saygı duyulan bir insan olmak?

2023 için ilk hedefim bu. saygı gösterip saygı gösterilmeyen biriyim. önce kendine saygı duy denir, ki bu sözü asla kafamda anlamlandırıp oturtamıyorum. biraz fikirlerinizi almak istiyorum. kaale alınmayan, ikinci plana atılan o kişi olmaktan çok yoruldum. bu senenin ortalarında yeni bir ortama gireceğim büyük ihtimalle. o zamana kadar kendimde bazı şeyleri dönüştürmek istiyorum. biri de bu konu. çok geniş bir konu ama birkaç cümle yazarsanız çok mutlu olurum.

1. mesela saygısızlık yapılan bir ortamda direkt kabuğuma çekilip iletişimi minimumda tutuyorum, teklifleri reddediyorum. bu sefer de dalga konusu oluyorum süslüler. başksı yapsa durup aa bi şey mi yaptık acaba derler. bu neden oluyor?

30 aralık 2022 23:48

2. Ben kendimce saygi gordugumu düşünüyorum, nacizane (gizlinot: Swh) istemedigim ortamda bulunmam, hoşlanmadığım kisilerle görüşmem, ayıya ayi derim ama ben elestirildigimde de dikkate alirim. Kendimi sevdirmeye, olmadigim biri gibi gorunmeye calismam. (Örneğin gece hayatini sevmem ve bir erkek arkadasim bu sebepten iliskiyi bitirdi.) Isimi ozenli yaparim. Dis gorunusume de hep ozen gosteririm. Mesaime, buluşmalarima gec kalmamaya calisirim. Sevdiklerimin her özel gününü, saglik durumlarini samimiyetle takip ederim. İlk aklima gelenler bunlar oldu.

Şunu da soylemek isterim, bu davranışlar bazen yalniz kalmama sebep olabiliyor. Icedonuk yapida olduğum icin pek rahatsiz olmuyorum bundan. Ama mesafeli duruşum karşı cinsle olan ilişkilerimi zorlaştırabiliyor. Umarim siz bu dengeyi kurabilirsiniz ss :)

31 aralık 2022 00:14

3. bana saygı duymayan, nezaket göstermeyen, arkamı kollamayan insanı direkt olarak görüş alanımdan çıkarırım. çünkü benim için de o insanın bir kıymeti kalmaz. en başta kendinize verdiğiniz değeri artırmanız lazım. iyi ve saygılı insanları hak ettiğinizi düşünüyorsanız geri çekilmek çözüm değil. ya tamamen sırtınızı dönüp yürüyün ya da asıl saygısızlığı hak edenlerin kendileri olduğunu onlara göstermek için saldırın.

31 aralık 2022 00:32

4. Soruyu ben de dahil 11 kişi takip ediyor. Nasıl bir toplumda yaşıyoruz insanların saygısı yok ve bunu böyle yerlerde nasol saygı duyulan biri olurum diye soruyoruz :(

Ahh ahh ne diyebilirim ki . Umarım hiç kalplerimiz kırılmaz üzülmeyiz süslüler

31 aralık 2022 01:46

5. 1.is bulunacak✔️

2.evlenilecek

3.sayginlik

kimse bu espriyi yapmams bari ben yapayım:d

ben ilk bu saygı duyulma meselesini kafama taktığımda bir yerlere son dk çağrıldığım zaman işim olmasa bile keşke önceden haber verseydin gelemem su bu diyerek başlamstm.birilerinn o naslsa ordası olmak dert olmustu bana da.akıl alma meselesi de birinin sana saygi duymamasında büyük bir etken onay arama kimseden bazen gerekli tabi ama sorarken o tonlama soruş tarzı çok farkediyo tam tarif edemedim.

bence kendine saygı duymanın en önemli yolu kendi rutinlerinin ve önceliklerinin olması,yalnız kalmayı yalnızlık olarak görmemek.

31 aralık 2022 02:15

6. suslu bizim toplumda kibar insanlar cok kaale alinmiyor maalesef, nerde bagira bagira konusan patavatsiz insanlar var onlara saygi duyuluyor. Onlardan biri olmayin tabiki ama yeri geldiginde, atiyorum size saygisizlik yapildigini hissettiginizde, sesinizi yukseltip hakkinizi savunmaktan cekinmeyin.

konusurken fazla guleryuzlu olmayin, ataga hazir bi ifadeniz olsun. Sesinizi sakın yumusatmayin. sizden talep edilen bazi seyleri yapabilecek durumdaysaniz bile bazen hayir diyin. Bunun disinda da saciniz basiniz hep bakimli olsun, makyaj yapmak zorunda degilsiniz ama cilt bakiminizi aksatmayin.

31 aralık 2022 11:46

7. kendine saygı duymak en başta saygısızlık yapanlara haddini bildirmek demek süslü. kabuguna çekilmeden çat çat çat karşılığını verirsen kendine saygın olduğu anlaşılır yoksa ölçütü nedir ki bunun?

31 aralık 2022 13:02

8. Nacizane saygı duyulan bir insan olduğumu düşünüyorum.

Hayatımda hep mantığımla hareket ederim. Saçma davranışlarım, bariz hatalarım yoktur.

Sakin bir yapıdayım. Kolay sinirlenmem. Sinirlendiğimde de düzgün tartışırım. Çocuk gibi tartışmam.

İnsanları hep bir kol mesafesinde tutarım. Haksıza haksız derim. Ama sen haksızsın git defol! Şeklinde değil. Haksız olduğunu düşünüyorum çünkü bla bla gibi.

insanların özgür iradelerine saygı duyarım. ne olmayan arkadaşlığı oldurmaya çalışırım ne de olan arkadaşlığı bozmaya. bir şeyi illa oldurmaya çalışmam. akan aksın, akmayanı tutmam. gururluyumdur.

boş boş insanları aba altından tehdit etmem. neysem gerektiği yerde ne olduğumu gösteririm zaten görürler.

bence bu nedenlerden. pek matah bir görünüş yahut kültürüm olduğundan değil, daha çok karakterimden diye düşünüyorum.

31 aralık 2022 14:47

9. anonim 9.. konuş dinleyelim süslüm nasıl cümlelerdir bunlar beni gaza getirdi. Hayat görüşüne bayıldım..... Kendi problemimi anlatsam ona da yazar mısın

31 aralık 2022 16:53

10. teşekkür ederim anon 10 çok kibarsın, yaz tabi elimden geldiğince yorum yaparım

31 aralık 2022 17:12