pek çok flörtü sevgilisi olup çapkın denilebilecek bir kadınken ciddi ilişki içine girince zorluk yaşayan var mı?

zamanında kısa süreli çok fazla ilişki yaşamış, gerektiğinde erkekleri sadece bedeni için kullanmış, gerektiğinde duygusal ihtiyacını karşılamak için kullanmış ama kafasına eseni yapıp asla pişman olmamış bir kadınım. bazılarınız daldan dala atlamış olarak da tanımlayabilir. aklınıza fuckbuddy, tinder olayları falan geldi muhtemelen ama hayır. daha çok geleneksel takılan bir çapkın kadın gibiydim. bilmiyorum belki hayatıma giren erkeklerin sayısı 40 vardır. neyse 3 yıldır bir ilişkim var ve çok seviyorum onu. 1 yıla falan da evlenmeyi düşünüyoruz. ondan başkasıyla olmayı da istemem. ama bazen kavga ettiğimizde tartıştığımızda falan yani işler zorlaştığında eski hayatım daha mı iyiydi acaba diye düşünüyorum. eskiden kimse üzemezdi beni, hiç düşünmek zorunda kalmazdım karşımdaki insan bunu neden yaptı acaba diye. ya da ne bileyim birisinin bana günaydın yazıp yazması umrumda olmazdı, yazsalar da muhtemelen cevap vermezdim zaten. şimdi sevgilim bir sabah günaydın yazmayı unutsa o günüm mutsuz geçiyor. ya da gece beni arayıp iyi geceler demeden uyuduysa ben uyuyamıyorum. eskiden de etkilendigim hoslandığım insanlar oldu ama hiçbirine bu kadar duygusal yaklaşmadım. hayatımdan çıktıklarında gayet normal devam ettim hayatıma. şimdi sevgilimle ayrılsam ne yaparım, nasıl atlatırım bilmiyorum. en son lisede aşık olmustum bundan önce. o sevgilim beni aldatmıstı ve yıllarca etkisinden çıkamadım. sonradan gelen o kimseyi gerçek anlamda umursamadığım yıllar çok güzeldi. kafam çok rahattı. aşık olup kendime kötülük mü yaptım acaba diye düşünüyorum. bir yandan da onu hayatıma girmiş herkesten daha çok seviyorum, onun da beni sevdiğini biliyorum ama sonunda üzülmekten korkuyorum yine de. neyse gece gece çok dert yandım. benim gibi olanlar veya benim gibi olmasa bile fikir paylaşmak isteyenler varsa yorum yapabilirlerse çok sevinirim

1. Süslü sanırım daha önce aldatıldığınız ve belki ailenizden kaynaklı travmalarınız varsa bu yüzden erkeklerle duygusal yakınlaşmalardan uzak durmuşsunuz. Yaşadığın duygular gayet normal olması gereken şeyler. Sevgilin bir sabah sana günaydın yazmadıysa ona bunu sorabilirsin. Sevmek sevilmek güzel duygular. Bence iyi yapmışsın

27 mart 2022 03:35

2. Anonim 1 teşekkür ederim. Yani günaydın yazmadığında soracak bir şey de yok aslında. Çok çalışıyor ve bazen uykusuz ise gidiyor, bazen uyanamıyor geç kalıyor aceleyle çıkıyor falan. Mantıklı düşününce unutması çok normal. Ama ne kadar mantıklı düşünsem de bazen bu kadar saçma şeyler bile tüm modumu düşürebiliyor

27 mart 2022 03:39

3. Yalnız değilsin süslü bende öyleyim. Çok abartmadıkça bunlar büyük sorunlar değil

27 mart 2022 03:43

4. Baglanma probleminiz var. onu cozmeden ne yasarsaniz bir seyler hep eksik olacak. Seri halde anlamsiz iliskiler yasamak da ciddi iliskide kisiyi hayatinin merkezine koyup bir mesaj atmadi diye uzulmek de normal degil. Lisedeki sevgilinizin aldatmasindan da ote saglikli baglanamama problemleri genelde ailevi nedenlerden, cocukluktan gelen travmalardan olur. Bu konunun uzerine egilebilirsiniz biraz. Farkindalik kazandikca, neyi neden yaptiginizi anladikca davranislarinizi da olumlu yonde degistirebilirsiniz.

27 mart 2022 09:49

5. süslücüm büyük bir ihtimal eski ilişkilerinizde kaçıngan bağlanıyordunuz ama sevgilinize kaygılı bağlanmışsınız ve alışık olmadığınız için o bağlanma stiline bu size garip geliyor ve kaçmak istiyorsunuz. yani aslında bağlanmıyorsunuz da denebilir. bu burada konuşulacak bir durum değil, bağlanma stilleri %90 çocuklukta bakıcımız ya da ailemizle kurduğumuz bağlarla ilgilidir. eğer imkanınız varsa bu konuda bir uzman klinik psikologtan yardım almanızı tavsiye ederim.

27 mart 2022 19:32