sözlükteki öğretmenler ne kadar maaş alıyor? devlette mi özelde mi çalışıyorsunuz?

süslüler kardeşim öğretmenlik düşünüyor, zaten istediği bir meslek fakat maaşını da merak etmiş. okulda konuştuğu öğretmenleri 7000 civarı aldıklarını söylemişler, benim bildiğim kadarıyla öğretmenler ek dersle 5.000- 6000 arası alıyor. o yüzden merak ettik. ben seçeceği meslekle ilgili fikir sahibi olması açısından öğretmen bir iki tanıdığımla konuşmasını sağladım ama normal hayatta insanlara maaşını asla sormam, çok utanırım. eğer devletteki öğretmenler arasında bu denli maaş farkı varsa sebebi ne?  branş maaşınızı etkiliyor mu? burda bu tarz şeyler rahatça konuşulduğu için sormak istedim. cevap vermek istemezseniz anlarım :)

1. 7 bin olmaz sanırım ya. Tam ek dersle 5 buçuk civarı oluyor, tabi yeni başlayanlar için bu

19 temmuz 2020 02:29

2. Öğretmen adayıyım daha maaş almadım ama bildiklermi söyleyeyim. 5ten fazla alır. 5 bucuk falan olabilir yani. Branş maaşı etkiliyor çünkü ek ders ücreti girilen derse göre belli oluyor. 7bin alan var mı duymadım ama

19 temmuz 2020 02:32

3. Benim bir tanıdığım rehberlik öğretmeni, ek derslerle birlikte 7000 i buluyor dedi.

19 temmuz 2020 02:33

4. Ben de rehberlik öğretmeniyim yeni atandım anonim 3, hani nerde 7 bin :)

19 temmuz 2020 02:44

5. Meslekte 8. Yılı sanırım, o sebepten fark olabilir. Uyduracak halim yok :)

19 temmuz 2020 03:04

6. Dümdüz uyduruyorsunuz benim devlette 10.yılım net maaşım 4500 oldu bu ay, ek dersim 200 tl. Full ek ders alırsanız 800-900 oluyor sınav görevi falan katmıyorum branş öğretmeniyim

19 temmuz 2020 03:49

7. Kardeşimin istediği bölüm sınıf öğretmenliği. Ben de açıkcası 7000'i duyunca inanmadım çünkü bu kadar fark fazla ütopik geldi. Bahsettiği öğretmen de iki okulda birden derslere girdiğini o yüzden yüksek olduğunu söylemiş.

19 temmuz 2020 04:04

8. Bu arada 4 yıllık beden eğitimi öğretmeni bir arkadaşımın da söylediği +6000 olduğuydu. Açıkcası öğretmenler arasında bu kadar maaş farkı varsa çok adaletsizce değil mi? Eğer doğruyu söylediyse 10 yıllık sınıf öğretmeninin beden eğitimi öğretmeninden daha az maaş alması düşündürdü. Meslek yarıştırmak anlamında söylemiyorum bunu, bütün branşlara saygım sonsuz ama ortada böyle bir fark olması saçma.

19 temmuz 2020 04:11

9. Hay yarabbim, uydursam elime ne geçecek swh o kadar komiksiniz ki. Yeni mezun öğretmenler 5500 alıyor ek ders ücreti dahil. Neyse uğraşamayacağım

19 temmuz 2020 04:12

10. Net maaş herkeste aşağı yukarı aynı 4300-4800 civarı arasında oynayabilir kademe veya dil teminatı alıp almamasına, çocuk sayısı ve eşin çalışmama durumuna göre değişir. Ek ders ücreti ise ders ve kurs saati sayısına bağlı. Herkes alamayabilir. Maaş söylenirken ek derssiz hali söylenmeli.

19 temmuz 2020 04:16