz :) o bana göre biraz daha insani ayakta uyutan cinsten. Ben insanların gerçek yüzünü göremem ama o görür ve ona göre davranır. Ama ben işte insanlari kırmamak için cevap vermiyim üzülmesinler diye düşünüp karşı tarafın dediği ve yaptığı şeyleri yutuyorum, sırf benden laf duyup üzülmesin diye.

18 şubat 2020 00:30

7. Anonim 4 cevabınız için teşekkür ederim.

Dediklerinizde haklısınız. Ben eskiden daha da kotuydum geceleri insanlar beni sevmiyor der üzülür ağlardım, bu derecedeydi. Biraz yaşın etkisiyle biraz da yasadiklarimdan şuan o zamana göre biraz daha odunum. Allah'a çok şükür çok çok kötü şeyler kayıplar iflaslar yaşamadım ama annemin hastalığı ve erkek arkadaşımın beni aşırı uzmesiyle biraz nornallestim. Ama hala çok çok fazlayim. Alinganlik+ duygusallık+ takıntılı olmak: ben

Ha bu arada arkamdan çok saf kız diyenler var sırf insanları kırmamamdan dolayı. Her şeyin farkindayim ama ses çıkartmıyorum.

18 şubat 2020 00:36

8. süslüm bende senin gibi çok hassas ve her şeye ağlayan biriydim. aynı yaştayız ve zamanla o halimden eser kalmadı. sebebini de yaşadığım olumsuz şeylere bağlıyorum. bence bu tecrübelerimiz ve yaşadıklarımızla alakalı biraz da, güvendiğimiz insanlardan kazık yiyerek bu hayatta ölüm gibi gerçeğin olduğunu sürekli kendimize hatırlatarak daha da gamsız oluyoruz. çok kötü olduğum zamanda bi arkadaşım bana şöyle demişti " 30 yaşındayım ve bu yaşıma gelene kadar zaman nasıl geçti anlamadım bi bu kadar daha yaşayacağım hayat için kendimi küçük şeylerle neden üzeyim" sonra düşündüm ve hak verdim şurda yaşayacağımız ne kadar zamanımız kaldı, zaten hayat yeterince zor o sebeple her şeye bu kadar üzülmeye değmez. kimse senden, senin sağlığından önemli değil.

18 şubat 2020 17:14

9. Anonim 5 yorumunuz için teşekkür ederim.

Aslında ben de sizin gibi düşünüyorum teşekkür edebilmek özür dilemek medeniyet göstergesidir. Ve erkek arkadaşımın ailesi cidden ben biz gibi değiller. Aslında babası iyi bana değer veriyor yeri gelir seni seviyorum der özür diler teşekkür eder çok da düşüncelidir. Ama annesi biraz da oglusunu paslasamadigi için yapıyor olabilir ama karakter olarak özür dileme teşekkür etme yok. Zaten erkek gibidir ve erkek arkadaşım da beni annesi gibi olmam için biraz zorluyor. Hareketleri konuşma tarzı da tam erkek gibi ben biraz daha hanımım ona göre diyorum ya bana sen çok kibarsin diyorlar.

18 şubat 2020 20:43

10. Anonim 6 yorumunuz için çok teşekkür ederim. Dediğinizde haklısınız. Aslında ben de öyle düşünüyorum ama bunu hayata geciremiyorum. Beni üzen insanlara bile ben onları uzecegim diye korkarak cevap vermiyorum. Ben önemsenmiyorum ama insanları fazla önemsiyorum. Ama bundan sonra yapmam gerekiyor canıma tak etti artık.

Bu arada iyi Hissetmek kitabını aldım ama daha okuyamadim, umarim okur ve hayatima geçiririm.

18 şubat 2020 20:49