saçlarım çok zor kuruyor sebebi ne olabilir?

kendi kendine bıraksam 24 saatte bile nemli kalabilir. ne yapmalıyım bu saçlara?

1. saçların low porosity. yani saç gözeneklerin kapalı. zor ıslanır, zor kurur. ıslak kalan saç kırılmaya müsait olur, saç derin de daha çabuk yağlanır. yaz bile olsa en azından saç diplerini mutlaka kurutmanı öneririm. sakın ıslak saçla uyuma

8 haziran 2024 19:29

2. saç renginizi daha önce açtırdınız mı? genellikle fazla işlem görmüş çok gözenekli saçlar yavaş kururlar.

saçlarınız gür ve kalın telliyse o da olabilir.

8 haziran 2024 19:30

3. Süslüler hiç işlem yok saçlarımda her zaman böyleydi çok zor kuruyor. Silikonlu ürünler kullanıyorum ondan sandım ama saç kremi vs kullanmadığımda da böyle oluyor. Sampuanımda da sülfat silikon vs yok. Mutlaka kurutuyorum ama çok uzun sürüyor kurutup şekillendirmek :(

8 haziran 2024 19:33

4. A1 süslü çok teşekkür ederim, araştırıyorum şimdi. Ürünlerimin yüzde 90 ı proteinliymiş evet neden işe yaraladıklarını anlıyorum şu an

8 haziran 2024 19:53

5. benim saçım da low porosity. hindistan cevizli, sütlü, üzerinde süt proteni, buğday proteini, keratin falan yazan hiçbir şey saçıma iyi gelmez yapıştırır ağırlaştırır berbat görünür. silikondan korkmanıza gerek yok hele saçınız kalın telliyse dosttur silikon. sülfatsız şampuan da bize göre değil çnükü saçımızın iyi görünmesi için silikon lazım. silikonu temizlemek için için de sülfat lazım. çok kasmayıp sorunlu bir saç deriniz yoksa kafanıza göre yukarıda saydığım içeriklerin olmadığı sıradan bir market şampuanı (elidor, pantene, gliss) alıp, krem faslını atlayıp, duştan sonra keratinsiz fön suyu veya durulanmayan saç kremi, argan yağı falan gibi bir şeyler kullanıp vakit varsa biraz air dry arkasından kurutma makinesiyle kurutma ve en son saç elektriklendiyse yine azıcık yağ geçmek iyi sonuç verecektir.

8 haziran 2024 20:01

6. a1 süslü kafam karıştı. brezilya fönü mesela, saç pulcuklarını kapatan bir uygulama değil mi? benim de saçlarım gür ve kalın telli, normalde çok zor kurur. brezilya fönü yaptırınca -düzlüğü geçtim- saç kurutma süresi dörtte birine iniyor. yoksa gözenek olayı farklı bir şey mi?

8 haziran 2024 20:05

7. Saç testini yaptım düşük gözenek çıktı evet. Urban care'ın argan yağını çok beğeniyordum mesela. Bir tane doğru ürün kullanıyormuşum 😂

8 haziran 2024 20:21

8. A4 saç tipin ne ve Brezilya fönünden memnun musun? Benimkiler kıvırcığa yakın, kuaförüm keratin bakım önerdi sanırım aynı ürün kullanılıyor zaten sadece uygulama daha farklı. Saçlarımla çokkk uzun süre uğraşmak zorunda kalıyroum her duş sonrası, denememi tavsiye eder misin? Bir de uygulama sırasında korkunç yakıcı bir duman ve koku çıkıyor mu? beni en çok tedirgin eden şey bu.

8 haziran 2024 20:33

9. a4 keratin bakımındaki ürün de farklı oluyor, bu düzleştirme. kullandıkları ürüne göre değişir. piyasada çok kalitesiz ürünlerle yapıyorlar. çok lüks kuaförlerde sadece gerçekten işe yarayan ve zararları minimum olan ürünler kullanılıyor.

8 haziran 2024 21:03