ne ara herkes ultra zengin oldu da lüks çanta akımı başladı?

gerçek zenginlerin takmasını anlıyorum ama instagramda çakma da olsa lüks çanta fotosu atmazsa ölecek hastalığı yayılmış gibi herkes ysl çanta atıyor. insanların beğenmesi ve özenmesi çok normal ama “lüks”ün herkes için olmadığı gerçeği yanısıra; herkes bir delüzyon halinde lüks bir hayal içinde yaşıyor.  bu yaşadığımız algı normal değil bence siz ne düşünüyorsunuz??

1. interneti yeni mi baglattin eve?

bugün 11:54

2. Yeni değil aslında bu. Ben 2009 da üniversitedeyken de vardı. 90larda annemin lv çantası vardı, arkadaşları replika alıp annemin çantası ile karşılaştırırlardı. Hatta annem bile ay ne para vericem gerçeğe diye bi dönem arkadaşları ile kapalıçarşıda gizli mağazalara gitmişti. Gelen temizlikçi kadının kolları altın dolu mesela, o da bir nevi gösteriş hele istanbul gibi bir yerde toplu taşımaya altın dolu binmek akıl karı değil. Eskiden vitrinler içki şişeleri ile doluydu, içki bitse bile içine su konur yine de şişe vitrine konurdu zengin göstersin diye. O zamanlar sosyal medya yoktu sadece evine gelene, çevrene hava atardın, şimdi aosyal medyada paylaşıp ben de zenginim, ben de sizdenim, durumum iyi, mutluyum diye hava arılıyor. Gerçi eskiden göze sokarcasına yapana görgüsüz denip dışlanırdı, dedikodusu yapılırdı, şimdi daha normal geliyor çoğu insana

bugün 11:57

3. Ano1 bu sabah bağlattım aynen; son yıllardaki durumdan bahsediyorum 1 gecelik bir şeyden değil tabi(?) düzgün tespit cevabın yok olarak kabul ediyorum bu cevabını.

bugün 11:57

4. İnstagramın yaygınlaşmasıyla çoğaldı

bugün 11:58

5. sıkıldım burda yapılan genellemelerden. herkes böyle herkes şöyle oldu. görmüyorum ben lüks çantalar senin gördüğün kadar.

bugün 12:06

6. Anonim 2 çok güzel bir tespit gerçekten teşekkür ederim. Ama verdiğin örnekte de aslında sosyal statüye göre bilezik takmak mesela önemliyken; şimdi her statüde olan kişi bir nevi lükse özendiriliyor. Normal fotoğraf paylaşanla arka planda fiskos yapılacak gibi bir ortam oluştu bu kadar popüler hale gelmesi ile.

bugün 12:20

7. Çoğu kişide olanlar da sahte zaten süslüm. Ysl çantalar veya diğer high end diye tabir edilen çantalar/ayakkabılar vs. öyle herkesin ulaşabileceği fiyatlarda değil. İnstagramla yayılmasına ben de katılıyorum açıkçası. Çoğu kişi sanal bir hayat yaşıyor, gerçekte acınası durumdalar.

bugün 12:38

8. Çünkü lüksün herkes için olmadığı gerçeğini türk milleti kabul etmiyor ve anlamıyor. Herkes gelirine bakmadan son model telefon son moda kıyafetlere sahip olmalıymış gibi düşünüyor. En kötü ihtimalle çakma marka alıyorlar mış gibi yapıyorlar.

bugün 13:10

9. "Çünkü lüksün herkes için olmadığı gerçeğini türk milleti kabul etmiyor ve anlamıyor"

çok güzel cümle, bugün ünideydim. ring durağında birkini olan kız gördüm. 20 yaşında üniversite öğrencisisin neden çakma birkin alırsın aklım almıyor. bi de itüdesin git nike sırt çantası kullan sırtın rahat etsin. cidden saçma duruyor.

bugün 13:30

10. bir de çakma parfüm işi çıktı şimdi. yok muadil cnm bu çakma demeyelim. yok ben niş koku seviyom diyip bardelo numarası önermeler falan. ıyk ıyk ıyk. burda da asıl kokunun başlığının altına iki paragraf entry döşeyip ben x'den aldım cnmss yazıyorlar. çakma aldın yane.

bi de çakmaya çakma diyince biz kötü oluyoz. muadil dicekmişiz. sanki çakma kullananlar özürlüymüş de biz onları üzülmesinler diye mutlu etmeye çalışıyormuşuz gibi.

bugün 13:33