süslüler allahını seven üzerime yanmaz yapışmaz aynı zamanda sağlıklı bi tava markası önerisi atsın. ?

hiç mi yoktur yapışmaz olunca illa sağlıksız teflon granit kaplamalardan mı olması gerek. küçük olsa da olur iki yumurta iki köfte pişiricem tavaya yapışmasın istiyorum, dertsiz tasasız bi tava bulamadım. fiyatı da önemi değil yeter ki bu özellikleri taşısın.

1. Süslü çelik tavaların da kalitelisi çok yapışmıyor, dikkat etmeniz gereken nokta çeliğin ve tabanının kalın olması. Onlar da biraz pahalı

1 eylül 2020 17:31

2. dökümcü babanın tavaları ve sahanları

1 eylül 2020 17:36

3. Süslü tefalden de sıradan marketlerden de cok tava aldım. Bim, şok, a101 gibi. Ama hiç köfte yumurta pişirirken yapılamıyor ki. Senin neden yapışıyor acaba sen nasıl pişiriyorsun ki.

1 eylül 2020 17:48

4. Bende dökümcübaba ham döküm var. rahatlıkla, omlet, yağda yumurta, pilav, et, tavuk, köfte vs aklına ne gelirse yapabiliyorum yapıştırmadan.

Çelik ve döküm dışında sağlıklı seçenek yok maalesef:(

1 eylül 2020 17:57

5. a1 çelik tava da denedim başta yapıştırmasa da zamanla yıkadıkça özellik kayboluyor malesef.

a2 tefal tittanyum ve bi serisini yapıştırmazlık açısından çok duydum ama sağlıklı mı emin olamadıgımdan almamıştım.

a4 normal yapışmaz tavalar başta yapıştırmasa da hem zamanla özelliğini kaybediyor hem de içim rahat ederek kullanamıyorum çünkü mikro çizikler oluşuyor pişirirken karıştırırken vs, bimden şoktan da alıp kullandım ama onları 1-2 ayda bir atıyorum malesef.

a3 ve 5 dökümü temizleyemem diye hiç girişmemiştim ya bi de yapıştırmıyor mu, çok yapışma oluyor temizlenmesi çok zor diye duydum hep.

teşekkürler hepinize önerileriniz için.

1 eylül 2020 18:38

6. Çok yapışma olanlar seasongi bozulanlar. Doğru şekilde kullanırsan gayet teflon tava performansında çalışıyor. Ayrıca seasoning bozuksa bile tekrar düzeltilebiliyor evde.

dökümcü babanın Instagram hesabını hikayelerini takip edersen daha iyi fikir sahibi olursun. Ayrıca YouTube kanalında da bir sürü açıklayıcı video var. Ben alalı 1 seneyi geçti Çok memnunum. Zaman zaman yapıştırıyor o da benim hatam yüzünden yıkarken bazen sert davranıyorum, hızlıca Ocak üstünde bir yağlama yaparak düzeltiyorum durumu. Ama bu bahsettiğim sadece ham döküm tavalar. Lava markalarda mesela bu yağlama olayını yapamıyorsun çünkü emaye kaplı.

1 eylül 2020 18:44

7. a5 teşekkür ederim bakıyorum şimdi.

1 eylül 2020 18:45

8. artık türkiyeye gelmiyor ama internetten arat bulabilirsen cheftopf tava ve tencere al. inanamayacaksın.taş olduğu için son derece sağlıklı. yemek yakmışlığım ve durulayıp kaldırmışlığım var düşün.

2 eylül 2020 16:19