uzun süredir gözlük kullanıyorum ama burun kemiğim son birkaç aydır ağrımaya başladı sebebi ne olabilir?

süslüler merhaba 5 senedir gözlük takıyorum, ilk başta okuma gözlüğü olarak almama rağmen neredeyse tüm gün gözümde artık. geçen kasımda göz doktoruma gidip camlarımı yenilettim ama gözlüğüm aynı kaldı, yani bir değişiklik yok. ama buna rağmen son birkaç aydır gözlük burnuma aşırı baskı yapmaya başladı gibi, kemikli bir burun yapısına sahibim maalesef ve resmen kemiğin ağrıdıgını şu an bile hissediyorum. benzer deneyimler yaşamış olan var mı, sebebi ne olabilir? corona sebebiyle göz doktoruna hemen gitmeyi düşünmüyorum açıkçası o yüzden fikirleriniz benim icin ekstra önemli olacak, tesekkür ederim simdidenn

1. camlarınız kalınlaştıysa ondan olabilir süslü, kemik gözlük kullanmayın isterseniz

19 haziran 2020 23:20

2. Süslü gözlüğün plaketli mi plaketsiz mi? Yani bazı gözlüklerde buruna gelen kısımda 2 küçük slikon gibi şeyler oluyor ya onu kastediyorum. Ondan yoksa gözlük burnunda oturduğu için zamanla burnu kemerleştiyormuş. Hatta burun estetiği olanlara kaç ay gözlük takmak yasaktır burnu  düşürür diye

19 haziran 2020 23:22

3. Evet süslü her iki gözüm de yarım numara büyümüş. Yani gözlük çerçevesi yeni camları taşıyamıyor demek mi oluyor bu?

19 haziran 2020 23:23

4. A1 yok süslü plaketsiz sanırım (link: https://www.fruugo.com.tr/izipizi-letmesee-e-kaplumbaa-okuma-gozlukleri/p-35917268-73994352?language=tr&ac=google&gclid=EAIaIQobChMIq8iv6NqO6gIVWODtCh1rdACJEAQYAiABEgKbgfD_BwE şu şekil düz siyahı ama )

Burnum zaten kemikli aslında daha da çökerticek sanırım, burun ameliyatı olmak icin bahane çıkıyor bana :d

19 haziran 2020 23:27

5. Evet süslü gözlügün plaketsiz, gözlük camların cok kalın mı bilmiyorum ama iste dediklerim birlesip agrı yapabilir bence

19 haziran 2020 23:31

6. Gün içerisinde uzun süre maske takıyorsanız o da ağrı yapabilir. Benim yapıyo şahsen burun ucuna baskı yaptığı için

20 haziran 2020 08:22

7. süslü gözlük taşıyor da siz taşıyamıyorsunuz... mümkün olduğunca ince çerçeveli gözlükler tercih edin. camları da inceltilmiş kullanın. biraz ekstra para veriyorsunuz ama değiyor. ben %40 inceltilmiş kullanıyorum mesela, yoksa kavanoz dibi taşımam gerekiyor burnumda.

20 haziran 2020 10:30