uzak doğu dilleriyle ilgilenen/bilen var mı?

çince,japonca ve korece arasında en zoru japonca diye duydum ve cidden zormuş. korece ise çok kolay deniyor, türkçe'ye en yakın olan oymuş. cidden böyle mi?koreceye çok kolay denmesi biraz garip geldi bana açıkçası.yani ne kadar kolay olabilir ki? haftada 1 gün ders alarak b1 bile olunur bence diyeni gördüm yani bana saçma geldi biraz. bu diller hakkında bilgisi olanlar varsa zorluk, kolaylıkların nasıl yorumlarsınız?siz nasıl öğrendiniz?

1. En zor dil çincedir.japonca degil.

27 ekim 2019 15:59

2. en zoru çince. japonca ve korece çinceye kıyasla daha kolay. ben tek başıma korece öğreniyorum yaklaşık 3-4 yıldır. cümle yapısı türkçe ile aynı. benzer kelimeler, hatta aynı olan ekler dahi bile mevcut. okulda da bir dönem dersini aldım sadece ve bu yaz kore'deydim. hala kelime eksiğim var, kompleks bazı cümleleri anlayamıyorum ama şöyle söyleyeyim orada tanıștığım insanlar telaffuzumun çok iyi olduğunu söyledi hep çok şaşırdılar. kendi kendine çalışıp öğrenebileceğin bir dil yani çok rahat.

27 ekim 2019 16:06

3. Sürekli aynı şeyi farklı sorup duruyorsunuz :( bilmiyoruz nolur yeter

27 ekim 2019 16:06

4. 1.ve 2. Anonim teşekkür ederim.

İlk defa böyle bir soru sordum son anonim.hatta bu konuşmayı arkadaşlarımla yeni yaşadım yani çok alakam olan bir konu bile degil ki kalkıp sorayım sürekli.

27 ekim 2019 16:10

5. Bence de çince daha zor. Ben japonca öğreniyordum bir dönem hiragana ve katakana hala az buçuk ezberimde iteleye iteleye okuyabiliyorum. Kelime haznem haliyle zayıflamaya başladı ama öğrendiğim dönem film, tv showları vs. izlerken ingilizce altyazısız %40'ını anlıyor, ekran yazılarının %60ını okuyabiliyordum. Kanji sıkıntılı. Hem yoğun bir dönemim olduğu için hem de o sıra zor geldiği için kanjiyi bir türlü öğrenememiştim. Çince temelli bir alfabe zaten. Japonlar maalesef bu 3 alfabeyi de günlük olarak çok sık kullanıyorlar. o yüzden birini öğreneyim diğeri kalsın olmuyor pek. ayrıca bizim latin alfabeli dillerimizde olduğu gibi kelimeler birbirinden türeyip, ek alıp yeni kelimeler oluşturmuyor çoğunlukla. yani 'kalem' e -lik gelip 'kalemlik' oluyor ve sen kalemlik kelimesini bilmesen bile bağ kurabiliyorsun, anlıyorsun ya onlarda kalemlik apayrı bir kelime. o yüzden komple düşünce şeklini değiştirmen lazım. Tabi ben çok yüzeysel bahsettim ama olsun artık.

Ve evet korece çok çok daha kolay. Alfabeyi 1- 1 bucuk aya öğrenirsin. Kelime telaffuzları daha kolay, dildeki düşünce yapıları bize benzer

27 ekim 2019 16:15

6. Bence sen bilmiyorsun 3. Anonim bak cevap verenler var. Kendi bilgisizliğinizi kaos çıkarmak için belli etmeye ne gerek var.

Korece en basiti çünkü yığınla doküman var ulaşılabilirlik açısından. Şarkı program dizi vs. Japonca konusunda alanı dar çünkü malesef müziklere ulaşmak bile zorken programları falan izlemek falan çok zor. Animeleri saymıyorum çünkü günlük japonca ile animenin dili farklı.

27 ekim 2019 17:04

7. süslü benim hem çince hem de japonca okuyan bir arkadaşım var, ayrıca çok kore dizisi izler. şimdi kore dizilerini ben de izleyen biri olarak en kolayının korece olduğunu söyleyebiliriz. öğrenmek istiyorsanız zaten diziler kulak aşinalığı yapıyor, ben kendim alfabesini de öğrendim, kolay zaten. ama tabi tam konuşmak için kursuna gitmek lazım. tahminimce 6 ayda b1-b2 olunur.

arkadaşımdan öğrendiğim kadarıyla ise çince en zoru. hem karakterler olsun, hem tek heceli olması olsun, aynı kelimeyi birden fazla tonlama ile farklı kelimelere çeviriyorlar. mesela -sek- diye bir kelimeleri olsun hızlıca sek deyince sekmek*, seek diye uzatınca su katılmamış* anlamında gibi(tamamen uydurmasyon). bu da bizim için çok zor bir durum.

japonca da zor yine alfabesi olsun vs., ama yine de öğrenilebilir. üzerine anime falan izlenip kulak aşinalığı olur.

kısacası çince>japonca>korece.

27 ekim 2019 17:14

8. Tekrar teşekkür ederim cevaplar için.

Sanırım korece öğrenmeye başlayacağım.yogun bir dönemde olduğum için bu daha mantıklı olacak.

28 ekim 2019 14:33