süslüler aranızda roaccutane veya zoretanin kullanıp sivilceleri yeniden çıkan var mı?

artık tak etti yarın gidip doktordan istemeyi düşünüyorum ama en büyük korkum bu. senelerdir yüzümde sivilceler var,dekolte bölgemde dolu. şuan göz kapağımın az üstünde bile sivilce var. iyice şaşırdı cildim. okul bitti, stres bitti derken günde 3 sivilce çıkarmayı başardım. reglim ama normal günde böyle olduğu için açıkçası bir şey farketmiyor. roaccutane başlığını okudum. belki yeni deneyimlerini paylaşmak isteyen vardır. teşekkürler şimdiden.

1. evet oldu. ilaç bittikten bir yıl sonra büyük ağrılı sivilcelerim tekrar el sallamaya başladılar. sonra dedim bu işin içinde bi iş var bi sıkıntı var cildim bana bir sorunu anlatmaya çalışıyor. sağlık kontrollerimi yaptırdım değerlerim gayet normaldi. sonra yediklerimi en ince ayrıntısına kadar inceledim. mesela brownie yediğim günlerin ertesi kocaman sivilcelerle uyandığımı farkettim. ama aynı miktarda bitter çikolatada hiç bir şey olmuyordu. önce gluteni sonra süt ürünlerini bu şekilde tespit ederek tamamen hayatımdan çıkardım. bunlar yaklaşık 5 yıl önce oldu ve artık izlerim de iyileşti, regl dönemimde bile en fazla bir tane çenemde çıkar, o kadar. o da olsun tabi. unutmayın vücudunuz size içerde olan biten her şeyi haber verir. mesela yanakların alt kısmında çıkan sivilcelerin çoğunun dişlerinizdeki çürük ya da sorunlardan kaynaklandığını pek kimse bilmez. yüzünüzün her bölgesi farklı bir organ ya da sisteminizden haber veriyor, araştırın derim.ingilizceniz varsa direk ingilizce araştırın türkçe kaynaklar çok yetersiz.

8 haziran 2018 01:33

2. İlaç bittikten birkaç ay sonra siyah noktalarım  yaklaşık 2 yıl sonra da sivilcelerim çıktı. Ama eskisi gibi vücudumda ve çok değil sadece yüzümün belli bölgelerinde çıkıyor. Beslenmeme temizliğe vs dikkat etmediğim için de genetik yatkınlığım da sebep olabilir.Doktorum 30 yaşına kadar çıkmasının normal olduğunu ve tekrarlayabileceğini söylemişti.

8 haziran 2018 01:37

3. 2015 yılında kullandım bu sene başında dudak üstümde ve kaşlarımın arasında üstüste çıktı. Tekrarladığını düşünüp çok üzüldüm ama o dönem sanırım hormonal sorunlarım vardı adetim çok gecikmişti 50 günde bire çıktı felan. Adetim düzeldi yüzüm de düzeldi. Şu an çıkarmıyorum ama siyah noktalarım var.

8 haziran 2018 01:46

4. Eskisi kadar kronik olmasa da stres, bozuk uyku ve beslenme düzenine bağlı olarak çıkıyor ama hiçbir zaman eskisi kadar çok çıkmadı bende. ömür boyu bi pürüzsüzlük beklenmemeli. Yine de kullandığıma memnunum ^^

8 haziran 2018 02:15

5. hepinize çok teşekkür ederim. çok yakın arkadaşım zoretanin kullanıyor.ve yüzü baya iyi durumda, benim yüzümse cidden çok kötü. artık her şeyi göze almaya karar verdim. deneyip görmek istiyorum. umarım iyi sonuçlar alırım.

8 haziran 2018 03:41

6. 1.5 -2 sene sonra benim de sivilcelerim geri geldi

8 haziran 2018 08:59

7. çok üzüldüm ya çok korkuyorum, sizce denemeye değer mi? ama eminim bu halimden daha kötü olamaz. birde tam maddi olarak sıkışık olduğum zamana denk geldi. yurtdışı planları, dolar, euro.. cildiyeler çok pahalı biliyorsunuz en az 120 tlden başlıyor muayeneleri. devlete gitsem istiyorum desem verir mi sizce, tahliller yapıldıktan sonra?

8 haziran 2018 14:40

8. süslü size bir tavsiyem olacak. zaten yaz aylarındayız, şu an başlamak kötü bir fikir. bu yaz daha umursamaz bir insan olmaya çalışın (içten içe umursasanız bile dışınızdan amaaan banane diyin mesela). süt ürünlerini azaltın. haftada 3 spor yapın, yürüyün, dans edin. komediler izleyin, bir hobinizle ilgilenin. sivilcelerinize sizi de seviyorum filan diyin (hissetmeseniz de). bir de alkali beslenin, yani bol bol yeşil yapraklı sebzeler otlar tüketin, bitki çayları için. cilt bakım rutininizi sadeleştirin, temizleme tonik nemlendiriciye indirin ve agresif ürünler kullanmayın. yaz boyunca bunu bir deneyin, bakalım bir gelişme olacak mı.

8 haziran 2018 15:46

9. teşekkürler son anonim.çok iyi bir fikir. zaten bu yaz zamanımı spor, yüzme, sağlıklı beslenme, kitap ve film olarak değerlendirmek istiyorum. neden olmasın?

8 haziran 2018 15:49

10. 8 ay aknetrend kullandım ve sivilcelerim geri çıktı evet. eskisi kadar çok olmasada pürüsüz ve sivilcesiz bi cildim yok hala minik minik sivilceli biriyim

8 haziran 2018 23:16