yüzde çıkan siğillerle mücadele?

1. Yüzümde birkaç tane minik siğil var, doktora gittim o teşhis koydu. Acnelyse krem verdi bir ay kullanmam için, geçmezse yaktır dedi. Benim sorunum bu siğillerin sürekli yok olup geri gelmesi. Bir gün yoklar, ertesi gün kocamanlar, sonraki gün tekrar yoklar. Bu sebeple kremi de düzenli süremiyorum. Böyle bi yok olup bi var olan siğilleri yaktırmaya gitsem, o sırada yok olsalar olmayan şeyi nasıl yaktıracağım?Ama yayılıyorlar da aynı zamanda. Çok alakasız bir yerde çıkmış yeni bir tane. Doktora gideceğim yakın zamanda tekrar.bu süreçte yüzünde siğil problemi yaşamış veya bilgisi olan birileri varsa, yayılmaması için neler yaptıklarını önerirlerse ve böyle git gelli siğilleri olup tedavi olabilenler nasıl yaptıklarından bahsederse çok sevinirim.

1 aralık 2018 16:27

2. Hayır süslü, siyah noktacıklar yok üzerinde. Daha çok su kabarcıkları gibiler. Bazen gerçekten de içlerinde su oluyor.

1 aralık 2018 17:51

3. Suslu benimde oyle ici siyah gibi degilde su dolu minik baloncuk seklindeler ve bigun sonup bigun beliriyorlar.. benim cenemde ve sag kasimda kaslarimin oldugu bolgede cikti. Ben yazin maalesef ki guneslenmeyi cok sevdigimden ama sozde koruyucu da olsun diye kat kat farkli gunes kremleri kullanirim kendi tekniklerimle hani onlar sivilce yapti ve her gun denize girdigimden 3 ay boyunca biriktiler ne kadar ii temizlesemde zannettim ama gecmediler. Neyse ilk doktora gittim bana verdigi ilac raporsuz 160tl gibi bi fiyata satilan bi ilacti, haftada 3 gece 1er atlayarak eldivenle surerek tek kullanimlik posetler halindeydi. Bunlar emin olmamakla beraber sigile benziyolar ama diyip bu ilaci 1 ay kullan olmadi yakariz dedi yakmanin da kesin garantisi yok ustelik tek seansta gecmeyebilir vs dedi. Cok paragoz geldi bana doktor ve ciddi uyuz oldum yaktirmanin bi seansi da 675 mi neydi oturdum resmen dua ede ede o ilaci kullandim. Ilk etapta 2.5 hafta boyunca asiri sadik kaldim ilaca, duzenli kullandim cunku korktum yuzumde vs vucuduma baska yerlerime sicrar diye.. kaldi ki uzun zamandir kaslarimi aldirmiyodum ve kasimin altinsa cikmasaydi ben komedon zannedip gecer diye ustelemezdim de doktor da kaslarini aldirma da demisti bana. Neyse 1 ay sinunda baska icime sinen bi doktora gittim kendisi bana verilen ilacin yuzum icin cok agir oldugunu, yuzumu yakmadigim, leke birakmadigim icin dua etmem gerektigini soyledi resmen. Cenemdekiler tamamen gecmis ama kasimin altinda 1 tane aktif bulunuyormus hala o da dudakta cikan ucuklar icin verilen bi ilac verdi, sigilin kesin cozumu yok ama virus oldugundan ucuk ilaci isimize yarayabilir dedi. Ki bu doktora bayildim, inanilmaz ilgili,bilgili,tatli mi tatli ustelik hayvansever😍 simdi bu 2 hafta icinde tekrar kontrole gidicem bakalim ne haldeyiz? Ama soyle soyliyim hala ilac suruyorum kaslarima ginde 2 kez bazen elime tirtik tirtik bisiler geliyo ama cok degil, bu surecte kas aliminda sikinti olmaz sigil kas dokmez ama sen yine de alma dogal dursun fln demisti bana ama aylardir almayip artik sekilleri asiri bozulmusti sephorada boyatip aldirma gibi bi gerzeklik yaptim ve islemin hemen sonunda kaynolmus minik fisiriklarin hepsi kasimdaydi. Asiri sinirim bozuldu ve uzuldum, umarim cogalmazlar.

1 aralık 2018 20:06

4. (yazar: Muhendishanim) Benimkiler de çenemde, şimdi bi de burnumun kenarında çıktı yeni. halbuki çeneme ne zaman dokunsam elimi yıkayıp en yakındaki alkol kaynağına buluyorum. Anlattıklarınızla benzer tür bir şeyler çıkmış bende de. Umarım hepsi geçer ve tekrarlamazlar. Sizin gittiğiniz doktor ankaradaysa isim paylaşabilme ihtimaliniz var mı acaba?

1 aralık 2018 20:30

5. maleaef yüzde çıkan siğiller hpv virüsünün tiplerindendir. bağışıklık güçlenince kaybolur, düşünce tekrarlayabilir. çünkü hpv virüsünün spesifik tedavisi yok. çocukken bende de vardı. alın bölgemde özellikle. yaktırdım, bir daha çıkmadı . inşallah sizde de çıkmaz. biraz iz kalıyor ama çok soluk.

1 aralık 2018 21:10