tuval üzerinde guaj boya neden çatlar?

merhabalar. resim yapmaya yeni başladım ve bir sorum var. resim kuruduktan sonra (6 saat sonra falan) boyalı yerler çatlamış gibi duruyor. alt katman kurumadan üstüne boya geçtiğim içim oluyor diye düşündüm, altının kurumasınu bekledim o yüzden. ama yine de çatlamıştı. sizce neden oluyor olabilir? boyaya çok mu su katıyorum? veya kuruması için az mı bekliyorum? alt katmanın kuruması için ne kadar süre beklemeliyim?

1. Tuvalde guaj kullanmayin süslü yağlı boya kullanın. Guaj kağıt ve karton gibi materyaller için uygundur.

31 mart 2019 18:02

2. Yağlı boya kullanmak istemiyorsanız akrilik boya da kullanabilirsiniz.

31 mart 2019 18:03

3. (yazar: matrushka) ve (yazar: budakim) çok teşekkür ederim. ben tam tersi, akrilik sadece camda kullanılır diye biliyordum. yağlı boyanın seyretlicisi dışında bir farkı var mı ki guajdan?

31 mart 2019 18:09

4. Yağlı boyayı doğal yağlarla seyreltebilirsiniz süslüm tiner kullanmak istemezseniz. Zaten tiner tuvale zarar verir uzun vadede. İnternette oranlarına bakarsiniz boyanizla yağı ayarlarsiniz. Bi de yağlı boya ile kalın yapılı fırça kullanin.

31 mart 2019 18:18

5. guaj çatlar hep akrilik ve yağlı boya çatlamaz, akrilik çok daha hızlı kurur

31 mart 2019 18:35

6. çok teşekkür ederim süslüler<3

31 mart 2019 18:41

7. Yeni başladıysanız akrilik kullanin derim.Catlama yapmaz ve cabuk kurur.Marias marka akrilik ozellikle cok iyidir.

31 mart 2019 19:53