peynir ve yeşillik için saklama kabı tavsiyesi ?

süslüler bir türlü peynir ve özellikle maydonuzu muhafaza edemiyorum. çok çabuk bozuluyorlar. özellikle kaşar peyniri bir haftada küf yapıyor. maydonuzlar bir hafta bile dayanmadan pörsüyor. saklama kaplarım cam ya da bir özelliği olmayan plastik. bu yüzden uzun süre dayanamadığını düşünüyorum. iyi bir saklama kabı tavsiyesi olan var mı? sizler nasıl muhafaza ediyorsunuz?

1. Maydanozu da ısrarla yanlış yazmışım affedin :d

24 nisan 2021 12:47

2. Süslücüm, tupper almanı tavsiye ederim. Yeşilliklerimi yıkayıp kurutup tupper kaplara koyuyorum, yaklaşık 2 hafta kalıyorlar. Fiyatları biraz yüksek ama bence kesinlikle değer :)

24 nisan 2021 12:55

3. Yeşillikleri güzelce yıkayıp kurut, kaba koyarken altına ve üzerine kağıt havlu ser. Nemlenmemesi lazım, kuru kalmalı.

24 nisan 2021 12:56

4. Süslü maydanozları yıkadıktan sonra kurutmadan geçirip sonra kağıt havlu üstünde iyice kurutuyor musun? Ben de cam kaplara koyarım bir hafta on gün çok rahat gidiyor yeşillikler. Kaşar vs de uzun süre gider. Ya da buzdolabınızla ilgili olabilir mi diye düşündüm. Kaşarın bir haftada küf yapması zor bence. Dolabınıza yeterince soğutmuyor olabilir mi acaba?

24 nisan 2021 12:56

5. Diğer arkadaşların söylediklerinin dışında ben maydanozu kıyıp buzluğa atıyorum.

Sürekli yemek yapan kullanan biri değilim çünkü illa ki bozuluyor

24 nisan 2021 12:58

6. Ben maydanozun saplarını kesip konserve kavanozuna koyuyorum. Kapağı kapalı şekilde epey uzun süre dayanıyor. Peynirleri de sizin gibi kapaklı cam saklama kaplarında muhafaza ediyorum. Hiç küflenme sorunuyla karşılaşmadım. Başka bir sebebi olabilir mi acaba? Buzdolabı derecesi vs gibi?

24 nisan 2021 12:59

7. Peynir icin pasabahce nin storemax peynir kabı cok memnunum

24 nisan 2021 13:01

8. Diğer yeşil sebzeler de yıkanıp saklanır mı

24 nisan 2021 13:06

9. Taze tutan poşetler var bu işe özel, pahalı da değil maydanoz için deneyebilirsiniz ama kaşarın 1 haftada küflenmesi normal değil. Buzdolabının ayarını kontrol edin. Ya da buzdolabı sürekli açılıp kapanıyor mu? Pek sanmıyorum ama çok sık kullanıldığında, mesela yazın sürekli su almak için açılıp kapandıkça, soğukluğu muhafaza edemiyor.

24 nisan 2021 13:52

10. Peynirlerin altına mutlaka selpak kalın mendillerddn koy tupperda olsa küflenir en iyi dolap olsa da bi yere kadar. Maydanozu da yıka güzelce bir beze sarıp muhafaza et

24 nisan 2021 14:05