tiroit biyopsi sonucunun belirsiz çıkması?

merhaba süslüler, ben haşimato hastasıyım bu sebeple de sürekli olarak kan verip ultrason çektiriyorum. bu sene ultrasonumda doktor nodülde büyüme gördü ve biyopsi istedi, ilk biyopsi sonucum belirsiz çıktı. 3 ay sonra tekrae yaptırdım yine aynı. doktor kanser olabileceğini söyledi. bir kez daha farklı bir doktora yaptıracağım ama çok korkuyorum. benzer şeyler yaşayan süslü oldu mu?

tarih
    oy (güzelinden)

1. ay geçmiş olsun süslü bir arkadaşımın 18 yasındaki kardeşine troid kanseri teşhisi konmuştu doktor da olabileceğin en iyi kanser türü demiş çocuğa. sanırım ilaçla tedavisi mümkündü yani tabi adı bile kötü bu hastalığın ama içini ferah tut umarım doktorun endişelendiği gibi değildir

dün 00:55

2. Biyopsiler ilgili biyopside uzman kisiler tarafindan yapilmadikca boyle sonuclar cikiyor. Benzer bir seyi annem yasadi. Sonra doktor yonlendirmesiyle tiroid biyopsisinde uzman birisine gittik ve yeterli parcanin alindigindan emin olarak ilerledi alan ve inceleyen ayni anda oradaydi. Hashimotoda yalanci nodul cok olur iyi bir endokrinciye gittiginizden emin olun suslum

dün 00:55

3. merhaba süslücüm ben de yaklaşık 1.5 yıl önce benzer bir süreçten geçtim ve tıpkı anonim 1'in dediği gibi bana da doktorum benzer şekilde konuşmuştu hatta zatüreden ölme ihtimalin bile daha yüksek demişti diye anımsıyorum. eğer kesin ameliyat olacaksan da yayılım durumuna göre tiroidin tamamı yahut bir kısmı alınıyor ve sonrasında süreç endokrin doktorunun doz ayarlaması ile yaşam boyu dışarıdan tiroid hormonu almak şeklinde ilerliyor (duruma göre radyoterapi de alınabiliyor bu arada ama ben almadıpım için o konuda yorum yapamıyorum). yalnız bir uyarıda bulunmak istiyorum ameliyat olacak bölgenin oralarda aynı zamanda ses telleri de olduğu için bir süre sesini düzgün kullanmakta zorlanabilirsin. misal benimki lenflere de yayıldığı için ameliyat beklenenden uzun sürdü ve bu da ses sinirini (tam olarak böyle mi deniyor emin değilim ama sesle alakalı bir şey işte) biraz zorlamış o yüzden doktor diğer tarafı almadan bırakmak zorunda kalmıştı (şükürler olsun ki bir daha gerek kalmadı 2. ameliyata) ki cerrah sonrasında aileme sesi belki bir ay belki 1 yıl sonra düzelir hatta düşük de olsa hiç düzelmeme riski de var demiş ama benimki 2 ay içinde çok büyük oranda geri gelmişti. Bunu da aslında şunun için söylüyorum ben ameliyat olmadan önce o bölgedeki sinirin canlılığını algılamaya yarayan bir ekipman için sigortam karşılamadığı halde ücretini verip (2023 sonu 10bin tl civarıydı) ameliyatta kullanılması için onay vermiştim ve iyi ki vermişim diyorum çünkü belki de o cihaz olmasa cerrah ameliyata devam edecekti ve ben de kalıcı bir şekilde sesimden olacaktım. O yüzden ss eğer ameliyat kesinse bu ayrıntıları mutlaka dile getir sonuçta ne olacağını elbtte kimse net bilemez ama tedbir almaktan zarar gelmez diye düşünüyorum özellikle de komuşmaya dayalı iletişimin ön planda olduğu bir iş kolunda çalışıyorsan daha da elzem bence bu konuda önlem almak.

dün 01:28

4. Ben de yalancı nodül olabilir demeye geldim. Ben de hashimato hastasıyım, lisede nodül de olduğu söylendi. Yıllarca hem kan tahlili hem ultrasona düzenli girdim, iç hastalıkları ve genel cerrahiye gitmiştim hep. En son şehir hastanesinde endokrin doktoruna gittim ve yıllar sonra aslında nodül olmadığı ortaya çıktı. Hashimotonun tiroid bezinde yarattığı tahribattan dolayı dokuda bozulmalar olabiliyormuş ve sıklıkla da nodülle karışıyormuş ultrason görüntüsü.

İyi bir endokrin doktoruna muhakkak görünün. Nodül varsa da canınızı sıkmayın, tiroid kanseri en kolay atlatılan kanser deniliyor tabii umarım değildir de

dün 01:36

5. Bu arada şimdi aklıma geldi yanlış hatırlamıyorsam nodül çapı belli bir büyüklüğün üstündeyse o zaman biyopsiler net sonuç vermediği için doktorlar risk almamak adına ameliyat seçeneğini tercih ediyor diye biliyorum. doktorun da o yüzden de bu şekilde konuşmuş olabilir ki gerçekten kanserli ise ihmal yüzünden diğer organlara metastaz yapıp daha çok sıkıntı çıkarma ihtimali olduğundan mantıklı olan da bu elbette ama başka uzman görüşü almakta da fayda var net bir tablo olmadan bıçak altına yatmaya acele etmemek lazım.

dün 01:46

6. Teşekkür ederim süslüler ankarada önerebileceğiniz bir doktor var mı bana? Bu arada bu hastalığı atlatan ve haşimatosu olan süslülere çok geçmiş olsun ❤️❤️

dün 08:33

7. Süslümm çok geçmiş olsun. Ben de graves ve tiroid kanseri sebebiyle total tiroidektomi oldum. Öncelikle şunu belirteyim, tiroid kanseri varsa ameliyat şart. Ameliyatsız bunun çözümü yok.

Böyle durumlarda iyi bir radyoloji uzmanının tiroid ultrasonu çekmesi çok önemli. Burda Mehtap Tunacı 1 numaradır. Eğer imkanın el veriyorsa kesinlikle ona gitmeni öneririm, benim tiroid ultrasonumu o çekmişti ve direkt gördü kanseri biyopsi öncesi.

Tekrar bir biyopsi yaptırmadan iyi ve detaylu ultrason önemli. Biyopsi sonraki adım.

Aklına ne takılırsa bana yaz süslüm.

dün 09:27

8. Süslücüm aynısı anneme oldu, birkaç iğne biyopsisi belirsiz çıkınca ameliyatla nodüllerin hepsini alıp patalojiye gönderdiler. Maalesef kötü huylu çıktı ama aynen yukarıdaki süslülerin dediği gibi doktorlar bunda korkacak bir şey yok dediler. Çok şükür sadece ameliyatlık bir şey, kemo veya radyoterapi görmedi. Şimdi tiroid ilacı kullanıyor normal. Sana çok geçmiş olsun, lütfen karamsarlığa kapılma.

dün 09:38

9. Universite hastanesine gidin suslu. Hacettepeden randevu baktiniz mi?

dün 14:57

10. Süslüm selam doktorum istersen git ama hem uzun sürer hem de işlemi hoca yapmaz dedi ben de yine onun önerdiği bir hocadan randevu amdkm.

dün 15:00