son kullanma tarihi geçen tavuk?

süslüler merhaba, dondurucuya göğüs tavuk alıp koymuştum, bugün çıkarıp pişireyim dedim ama skt'si 28 mayısmış. donduruculara skt'sini uzatmak için koyuyoruz biliyoum ama yine de endişe ettim pişirsem bir sakıncası olur mu?

1. Son kullanma tarihinden once bozulmasini onlemek icin koyuyorum ben sahsen dondurucuya. Tavuk zaten hemen bozulabilen bir urun. Hic riske girmeyin derim cunku zehirlenmesi gercekten cok kotu oluyor.

3 haziran 2018 21:42

2. Süslü daha geçen gün Kocaeli üniversite mimarlıkta okuyan bir çocuk tavuk zehirlenmesinden öldü, lütfen yapma

3 haziran 2018 21:45

3. Tavuk eti mikrop üremesine çok müsait riske atmayın

3 haziran 2018 21:47

4. tamam çöpe atacagım tavugu teşekkürler hepinize :)

3 haziran 2018 21:50

5. ben kasaba sormuştum dondurucudan çıkarmadığınız sürece tarih geçse de bozulmaz diye ama tabi siz yine riske atmayın

3 haziran 2018 21:54

6. bence de çözün kokusundan anlarsınız. direkt aldığınız gibi dondurucuya attıysanız bozulma ihtimali düşük. benim aldıktan sonra bir gün buzdolabında bekletip sonra dondurucuya attığım ve son kullanma tarihini geçeli sadece 2 gün olan tavuğum bozulmuştu ama alır almaz buzluğa attığım tavuğu 10 gün sonra da yediğim oldu. zaten bozuk tavuk leş gibi kokuyor.

3 haziran 2018 21:57

7. kafam cok karıştı şimdi benim son süslü :(

4 haziran 2018 00:47

8. Ben en son oyle yaptigimda salmonella oldum ve bagirsak kanamasi gecirdim kanli ishal oldum atesim 40'a cikti 1 hafta hastanede yattim. Eti aldiginizda taze degilse siz onu dondurucuya attiginizda bi sorun varsa tavukta zararli mikroorganizmalar donuyor, siz cozunce onlar da geri aciga cikiyor.mesela aldiginiz gibi atmadiysaniz buzluga veya azicik disarda beklediyse o tavuk cok sikintili maalesef

4 haziran 2018 10:54

9. şimdi dün ben akşam çıkardım tezgaha çözdürmek için, o sırada sktsini görüp geldim burada soru yazdım. yaklaşık bir 15 dk kadar dışarıda bekledi. sonra geri buzluga attım. 15 dk kadar cözdürmüs olmam sıkıntı yaratmaz di mi?

4 haziran 2018 18:17