saç boyası alerjisi nasıl geçer?

normalde saç boyasına alerjim yok 2-3 ayda bir komple boyuyorum saçımı. hep de aynı boyayı kullanırım ama bu sefer çok sıkıntı yaşadım. yüzüm gözüm şişmedi ama boynum ensem kıpkırmızı oldu kabardı kafam kaşınıyor sürekli ve kaşıdıkça acıyor saç derim. zaten kaşıdıkça elime sürekli boya kalıntısı geliyor. ilk yıkadığımda önce suyla duruladım ardından bakım kremini sürüp duruladım sonra diplere bir kez şampuan geçtim. gece yattım ama kafamın kaşıntısına dayanamayıp saat 4te kalkıp saçımı sadece suyla yıkadım tekrar. yine hala ara ara kaşınıyor ama bu kadar çok değil. şu an kulaklarım boynum mahvolmuş durumda isilik gibi ense kısmım. boynum da kabardı. birazdan tekrar banyoya giricem zaten de ek yapabileceğim bir şey var mı?  saçımı boyarken boynumu kulaklarımı falan da boyadım ama hemen ardından boyayı duşta temizlemiştim ne yapmak lazım süslüler yarını da böyle geçirmek istemiyorum iş yerinde çok sıkıntı yaşadım bugün

1. Ben de alerjik bi insanım, sondan 4. Boyamamda baya kaşıntım oldu, eczaneden alerji ilacı aldım iyi geldi bana. Artık boyamadan 2 gün önce ilaç almaya başlıyorum 2 gün sonrasına kadar devam ediyorum almaya. Sıkıntı yaşamadım son 3 seferde. Bi de 72 saat önceden alerji testi yap mutlaka her seferinde.

31 aralık 2021 22:49

2. Keşke acile gitseydin süslü :/

31 aralık 2021 22:51

3. Ben alerji ilacı içiyorum saçımı boyarken; doktorumla öyle konuştum. Aşırı bir tepki olursa ama acile gitmeli, daha sağlam bir şeyler veriyorlar.

31 aralık 2021 22:59

4. ben de bundan sonra alerji ilacı alacağım mutlaka teşekkür ederim. süslü acile gitmedim nedense ya gitsem iyi olurmuş ama

31 aralık 2021 23:31