temu siparişi gelmeyen var mı?

kızlar selam, 2 temu siparişimde gelmedi. istanbul'da yaşıyorum, bir tanesi gümrükteydi en son güncellemede ama geriye gitmiş sonrasında o gümrükte yazısı takip kısmından silindi. mng kargoyla gelecekti, onlara teslim edilmemiş. paket geri temuya da dönmedi. gümrükte muhtemelen ama orası hakkında bilgi de alamıyorum. internette herkesin siparişinin geldiğini görüyorum 15 gün 20 gün sonra bile benim baya 1 ay oldu ama gelmedi. hiç gelmeyen var mı diye sormak istedim. bu arada hem tutar hem içerik olarak gümrüğe takılacak bir kargo değildi.

1. Benim de gelmedi ve guncelleme de alamiyorum

22 temmuz 2024 14:39

2. tutar ve icerik olarak nasıl takılır gümrüğe

22 temmuz 2024 14:44

3. ss benim 3 siparişimin hepsi geldi. tutarlar da 1200-1800 tl aralığında ve en az 20-30 parçalık siparişlerdi. şu anda da 2 siparişim uçakla geliyor ek olarak.

22 temmuz 2024 14:46

4. 20-30 parça gümrüğe çok rahat takılır.

22 temmuz 2024 15:30

5. Benim 24 parça siparişim 14 günde geldi. Ama içinde kozmetik veya sıvı yok asla. Onlar takılıyormuş. Aynı üründen de en fazla 2 ol adı gerekiyor.

22 temmuz 2024 15:45

6. süslüler dediğim gibi benim paketimde de gümrüğe takılacak hiçbir şey yoktu.

toplam 8 parça vardı; her birinden 1 tane olmak üzere 4 takı, 1 bilgisayar 1 telefon aksesuarı, 1 çorap, 1 defter vardı ve toplam tutarım vergi ile beraber 635 tl'ydi. yani ne tutar olarak en parça olarak ne içerik olarak gümrüğe takılacak hiçbir şey yok ortada.

ve buna rağmen gelmedi, gümrükteki güncellemesi de düşmüş yani haber alınamıyor şu an.

gümrüğe takılacak hiçbir şey yokken ve vergisini de peşin peşin ödediğim hizmeti nasıl alamıyorum anlamadım. gümrükte kayboluyorsa da bunun bilgilendirmesi verilmeli, o bile yazmıyor. cimere şikayet ettim en son bu durumu, bakalım.

öncesinde değil de temmuz ayında verilen siparişler konusunda özellikle sorun mu yaşanıyor anlamak istemiştim, eğer öyleyse yakın zamanda temuya baya bir engel gelir gibi geliyor.

22 temmuz 2024 15:57

7. ben çok popüler olduğu için biraz kısıta gidildiğini düşünüyorum gümrükte. 25 haziranda verdiğim sipariş, 19 temmuzda geldi. gümrükte 13 gün kaldı gibi görünüyor.

22 temmuz 2024 16:16

8. süslüler valla sinirliyim yani resmen açık hapishanesi yani şansa geliyor gidiyor. gümrük yoğunluğu anlarım bu arada ama açıkçası o kadar güvenim yok ki normalde yasal olarak takılmayacak ürünümüz gelmediğinde orada çalındığını düşünüyorum. kaybolduysa da bunun bilgisi verilmeli, vergisini peşinen ödemişim sonuçta.

22 temmuz 2024 16:20

9. belirtilen tarihte gelmez ise iptal edince paramız kaç güne yatıyor peki? 3600 TL'lik alışveriş yapmıştım son paramı buna vermiştim bi hevesle gelmezse depresyona girerim :((

22 temmuz 2024 16:24

10. Gece hafta geldi siparislerim yaklasik 20-25 gunde. 18 parca urun vardi. Gerilmeyin bence. Ama ben kozmetik eklemedim asla,biliyorum takilacagini. Taki, kirtasiye esyalari, lamba falan ivir zivir aldim

22 temmuz 2024 17:15