yabanci erkekler daha mi sadik?

susluler yabanci bir ulkede yasiyorum ve aramizda cekim olan, bir seyler yasadigimiz bir bey var. onda ve arkadaslarimdan da gordugum kadariyla cogu uzak mesafe iliskisini turk erkeklerinden daha iyi kaldirabiliyor. fuckbuddy gibi iliskilerde bile tek esli olmaya ozen gosteriyorlar. sevgililikte zaten kilibikliga kacan davranislari bile oluyor. ne zaman bir iliskinin burda aldatilma ile bittigini duysam hep kiz tarafi aldatmisti. suslu sozlukte ise okudugumda turk erkeklerine nude bile atmayin deniyor, insanlar sevgilisinin aldatmadigina bile guvenemiyor. uzak mesafe iliskisine kesinlikle hayir deniyor. sizce bu farkin sebebi ne? deneyiminiz var mi yabanci erkeklerle? sizce gercekten daha mi sadiklar? (bu arada kuzey avrupada yasiyorum.)

1. Genelde daha durustler. Her konuda boyleler gerci. Aldatma olayi biraz kisisel bir olay ama kadinlara «kari» seklinde yaklasmiyor, cogunlukla kendilerinden eksik gormuyorlar. Daha saygililar. Iliskiye baslamadiysaniz ve size soz vermediyse tek eslilik beklemeyin yalniz. Ve isin takilmadan cikip cift olmaya gecmesi 3-6 ay suruyor. Bu surecte size sadik kalmak gibi bir amaclari olmaz. bir garantisi yok yani. Turk ya da yabanci kimseye ciplak resim atmayin zaten. Kimin ne amacla kullanacagini bilemezsiniz.

14 ağustos 2019 09:09

2. Anonim 1’e alevli meyve tabağı. Dediklerine katılıyorum, çek cumhuriyeti’den bir erkek arkadaşım vardı, her ay ya o geliyordu ya da ben gidiyordum. Bir gün çıktı dedi (skype’ta) ben birinden hoşlanıyorum ve biz beraber tatile çıkıyoruz. Hıı tımım ı zımın ıyı ıglıncılır dedim ve onson görüşmemizdi. Heralde yaşadığım en büyük kalp kırıklığıdır:)

Hala cevap alamadığı halde her yıl bir sürü soru cümlesiyle beraber arkadaşvari doğum günümü kutlar.

14 ağustos 2019 09:12

3. turk erkeklerini bilmiyorum, ama yabancilar da oyle cok sadik degil, geneli aldatmayi tek gecelik tutuyor. gordugum kadariyla turkler yunanlar falan paralel iliski yuruturken almanlar mesela tek gecelik iliskiyle aldatiyor, onune bakiyor. ha soyle bir sey var, katolik inanc geregi hayat boyu tek eslilik kulturlerine islemis. bu nedenle uzun sureli iliski yuruteni turklere oranla cok daha fazla. bence turk erkekleri yabancilara gore cok daha duygusal.

14 ağustos 2019 09:18

4. evet cok direktler kesinlikle lafi dolandirayim, ikisini de idare edeyim, nasil olsa ayni ulkede degiller demiyorlar. ya da ben mi cok safim ya? ruya erkek gibi geliyor boyle anlatinca.

anonim 2 kendisi bana "exclusivity" istiyorum dedi.

14 ağustos 2019 09:20

5. kuzey avrupa zaten muasir medeniyet seviyesi suslu yani adamlar oyle bir noktaya gelmis ki kadin erkek esitligi ozumsenmis, cinsel aclik yok, insana saygi ayni sekilde ozumsenmis. Bu tabii ki ikili iliskilere de yansiyor. Burdaki erkeklerin aldatma sebebi karsisindakine insan olarak saygisi olmamasi ve cinsel bastirilmislik/aclik temelde. Oradaki standart bir adam iliskiye basladiysa onun arkasindan is cevirmeye aldatmaya ugrasmaz. Ama su var asiri kiskancliga da gelmezler. Instagram’da su ekli yok sunu niye takip ettin, o kim vs konularina aliskin degiller ve tepki verirler.

14 ağustos 2019 09:20

6. Türkiye’de erkeklerin bi namusu olduğuna dair inanç yok. Kadının namusu var, erkeğin namusu da beraber olduğu kadın. Erkek için bi kadınla olmak artı skor gibi bir şey olduğundan aldatmak da aslında iyi bir şey. Benim gözlemim de sizinki gibi ilişki içerisinde de biterken de daha duyarlı ve dürüstler. ilişkileri için daha çok duyarlı davranıyorlar. Sadece şöyle bir farkımız var-ki bence iyi- onlar bu ülke insanı kadar arabesk olmadıklarından bi gün kendi istek ve çıkarları ilişkiyi bitirmeyi gerektirirse hızlıca bitirirler.

14 ağustos 2019 09:49

7. bireysel kulturlerden gelenler -niye bilmiyorum- aldatinca tek gecelik aldatiyor, paralel iliskiyi uzun sure yurutmuyorlar sadece. boyle seyler olunca cevrelerindeki kimse sevgililerine soylemiyor. baskasindan sevgili olacak kadar hoslaninca digeriyle aralarini yapar, sonra size soyler ayrilirlar. herhangi bir sekilde ayrilinca da cok hizli hayatlarina devam ederler. kiskancliginizi ve triplerinizi turkler gibi cekmezler. evlilik konusu da kisisel, ama yaslari biraz ilerlemeden zor. hoslandiginiz kisinin ardindan gidin, ama erkeklerin erkek oldugunu unutmayin lutfen.

14 ağustos 2019 09:52

8. bence iletisime gecin 1. anonim.......... ne kaybedersiniz?

14 ağustos 2019 10:29

9. Ben kesin söyle yapardim:

Hi X,

It has been a while, how are you doing? I recently moved to NY for my Master degree. Are you still here as well? I would be happy to have a cup of coffee, if you have a time someday.

Warm regards,

Y

14 ağustos 2019 10:39

10. Anonim 1 yaptigi cok ayip ama ya gercekten. Sadece internetten konustugu birine once asik oldum demesi, sonra kendi kendine komple teorileri uretmesi falan da hic psikolojik stabilite belirtileri degil bu arada. Bir insan gorup tanimadigi birine 2 aylik konusmayla ne kadar asik olabilir ki. Yanlis anlamayin hoslanmistir onj anlarim ama 1 hafta yazmayinca kendini kaybedercesine yazmasi falan disaridan bakan biri olarak bana kosarak kacilmasi gereken bir adam imaji cizdi. Nitekim sonradan yaptiklari da bir tuhaf. Aklinizda kalmasin istiyorsaniz fake hesaptan ekleyip bakin instagramina ama her iste bir hayir vardir derler ya bu adamin gitmesi daha hayirli olmus gibi.

14 ağustos 2019 10:42