saçların arkadan dolaşması karışması neden olur?

merhaba süslüler. ben saçlarımı yapıyorum dışarı çıkıyorum birkaç saat sonra saçlarımın arka kısmı birbirine dolaşıyor karışıyor çok kötü oluyor. hayır diğer kadınlara bakıyorum saçları daha 2 dk önce taranmış yapılmış gibi duruyor :( ne yapacağımı bilmiyorum neden böyle oluyor onu da bilmiyorum. bana bir öneriniz var mı?

1. Benim de oyle ve kime sorsam ben sacimi taramam bile diyor benim oyle dolasiklarim oluyor ki bazen asla acilmayacak da kesmek zorunda kalcam gibi hissediyorum. Kac para verip tangle teezer bile aldim ama acilar icinde dolasik acmaktan kurtulamadim. Eminim asil sebep sacimizin yapisiyla ilgilidir ama kesfettigim en buyuk etken yunlu/tuylu/teddy kazaklar ve montlar. O tarz bir sey giydigimde at kuyrugu veya topuz yapiyorum. Insallah daha faydali cevaplar gelir

30 ekim 2023 12:37

2. A1 süslüm yani öyle kazaklar da giymiyorum :( mesela dün normal düz tişört giydim, büyük çanta almadığım için tarak da alamadım yanıma akşam eve bi geldim 2 saat saçımı açmakla uğraştım resmen. Ince telli falan da değiller gayet kalın saçlarım var. Yani günde 50 kez tarıyorum artık çok yoruldum ya :( saçımı güzelce yapıp en azından birkaç saat bakımlı düzgün durmasını istiyorum çok muuuu :(((

30 ekim 2023 12:46

3. Ozellikle o ense kismi di mi.... benim de ince telli degil, uzun ve dalgali. Otururken hep elim sacima gider biraz acmaya calisirim daha kotu olmasin diye. Ama taragi sadece banyoda sac kremiyle kullaniyorum. Bazen sirf bu sebepten kestirmeyi dusunuyorum, hatta sadece enseyi sifir yapsam sorun cozulur gibi hsidjgsdjg

30 ekim 2023 12:51

4. Evetttt ense kısmı. Ben de düşünüyorum enseyi kazıtmayı 😂 bir de şey soracağım süslü senin saçların boyalı mı? Acaba boyadan dolayı yıprandı da o yüzden mi diye düşünüyorum ama dışarda gördüğüm dümdüz mis gibi saçlar da boyalı gerçi 😂

30 ekim 2023 12:54

5. Hayir hic boya yok. Ama saclarim low porosity buna eminim, cok zor islanir cok zor kurur falan. Bir de elektriklenmeye yatkindir bu da dolasikliga sebep oluyordur sanirim. Ama nasil yani nasil bir gizem bu bazilari tarak nedir bilmezken benim yaramaz cocuklar gibi sacim dolasiyor :(((  2000lerin basinda sampuan reklamlarinda meshur bir sahne vardi sevgilisi kizin saclarina elini atar ve eli dolasiklara takilip cikmaz feci triggerlanirdim jhashsdgsdg

30 ekim 2023 13:04

6. Offff ben o reklamdaki diğer şampuanı kullanan kadınım anahahahaha. Kuzenimle geçen çıktık 4-5 saat falan beraberdik onun saçı bir gram kabarmadı bile. Çok kıskanıyorum. Hayır bir de maskeler serumlar falan da kullanıyorum süslüm ama yok yani... 😔

30 ekim 2023 13:52

7. saçının o kısımları yıpranık çünkü süslü dolaşma sebebi o yüzden benimde öyle oluyor bu arada maalesef

30 ekim 2023 13:58

8. Kestirmekten başka çare yok sanırım

30 ekim 2023 14:29

9. Aynı şey benim dümdüz ince telli saçlarım için geçerli ense kısmım inanılmaz düğüm oluyor kendi kendine. Kremlerim yağlarım tararım güzelce gün içinde ne yapar ne eder dolaşır o saç kaç kere kesmişliğim vardır :( eşim saçlarımı okşarken hep parmakları takılır isterim ki hiç dolanmasın :( çözümü yok galiba

30 ekim 2023 14:47