yeni
popüler
    sorular içinde ara
    yeni soru sor
    son sorular
    son cevaplar
    kategoriler
    • süslü
    • moda alışveriş
    • kuaför & güzellik merkezi
    • sağlık
    • spor
    • gönül işleri
    • aile arkadaş ilişkileri
    • cinsellik
    • eğitim & kariyer
    • seyahat
    • pet
    • sanat
    • bürokrasi
    • diğer
    15 yanıt
    • linki kopyala
    • şikayet et

    saçı sabunla yıkamak hakkında?

    merhaba süslüler aranızda saçlarını doğal sabunla yıkayanınız var mı? saçlarınızı nasıl alıştırdınız? uzun vadede saçım daha kötü oldu daha çok yıprandı zarar gördü mü diyorsunuz yoksa memnun ve bu şekilde mi devam etmeyi düşünüyorsunuz?

    1. Ben yağlanma ve dökülme için defne sabunu kullandım. İlk 3 ay hiç sorun yaşamadım hem yağlanmaya iyi geldi hem de saç dökülmem ilk defa bu kadar azaldı. Ama 3 aylık kullanımdan sonra kepeklenmeye başladı saçlarım. Mecbur şampuana dönüş yaptım. Yağlanma durumu da bırakınca eski haline döndü tabi. Bir süre şampuan kullandıktan sonra sabunu tekrar deneyeceğim. Uzun süre kullanımdan sonra bir süre bırakmak gerekiyor belki de.

    Bu arada saçımda boya yok. Boyalı saça nasıl bir etkisi olur çok kurutur mu  bilmiyorum.

    29 mart 2018 23:36

    2. Ben saçlar kuru ve kabarık sabunla yıkamak iyi gelir mi? Hangi sabunu kullanmalıyım? 

    29 mart 2018 23:52

    3. sabun ile yıkayıp sirkeli su ile durularsanız bir sorun yaşamazsınız. Tabi sabunun da size uygun olması gerek deneye yanıla bulursunuz daha doğal içeriklere yönelin yağ tuz gibi temel bir kaç madde olsun içerikte. Defne sabunu dalanın vardı 1.5yıla yakın kullanmıştım. Daha sonra kükürtlü sabun almıştım Migros'tan o da güzeldi. Ama Hatay'dan gelen doğal sabun yaramamıştı saçıma değişik bir biçimde. Bence sabunla saç yıkamak gerçekten saçı kendine getiriyor saçın kendi şekli ortaya çıkıyor. Alışma sürecinden de korkmayın sirke kullanırsanız ilk haftadan sonra alışmış olursunuz. Elma sirkesi kullanıyorum ben kokusunu sevmezseniz beyaz sirke de olur. 

    30 mart 2018 00:13


    4. elimde doğal zeytinyağı sabunu var denemek istiyorum aslında en azından başlarda saç kremiyle kullanırım diye düşünüyorum ama saçımı patlaştırır mı kepek yapar mı diye endişeleniyorum

    30 mart 2018 00:25

    5. yazar burada matlaştırır mı demek istiyor (bkz: swh)

    30 mart 2018 00:26

    6. Saçınızı nasıl alıştırdınız dediğiniz için bende bilgi verdim. Sirke ile durulamazsanız saçınız matlaşır evet. 

    30 mart 2018 00:45

    7. Üstüne altına her yerine basa basa sirke diyorum çünkü saçınızın ve saç derinizin pH ını ayarlamazsanız kepekte olur matlaşma da. Sabun tek başına bazik ve uygun değil saç derisine. 

    30 mart 2018 00:47


    8. ben sirke kolay tarama yumuşatma için kullanıldığını biliyordum sadece kepek oluşmaması için sabun kullanırken sirkede kullanmaya özen göstereceğim teşekkürler bilgi için

    30 mart 2018 00:59

    9. sirkeli su için ne kadar ölçüde suya sirke koyuyorsunuz daha önce kullanmadığım için soruyorum

    30 mart 2018 01:02

    10. Mesela saçınız orta boyda ise bir su bardağına 1cm kadar. Kullandıkça anlayacaksınız zamanla size uyan ölçüsünü, umarım işinize yarar bilgiler:)

    30 mart 2018 01:11