sivas 'ın insanlar ailevi olarak nasıl olur?

yobazlik, eski facialara alakasız olarak sadece aile bağları, akrabalık ilişkileri nasıldır merak ediyorum. benin tanıdığım bir kaç aile hep çocuklarını geleceğe yatırım gibi görüp ayrı bir aile kurmasına izin vermeyen türdendi. sevgilim de sivaslı.

1. inş bir kaç duyarcı daha gelir de soru yukarı çıkar biraz.

7 eylül 2018 21:37

2. uf ben buraya niye soru soruyorsam cidden bende hata. artık çok güzel kalbimin ekmeğini yiyorum tayfa damlamış. okuduğunu anlamayan tayfta damlamış. şimdi de soru sahibi istediği cevabı alamadı şimdi cirkeflesti diyenler de büyürsün. sevgilimle de konuşuyoruz memleketine sövüyor bir de burdan duyayım dedim ama secim zamanın turkiyenin özellikle de bu bölgede yaşayanları ölsün işsiz kalsın diyen kısmı da toparlanmış olaya vicdanlı bakmanız güzel olmuş. neyse hadi oje medyaları atın ama kurban olim kuş pençesi gibi oje kavrayıp foto atmayın,dd

8 eylül 2018 00:02

3. tek bir şey yazıcam bu neydi şimdi?

(gizlinot: vizyonsuzluk ve dar görüşlülük mod:on süslücüm sorry)

8 eylül 2018 00:33

4. Eski facia derken ??????  Keşke azıcık daha uygun cümlelerle ifade etseydiniz kendinizi.

Bu arada Sivaslıyım ama Alevi değilim. Her yıl giderim Sivas a bazen iki kere gittiğim bile olur. Ben merkezden olduğum için pek yerli alevisini bilmem ama babamın çok çok yakın arkadaşı ve eşi alevi. Dünyanın en iyi iki insanından olabilirler. Ne sizin dediğiniz gibi insanlar nE de garip. Aşırı da ileri görüşlüler. Aile bağları-akrabalık çok sıkı. Babamın arkadaşı şeker hastası ve beyin kanaması geçirdi,bütün aile etrafında çember oldu yardım etmek için.

Çocuklarının geleceğe yatırım olarak görüyorlar mı orasını bilemem ama hep iyi,okumuş ve dediğim gibi ileri görüşlü oluyorlar.

Haaa bir de, ben ki insan cidden ayırmam Yok şu böyleymiş Yok şu şöyleymiş ailemden hiç görmedim ama ne yazık ki “Yeni Türkiye” de artık ayrım yapılıyor ve bu beni çok üzüyor. Benim insan ayırmamamdaki en büyük etken bu alevi çifttir. Abimi ve beni kendi çocuklarından aşşağı tutmamıştır.

8 eylül 2018 01:12

5. En son anonimim. Şuan yazdığınız cevabı gördüm ve ben de kesle cevap vermeseydim dedim. Olsun yine de üsttekini silmiyorum okuyun biraz da anlamaya çalışın ön yargılı olmadan önce.

8 eylül 2018 01:15

6. soru sahibi ailesi alevi dememiş ki ailevi demiş ben mi bişey kaçırdım? :d

8 eylül 2018 01:46

7. Aileviyi alevi okusalar da laflar aynı yere çıkıyor konuyu saptırmayalım lütfen

8 eylül 2018 01:53

8. 13. anonimim soruyu saptırmak gibi bir gayem yok samimi olarak ailesinin alevi olduğunu nerden anladınız anlayamadım sadece.

8 eylül 2018 02:01

9. iki sivaslı arkadaşım var ve siyasi olarak tut aile ilişkilerine kadar tam zıtlar. genelleme olarak bunu bulamazsınız bence.

8 eylül 2018 10:34

10. 10.anonimim. Yobazlık ve eski faciaları gördükten sonra biraz sinirlenip de yazdım,Alevi meselesini de cevaplardan da gördüğüm kadarıyla yazdım. Ama ben merkezden olduğum için zaten gördüğüm kadarıyla olan kısmı özetledim. Annem babam Sivaslı e tabi Ailenin çoğu Sivaslı. hiç oyle çocukları geleceğe yatırım gibi görmez. Dedem ileri görüşlüdür bütün çocukları okuttu annem mühendis teyzemler eczacı Dayım doktor. Bize bakacaksınız der ama fazlasını istemez kendilerini idare etsinler bana yeter der. Babaannem de aynı şekilde 3 çocuğu da iyi yerleşe okumuş halam doktor babam mühendis diğer halam eczacı. Hiç de demez ki bana bakmak zorundasınız ben size o kadar sermaye harcadım benim dediklerimi yapın filan diye. Aile bağlarına gelince genel gördüğüm hep bağlılık. Tek biim ailede olan değil genel Sivas’ta olan bir şey bu. Ve cevrede duydugum Sivaslı gelinlerin hep sevildiği. Yani tabi ki hepsi cok sevilir sayılır ama ben de Sivaslı olduğum için benim ayrıca dikkatimi çekmişti.

8 eylül 2018 11:55