ocağa ağda döküldü nasıl çıkar bu:(?

şu cezveli donan ağdaları deneyecektim ama sapı aşırı ısınmış elimi yakınca bırakıverdim ocak komple ağda oldu. ağladım oturup sinirimden:( nasıl çıkarabilirim?

1. Ağda sıcak suyla eriyen bi şey süslü

7 mart 2021 12:50

2. sıcak mı hala? yayılmaya devam ediyorsa yalnızca yayılmasını durdurmak için üstten üstten alın kaşıkla vs.

sonra tuz dökün bolca. bu tür yapışkan ama kuruyunca kaskatı kesilen şeyleri temizlerken kolaylık oluyor. hafif ılıyınca o tuzla gene yaymadan üstten üstten kabasını alın.

son olarak iki seçenek var elinizde. soğukken mi ılıkken mi rahat çıkacağına bakmalısınız. ona göre aşağıdakilerden birini yapın.

soğukken çıtır çıtır olup rahatça çıkıyorsa öyle yapın. tahta kaşıkla çıtırdatarak kazıyıp silin. son kalıntıları da sıvı yağ ile silin. varsa ağda temzileyici özel yağ ile silin.

ılıkken daha rahat çıkıyorsa yağ döküp tahta kaşıkla kabasını temizleyin. sonra da yağlı havlu vb bez ile silin.

7 mart 2021 12:52

3. Eriyince iyice yapışıyor gibi geldi süslü. Soğuk su döktüm dondu kabuklandı bir kısmını çıkardım ama ocak ağda içinde resmen çoğusu duruyor :(

7 mart 2021 12:53

4. Süslü çok teşekkür ederim üstüne su döktüm dondu şimdi. Yağla temizlemeyi deneyim. Teşekkür ederim detaylı anlatımınız için hepsini deneyeceğim.

7 mart 2021 12:55

5. süslüm yağla ve sıcak suyla temizle. ben de yere dökmüştüm, yer oldu mu komple ağda. bi de akşama millet gelecek kaldım öyle. hızlıca sıcak su ve yağla temizlemiştim.

7 mart 2021 12:58

6. Marketten ağda temizleme yağı alırsanız çıkar hemen