the platform filminin sonu hakkında? spoiler içerebilir?

süslüler siz filmin sonunu nasıl yorumladınız? hem yönetmenin röpörtajını okudum hem ekşiye baktım biraz ama ucu çok açık.

1. yönetmen ne demiş çok merak ettim. ingilizcem yok özetler misiniz?

31 mart 2020 22:37

2. yönetmene filmde yaşananlardan sonra ne oluyor, mesaj yerine ulaşıyor mu sorusu sorulduğunda "bu topluma sormanız gereken bir şey. bu hepimize bağlı. bu dünyaya adım atmış en sefil tür olmaya devam etmek isteyip istemediğimize bağlı…” diyor.

31 mart 2020 22:45

3. Anon 3 teşekkürler haklısınız, goreng bir noktadan sonra yanına baharatı da alarak dur demek istedi bütün olanlara. Bu sayede mesajın taşıyıcısı oldu, ihtiyar adamla yola devam etmesinden öldüğü anlaşılıyor ve o küçük kızın orada olup yaşıyor olması da hala bir umut olduğunu söylüyor sanırım. Ama en üst kata gönderilmesi işe yarayacak mıydı mesela gerçekten merak ediyorum.

31 mart 2020 23:05

4. Anon 4, devam filmi mi tam belli değilmiş ama mutlaka izleriz artık gelirse. Bu baya sihirli bir küreden geleceği görmeyi istemek gibi.

Anon 5, evet haklısınız yönetmen de böyle söylüyor sadece toplumsak meseleyi ele aldık ders verme gibi bir amaç gütmedik diyor. bekleyip göreceğiz elbet ama yönetimden düşen trans birey gibi sistemin gerçekleriyle yüzleşip intihar aşamasına gelmezsek tabi..ha bir de neden trans seçmişlerdi mesela bu soru da şimdi geldi aklıma, madem her şey metaforlarla çevrili..

Anon 3, godotu beklerken'e de bakayım çok teşekkür ederim.

31 mart 2020 23:33

5. Baş karakterde, baharatta öldü bence. Çocuk filan hayaldi. Çocukta gerşek olsa dahi Bi mesaj olayı yok. Mülteciler botta çocuklarla birlikteydi, karşı taraf bildiği halde batırdı botları. Bu dünya düzeninde insanlar bencil. Üstte ki alttakine pas vermiyor. Altta ki altta olduğu için sistemi değiştirmiyor.

31 mart 2020 23:34

6. Ayrıca 11.dk next floor kısa filmi buna çok benzer. Ekşide linki vardı.

31 mart 2020 23:35

7. Anon 6 çocuk kısmının hayal ürünü olduğunu hiç düşünmemiştim doğru. yönetim 16 yaş altı çocuk yok diyor, çocuk sonradan mı oldu diye düşündüm bir ara. Hani goreng hayalinde kadınla seviştiğini gördü ya acaba o hayal değil miydi diye de düşündüm. Kısa filme de hemen bakıyorum çok teşekkür ederim

31 mart 2020 23:39

8. Sevişme sahnedi hayaldi. Kadını çok seksi olarak betimledi. Kadının saçı filan temizdi. Aynı yanına getirdiği kitapta ki karakterinde kitapta buna benzer hayali sevgilisi vardı. Donkişot kitapta şişman fakir Bi kızı soylu zarif bir kız olarak görüyordu.

Çocuğu besledikten sonra baş karakter 2 kere uyanma sahnesi vardı.

31 mart 2020 23:57

9. Next floor izlediysen, yukarı baktıklarında filmdeki gibi kat kat film sahnesini görmüşsündür.

31 mart 2020 23:58

10. Evet kitabın özellikle don kişot olması şimdi daha çok şey anlatıyor, zihnim açıldı resmen sağolun anon 6, next flooru az önce izledim bu filmin kısacık özeti gibi ve bir anlamda filme ilham vermiş sanki.

1 nisan 2020 00:39