polis sevgili nefreti nereden geliyor?

süslüler soru-cevap aparatına bakıyorum da sürekli olarak polis sevgili mi asla, polis mi uzak olsun, polisse koşarak kaçın gibi yorumlar var. bu polis sevgililer karşı olan nefretin sebebi ne? cidden merak ediyorum hiç mi polise sevgilisi/eşi olup da mutlu olan kimse yok sözlükte veya çevrenizde?

1. Mesleklerini kız tavlamak için kullanıyorlar. Sosyal medyada abazan gibi kız ekliyorlar çünkü. Jandarma personeli de bunlara dahil. Hepsi böyle değil ama çoğunluk böyle

23 nisan 2020 14:39

2. Gezi döneminden?

23 nisan 2020 14:41

3. şimdinin polisleri tamamen hükümetin maşası olmuş, eğitimsiz, iş bulamadığı için son çare polisliği tercih etmiş, üstüne beylik silah verilmiş kontrolsüz insanlar oldukları için. polisler hiçbir ülkede sevilmez.

23 nisan 2020 14:43

4. kendi tanıştıklarımdan örnekler: mesleklerinin gücünü kullanarak tüm yasakları görev dışında çiğniyorlar. Kaba saba nezaketten yoksunlar, dar görüşlüler, boş vakitlerini tamamen boş geçiriyorlar. Kuralları kişilere göre esnetiyorlar. Sigara ve nargileye düşkünler. Genelleme yapmıyorum benim karşıma bunlar çıktı.

23 nisan 2020 14:43

5. Ya bı iş karakter meselesi kesinlikle genellemeleri doğru bulmuyorum. Asker için de aynı şey söylenir genelde, rütbelerini kızları tavlamak İçin kullandıkları vs. Erkek arkadaşım askeri pilot, ne iş yaptığı sorulduğunda askeri personelim der mesela. Hiç ben pilotum dediğini duymadım. Bilmiyorum kişilik meselesi. İnsanları düzgün tartabildiğinize inanıyorsanız  genellemelere gözünüzü kapamalısınız kesinlikle

23 nisan 2020 14:45

6. Anonim 8 😂😂😂

23 nisan 2020 14:51

7. polis olmalarından geliyor.

23 nisan 2020 15:05

8. Eğitimsizlik +1 ve keko olmaları

23 nisan 2020 15:05

9. Bütün genellemeler gibi bu da yanlış. Eşim polis gayet iyi bir baba ve iyi bir eş. Cahil, eğitimsiz ve dar görüşlü biri değil. Meslekteki bütün polisler kötü değil. Her meslekte olduğu gibi iyisi de kötüsü de var.

23 nisan 2020 15:09

10. a2 cok enteresansiniz. genelleme baska "hepsi boyledir" demek baskadir. ben o zaman tum ogretmenler bos oturuyor, muhendisler egolu, eczacilar esnaf mi diyeyim. ki asla oyle degiller. bir meslekteki bir avuc dahi olsa tum iyi ornekleri yok saymak nasil bir dusunce? fasizan olan sizsiniz bu durumda. yukardaki suslu durumunu anlatip dusuncesini belirtmis ona karsi alakasizca kendi fikrinizi sunmussunuz kaba bir sekilde.

soru sahibine gelince, polis=hukumetin masasi algisi var. ki iclerindeki hiyerarsi yuzunden yanlis da sayilmaz malesef. iyi ya da kotu gelen emri uygulamama gibi bir sanslari yok. kendi degeleri ya da dogrulari bir sey ifade etmiyor mesleklerinde. genelde sinirli, dengesiz ve egitimsiz olarak goruluyorlar. sinir ve denge karakterle ilgili, onca is yukune ragmen etrafina yansitmayanlar da var evde cocuguna esine kan kusturan da bu bahaneyle. egitime gelince, polis olan tanidiklarim ya muhendislik ya egitim fak. mezunlari. kendi mesleklerindeki maaslarin tatminsizligi yuzunden polis olmus kisiler.

23 nisan 2020 16:34