slayta kaynakça eklenir mi3030?

en son ortaokulda slayt hazırladığım için cahilliğimi mazur görün lütfen. üni 1. sınıftayım ve derslerimiz geçen hafta başladı. hocamız ofis programlarına ne kadar hakim olduğumuzu öğrenmek için cumhuriyet konulu bir slayt hazırlamamızı istedi. slaytı bitirdim, fakat kaynakça ekleyip eklememek konusunda kararsızım, bazı arkadaşlarım ekle derken bazıları ekleme diyor çünkü. ayrıca slaytı atatürk'ün bir konuşma videosu ile bitirmeyi düşünüyorum. kaynakça eklersem videodan önce mi eklemeliyim? dediğim gibi cahilliğimi mazur görün lütfen, ilkoku-ortaokul seviyesinde basit bir ödev sunmak istemiyorum çünkü. şimdiden herkese teşekkürler.

1. Ana başlık sonrası içindekiler de eklenir(gizlinot: Eklenmesi + puan), kaynakça da eklenir. Kaynakça en sona koyulur, yani videodan sonra olmalı.

26 ekim 2020 19:02

2. çok teşekkür ederim :)

26 ekim 2020 19:05

3. Ay ben soracaktım bunu. Alttan ders alanların sunumuna da dikkat ettim bu yüzden onlar biliyordur diye ama biri içindekiler kısmı eklemiş, kaynakça eklenmemişti diğeri de tam tersini yapmıştı.

O zaman ikisini de ekleyeyim ben de.

Ama cooook fazla siteden yararlandim hangi birini yazicam ki? Hatırlamıyorum bile sayfaları.

Bir de kaynakçayı link olarak mi eklemek gerekiyor? Bizim derste biri öyle yapmış ama link olarak eklenmiyorsa basitçe sayfa adını mi yazmak gerekiyor yoksa makalede olduğu gibi detay mi lazım?

26 ekim 2020 19:06

4. Link olarak degil apa olarak eklemeniz lazım kaynakcayı. Citationmactine diye bi site var orda website'a tıklayip linki yapıştırın ve adımları takip edin en son apa formatında çıkaracak zaten linkleri. En mantıklısı sunumu hazirlarken yararlandığınız kaynakları anında çevirip yazmak.

26 ekim 2020 19:20

5. @silavertus çok çok teşekkürler

26 ekim 2020 19:24

6. Üniversitede bazı hocalar sunumda kaynakça istemiyorlardı kaynakçayı raporlarımıza koyuyorduk ama koyacaksınız kaynakça en sonda olmalı .Hem sunumda hem de raporda içindekiler kısmı olmalı.Sunumda içindekiler kısmıyla sunumunuz hakkında ufak bir bilgilendirme yaparsanız insanlar az çok sunumunuz ve anlatım sıranız hakkında ufak bir bilgi sahibi olurlar ve böylece merak seviyesini arttırabilirsiniz.

27 ekim 2020 12:32