uzun ilişkide sıkılma eşiği nedir?

süslüler selam, ben bu uzun ilişkiler hakkında bir şeyi çok merak ediyorum. bugüne kadar hiç uzun ilişkim olmadı o yüzden soruyorum. mesela 1-2 sene ve daha uzun süren ilişkilerde hala ilk zamanlardaki gibi heyecanla sevgilisiyle buluşmaya giden var mı? burada sorulan sorularda falan çok görmeye başladım "sıkıldım, soğudum, rutine bindi vs" diye. hep mi böyle oluyor? yoksa "ben hala ilk günkü gibi mutluyum, huzurluyum, heyecanlıyım diyenler var mı? uzun ilişki önerir misiniz yani yoksa değişik değişik flörtlerle gençliğin tadını mı çıkaralım :d (yaş 23 bu arada)

1. 1buçuk yıllık ilişkim var hala aynıyız gerçekten rutin of sıkıldım gibi bi şey hiç düşünmedim aksine onunla enerjim yerime geliyor ama yakın arkadaşlarımız var onlar neredeyse 2buçuk yıldır birlikteler bu 2 buçuk yılın en az 6 ayı zorlama gidiyor geçen sene birlikte çok iyilerdi zaman geçirdiğimiz için sık sık biliyorum şimdi yoğunluktan görüşemiyoruz ama sıkıntılarını biliyorum o eski ilgileri yok birnirlerine aksine bıkkınlık var erkek tarafında onları gördükçe ben de korkmaya başladım bu güzel şey anlamsızlaşmasın diye dua ediyorum bazen çok etkilendim onlardan umarım öyle olmayız :(

11 mart 2018 19:34

2. 4 yıllık ilişkiden bildiriyorum seks ve tensel çekim olmasa bitmişti. Monotonlukta nirvana.

Genel olarak 2 yılda bitiyor bence. O iki yılda ya evlenin ya yeni partner bulun.

11 mart 2018 20:35

3. 10+ yıldan bildiriyorum. İyi anlaşan iki arkadaş, iki dost , iki sırdaş olunmazsa, birlikte gezmeyi, eğlenmeyi, yemeği sevmiyorsanız bitiyor çünkü ilişki monotonlaşıyor kaçınılmaz olarak. Ben ilişkimin sırrını iki iyi dost olmamıza bağlıyorum. Huzur evet, sevgi evet ama aşk maalesef doğal olarak bitiyor:( hele 10+’da o pırpırlar ancak ciddi ciddi kavga edip kapıyı çarpıp sonra buluştuğunuzda ortaya çıkıyor ancak:)

11 mart 2018 21:09

4. 1.5 senelik ilişkim.sadece sevgilim değil en yakın arkadaşım da o benim. Aradaki saygıyı kaybetmemek gerekiyor en onemlisi bu bence.beni sorarsan ilk günku gibiyim.uzaktan görünce hala kalbim çarpıyor yüzüm kocaman guluyor.bir sözü bir öpüşü derdi tasayi unutturuyor.

11 mart 2018 21:21

5. insandan insana, ilişkiden ilişkiye göre değişir ama bu durum :/ biz 1.5 yıl olunca koptuk birden. sorsan neden söyleyemem o derece...

ama bana sorarsan en az 25ine kadar free :d sonra ciddilik düşünürüz

11 mart 2018 23:28

6. 6 yıldan bildiriyorum, evet  bazı şeyler rutine biniyor ama öyle bir bütünleşiyorsunuz ki, sevgi evriliyor, büyüyor... yani tabii iki yakın arkadaş olmasak, her şeyi paylaşmasak, ortak etkinlikler yapmasak bu zamana kadar yürümezdi diye düşünüyorum. en önemlisi arkadaş olabilmek bence. ten uyumu da olmazsa olmaz. ilişkiyi rutine bindirecek de rutinden çıkartacak olan da sizsiniz, her şey sizin ve partnerinizin elinde.

