sarı alt tonlu olduğum halde sarı alt tonlu fondötenler beni inanılmaz kötü gösteriyor?

çok saçma değil mi, cildim bariz sarımtırak ama sarı alt tonlu fondöten kullanınca aşırı solgun ve hasta duruyorum. sizce neden olabilir?

1. olive olabilirsin belki

27 kasım 2023 13:14

2. ben yıllarca sapsarı fondötenler kullandım. sarı fondöten kullanmak bana mantıklı gelmiyor artık nötr tonlar falan seçmeye başladım. hatta hafif somona dönük olursa güzel duruyor. çünkü asyalılar dışında kimse bariz sarı değil ki onlar da değil. hele mac in sarı tonları falan sapsarı simpsonlar mıyız biz?

27 kasım 2023 13:33

3. A2, pembe alt tonlu fondöten denedim oh be dedim ahahah. Cildimdeki sarılığı dengeleyip daha canlı bir görüntü verdi. Sarı üstüne sarı bir tuhaf oluyor cidden yoksa sadece bazı kişiler mi bunu yaşıyor bilmiyorum

27 kasım 2023 14:03

4. Mesela benim yüzümde damarlar cilde yakın o yüzden pembe kullanınca da fazla kontrast oluyor boynumla. Sarı da tuhaf kaçıyor dediğim gibi en iyisi bana nötr ne pembe ne de sarı baskın olmalı.

27 kasım 2023 14:30

5. Süslü olive olabilirsin + 1. Mac'te opsiyonlar var olive'ler için, bana kalırsa mualara teslim de etme kendini, önden bir kendini eğit derim mesela studio fix powder pluslara bak aradığın alttonu bulmak konusunda bilgi sahibi olmak için. Nc20 nc25 n3 n5 n30 bunlara yan yana bak mesela.

27 kasım 2023 14:57

6. bende daha kötüsü var gerçekten cildimle tam bütünleşen renk bulamıyorum. Sarı alt tonluyum ama nötre yakınım (bir makyaj uzmanı da böyle demişti). Sarılar cildimde aşırı sarı duruyor. Nötr kullanıyorum cok gri kalıyor sanki yüzüm kirlenmiş gibi gözüküyor. Bu durumda olive mi denemem gerek acaba. Öyleyse fondötenler genelde n,c,w ile kodlanıyor ya olive alt tonluları nerden biliyoruz?

27 kasım 2023 15:45