rehberlik ve psikolojik danışmanlık bölümü mezunu olan arkadaşlar?

geçen yıl mezun oldum. adı bilinen bir kolejde ancak asgari ücretle çalışıyorum. yüksek lisans için istanbul'a gelmek istiyorum ancak iş bulamacağım büyük ihtimalle. çok umutsuzum:( sizler neler yapıyorsunuz? iş bulabildiniz mi? ne kadar maaş alıyorsunuz?

1. İstanbul da iş olanakları daha fazla o yüzden bir tık kolay olabilir. Ama maalesef özel sektörde maaşlar bu.

16 mayıs 2019 22:08

2. ben de geçen sene mezun oldum. işsizim.

istanbulda yüksek yapan ve ücretli öğretmenlik yapan bir arkadaşım var. bir ara istanbula taşınmayı kafaya koymuştum. sakın gelme, verilen maaşla geçinmek mümkün değil ailem destek olmasa hayatta geçinemem, evi paylaşacak birisini bulmak zorundasın, aynı zamanda ücretli değil de kolejde çalışsam yükseğe devam etmem mümkün değil inan ki demişti.

16 mayıs 2019 23:11

3. Ben de geçen sene mezun oldum, kpss çalışıyorum:(

16 mayıs 2019 23:32

4. arkadaşınız ücretli öğretmenlikten ne kadar alıyor peki süslüm?

16 mayıs 2019 23:39

5. süslüm bilmiyorum ama özel eğitim okulunda çalışıyor. biliyorsunuz ki bu insanların maaşları zaten çok düzenli değil. tahminimce asgariyi bulmuyordur ama.

17 mayıs 2019 00:18

6. İstanbul’daki kolejlerde rehber öğretmen açığı daha fazla aslında.

Bizzat kendi ablam bilfen kolejinde rehber öğretmenlik yapıyor ve ağzından duyduğum sey şu; ülkede rehber öğretmen yetismiyor. Sacma sapan insanları işe alıyorlar bir de biz bunları eğitmek durumunda kalıyoruz seklindeydi

Bilfen’e yeni baslayanlar 3,500 civarı alıyor bunu da belirteyim

17 mayıs 2019 01:07

7. atanamayacağımı da düşünüyorum anonim 5 süslüm. ve doğu görevi de biraz ürkütüyor açıkçası.

17 mayıs 2019 09:26

8. ben geçen yıl mezun oldum. 1 yıldır doğa koleji'nde çalışıyorum. bilfen daha çok tecrübe istiyor galiba süslücüm. maaşları çok iyimiş bu arada.

17 mayıs 2019 09:28

9. Atama puanı gayet düşük, oturun KPSS çalışın ve atanın.

17 mayıs 2019 14:34