rahim enfeksiyonu cinsel yol dışında nasıl bulaşır süslüler? aldatılma ihtimali?

süslüler 2 gün önce ara kanama oldu bende. hemen o gün özelden randevu aldım. açıkçası aklıma ilk gelen ihtimal kist idi. çook seneler önce (+10 yıl) kist için dkh kullanmıştım dedim acaba tekrar mı etti vs. neyse sol yumurta kanalında enfeksiyon gözüküyor dedi doktor ultrason muayenesi sonrası. antibiyotik verdi bitirince tekrar gel dedi. ben de kist değilmiş diye içim rahatladı çıktım öyle ama sonra aklıma takıldı. internetten baktım genellikle cinsel yoldan bulaşır diyor. ilaçlarım bitince tekrar gittiğimde doktora soracağım tabi ki nasıl bulaşmış olabileceğini ama düşündükçe biraz paranoya yapmadım değil daha 1 hafta var tekrar doktora gitmeme. 4 yıllık bir sevgilim var, bu zamana kadar herhangi bir yanlışını görmedim. hayatımda değişen hiçbir şey olmadı, durduk yere bir anda neden enfeksiyon kaptım? kafam çok karıştı şu an açıkçası. başka birinden kapılıp bana bulaştırılma ihtimali nedir?

tarih
    oy (güzelinden)

1. Bilmiyorum ama sağlıkla ilgili konuları chat gptye soruyorum. Süper cevaplar veriyor. Tavsiye ederim.

31 ocak 10:17

2. Enfeksiyon yumurtalığa kadar ilerlemişse yeni kaptığınız bir şey değildir muhtemelen. Ama cinsel yolla bulaşması bakteri türüyle alakalı, faunamızda normalde bulunan bakteriler artışa geçtiğinde de enfeksiyona neden oluyor

31 ocak 10:17

3. A1 süslü sorayım bakayım oraya da ne diyecek.

A2 süslü sen yazınca aklıma geldi. Son 2 aydır kefir ve activia shot (markette ne gelirse elime) içiyorum her gün olmasa da aklıma geldikçe 2 günde 1 falan, baya sık sık yani. Probiyotik iyidir, sağlıklıdır diye. Bir de tuvalete zor çıkarım bağırsaklarıma iyi gelsin diye. Probiyotik bende ters etki yapıp vajinal floramı bozup rahme kadar ilerlemiş olabilir mi bu durumda? Bakteri artışı diyince böyle bir şey düşündüm şu an.

31 ocak 10:25

4. Onlar vajina sağlığını evet etkiliyor da en faydalı yol vajinal fitil probiyotikleri kullanmak kendimden biliyorum. Ağızdan tablet alıyordum, fitile bir geçtim tabletin işe yarayıp yaramadığını sorgulamaya başladım. Düşündüğün kadar faydası olmamıştır.

31 ocak 10:31

5. Yok süslü probiyotik kullanımı fayda sağlar sanmıyorum buna neden olsun ama doktora bir sorun isterseniz. Bakterilerin dengesinin bozulması genelde mantar ilacı kullanımından (mantar da normalde bakterilerle denge halinde ve hep var) veya bağışıklığından düşmesinden kaynaklanıyor. Ama cevabı yazdıktan sonra biraz araştırma yaptım, yumurtalıklarda enfeksiyon pid diye tanımlanıyormuş ve genelde cinsel yolla bulaşan enfeksiyon kaynaklı oluyorlarmış. Yani içinizi sıkmak istemem ama bu erkeklere güven olmuyor gerçekten. Ben de uzun ilişkimin ortasında ciddi bir herpes atağı geçirmiştim ama virüsler yıllarca uykuda kalabildiği için hiç sorgulamadım bile. Şimdi geriye dönüp bakınca yine de emin olamıyorum beni aldatmamış olduğundan

31 ocak 10:37

6. A1 süslü yok ya ben bağırsak florasına iyi gelsin diye içiyordum. Tuvalete biraz zor çıkarım da. Vajinal bir problemim yoktu hiç. Bağırsağa iyi gelsin derken vajinal florayı mı bozdum acaba? Ama çok uçuk bir ihtimal değil mi o da ya?

Bir de zaten herhangi bir akıntı/koku vs problemi yaşamadım yani enfeksiyon direkt rahimde ortaya çıkmış gibi. Olabilir mi böyle bir şey? En ufak bir güven problemi yaşamadığım bir sevgilim var ama şu an sağlığım söz konusuyken her ihtimali gözden geçiriyorum haliyle. Güvendikleri kişiler tarafından aldatılanları da çok okuyoruz sonuçta. Yani ne düşüneceğimi bilemiyorum şu an.

31 ocak 10:44

7. A2 süslü geçmiş olsun size de. insanın kafasına da ufacık bile olsa bir şüphe düşünce içi içini yiyor işte. 1 hafta sonra doktora gidene kadar kafamda dönüp duracak bu benim acaba öyle mi böyle mi diye. Of bu tarz şeylerde emin olamamak çok kötü bir şey.

31 ocak 10:49

8. probiyotiğin içinde halkın anlayacağı dilden konuşacak olursak "dost" bakteriler var lütfen içtiğiniz kefirin içindeki dost bakterinin yumurtalık kanalınızda kanamalı enfeksiyona neden olabileceğini düşünecek kadar cahil olmayın.... sevgilinin seni aldatmış olma ihtimali çok daha yüksek

31 ocak 11:00

9. rutin kontrolde hpv de bakılıyor, sonuç ne çıktı?

31 ocak 11:07

10. A4 süslü bakteri artışı ihtimaline karşılık acaba olabilir mi dedim ve çok uçuk bir ihtimal diye de ekledim. Normalde Probiyotik yapmaz evet ama milyonda bir ihtimal bile olsa bendr ters tepmiş olabilir mi diye sorguluyorum şu an dediğim gibi her türlü ihtimali göz önüne alıyorum. Lütfen kavga çıkartacak cahil gibi aşağılama kelimeleri kullanmayalım. Ben olayı anlamaya çalışıyorum ki ona göre doğru adımları atabileyim.

A5 süslü doktor sadece standart kan tahliline bakmış başka hiç sonuç yok. Hpv bakılmamış. Bakması gerekmez miydi cidden ya? Tekrar gittiğimde bunu da soracağım ayrıntılı bakılmasını isterim cevabına göre.

31 ocak 11:19