11 mart 2018 23:57

7. 1 yıl sevgilik + 3 yıl evlilik olan bir ilişkiden bildiriyorum. Her gün beraber olmamıza rağmen beni öpünce bile heyecanlanıyorum. Kalbim çarpıyor. O da benim gibi, hissediyorum. Ondan önce garip geliyordu, uzun süreli ilişkisi olan arkadaşlarıma bakıp şaşırıyordum nasıl dayanıyorsunuz diye. Yani biraz kişilere bağlı bir durum.

12 mart 2018 00:11

8. merhaba, 4 buçuk yıldır ilişkim var. ama 5 gün üst üste görüşsek sıkıldık demeyiz. biz sürekli farklı aktiviteler yapıyoruz. paintball, piknik, buz pateni, bowling vs. vs. Canımız sıkılır günü birlik şehir değiştirir geliriz falan yani iki tarafında eğlence şekline bağlı. tabii işin içine heyecanı sekste katıyor. demeden geçemem çünkü öyle:d rutinlik biraz da kişilerin eğlence görüşüne göre şekilleniyor süslü. korkmayın uzun ilişkiden:d ama bana kalsa 10 ay içinde nişanlanıp evlenmek en güzeli kafa rahat çünkü hemen olmuş, bitmiş:d

12 mart 2018 11:39

9. biliyo musunuz? hala böyle mutlu olduğunu bildiren,kalbi pır pır olan,o sıcaklığı hisseden anonimlerin yazısını okuyunca içim ısındı. insanın içi umut doluyor. ne güzelsiniz siz öyle,umarım her birinizin ilişkisi böyle anlattığınız kadar güzel devam eder. çok duygulandım,bu kadar beraberlikte bile ilişkinizden övgülerle bahsedebilmenize.takdir edilesisiniz <3 yüzleriniz hep gülsün sizin adınıza ben de mutlu oldum! çünkü ben de gerçek ilişkinin gerçek sevginin yıllara bağlı olmadığına inananlardanım. belki eski heyecan olmaz,belki eski tutku olmaz ama geçen yıllara rağmen o yolda onunla birliktesin diye mutlusundur,onu sevmeye devam ediyosundur. bilmiyorum ben böyle düşünüyorum,umarım benim de ilişkim bu yönde devam eder. öpüyorum gözlerinizden! :)

12 mart 2018 14:43

10. 5 senelik ilişkimde 5. senenin sonunda nişanlanana kadar ne bende ne onda herhangi bir sıkılma olmadı. ikimizde hem birbirimizin ciğerine kadar bilirdik hem de hala birbirimizden utanırdık. 5 senede 937486373 kez beni öpmüştür ama ben her seferinde heycanlanırdım kızarırdım o da böyle kafamı kolunun altına alıp öperdi. (gizlinot: maalesef ayrıldık ) nişanlanınca işin içine sorumluluk girince başka kızlar ilgisini çekti.. belki öncesinde de çekti bilmiyorum ama hissetmemiştim. ayrılalı 1.5 sene oluyor hala her gün bana yazıyor benden başkasını sevmemiş benden başkasıyla olamazmış.. yani sevgi 1-2 senede bitecek bişey değil. aşk da öyle. ben onla bir 20 yıl daha geçirseydim 20 yıl sonrada severdim utanırdım. ayrıldığım halde başkasına bakamıyorum içim almıyor. 1 senede 2 senede biter diyenler gerçekten aşık olup sevmemiştir.. tabi her gördüğünde ilk buluşmalarınız gibi miden ağrımıyor ama zaten o bi kaç sene sonraki rahatlık,karşındakini tanıman sevmen alışman bunlar çok önemli. ne diyeyim allah herkese 25 yaşında da 80 yaşında da aynı kişiyi aynı aşkla sevmeyi nasip etsin.

13 mart 2018 11:20