vajina iç dudakta sivilce?????

süslüler selam. 2 hafta once regl bitiminde vajinamın iç dudağında sivilce gibi bir şey çıkmıştı. tuvalette silinirken fark ettim onu da hafif bi acı vardı, önemsemedim pek 4 gun icinde geçti. ama 3 gun once bu sefer diğer tarafında aynı sey oldu. sadece silerken acıyor. dısardan bakınca pek anlasılmıyor. elleyince şiş ve yüzümüzde çıkan uçsuz sivilceler gibi.  bunlar acaba sıcaktan, havasızlıktan çıkan bir sivilce midir, yoksa baska bi sey mi? ayrıca tek eşliyim, eşim de ben de birbirimizin ilkiyiz. hpv ihtimalini o yuzden dusunmek istemiyorum ama tuvaletten bile kapılabileceğini duymustum. biraz evvamlıyım da ama korktum azcık :( başına böyle bi şey gelen var mı?

1. hpv siğilleri kendiliğinden 4 gün gibi bir kısa sürede geçmez. sıcakta terliyorsanız temiz tutup nemli kalmamasına özen gösterin. yakın zamanda herhangi bir yöntemle kıllarınızı aldıysanız yeni çıkan kıl kökleri de yapmış olabilir.

2 temmuz 2024 21:45

2. Tek eşliysen eşinin aldatmadığını varsayıyorum hpv ihtimali düşük süslü. Yine de bir doktora görün, için rahat etsin

2 temmuz 2024 21:49

3. süslü 2 hafta önce tatilde aynısı oldu, ben de çok korktum havuzdan vs umumi tuvaletlerden hpv falan kaptım diye ama siğile de benzemiyordu, dediğin gibi uç vermemiş sivilce gibiydi. sonra bartholin kisti başlangıcı falan olmasın diye sıcak kompress vs uyguladım, probiyotiğe dikkat ettim geçti kendi kendine. bir daha da çıkmadı.

2 temmuz 2024 22:10

4. senin olayla alakası var mı bilmiyorum ss ama doğum kontrol kullanıyor musun? pcos teşhisimden sonra yazz 24+4 kullanırken (ve kullanmayı bıraktıktan sonra) birkaç hafta arayla labiamda 3 tane çıktı bu şişliklerden. ilk başta küçüklerdi fakat sonradan büyüdüler ve dokunulduğunda vs. acımaya başladılar, tam anlattığın gibilerdi. cinsel birlikteliğim hiç olmadı bugüne kadar ve umumi tuvaletlere girmemiştim o dönem. aklıma doğum kontrolün iskenderiye kütüphanesi parşömeni gibi uzadıkça uzayan yan etkiler listesine bakmak geldi, yaygın etkiler kısmında labia çevresinde ve üstünde deri altı yağ keseciği (bu anlama çıkan bir kesecik) çıkarabilir yazıyordu. sıcak havalar da arttırıyormuş çıkma olasılığını. biri kendiliğinden geçti, diğer ikisini de cilt yüzeye çıkarıp attı kendi kendine. ben birlikteliğim olmadığı ve bir şey kapmış olma ihtimalimin çok az olduğunu düşünerek jinekoloğa gitmedim ama bence bu tip şeyler olasılıklara bırakılmamalı. aktif cinsel hayatım olsa vs. kesin giderdim.

3 temmuz 2024 00:26

5. (yazar: A5) süslü doğum kontrol hapı kullanmıyorum. Birkaç gün takip edicem geçmezse bir doktora görüneceğim. Tesekkür ederim cevap yazan herkese

3 temmuz 2024 00:32

6. regl döneminde veya hemen olmaya yakın bitiminde vs sivilce çıkması çok normal. hormonlarla alakalı ayrıca her ne kadar havalandırsan kuru bıraksan pamuklu giysen de hep kapalı kalan bir bölge. korkmana gerek yok dokununca acıyorsa sivilcedir. ağrılı ağrısız uçsuz sivilceler çıkar. hpv öyle bir şey değil.

3 temmuz 2024 13:36