yeni taşınılan evde korniş ücretini kim öder ?

yeni eve taşındım perdeler için mecburen korniş taktırdım, bu bedeli kiradan düşebilir miyim ? emlakçıya da sorucam. (ev sahibi ile değil emlakçıyla konuşuyorum böyle şeyleri ve en başından beri bana hep ters gittikleri için önce burdan sormak istedim.) hayır bir de mecburen taşınıcam bir sene sonra o zaman söküp götüremicem ama kesin kiradan düşmek istemicekler 350 tl ödedim

1. ev sahibi olarak biz ödemiştik süslü.

17 şubat 2022 00:16

2. Evde perde takılacak korniş yoksa ya da takılmayacak haldeyse ev sahibi öder. Çünkü sen standart olarak her şeyi olan bi ev kiralıyosun. Ama korniş varsa da sen zevkin için mesela şu oklava gibi şeylerden taktırdın,onu sen ödersin. Sanırım sen ilk durumdasın. O yüzden kiradan düşeceksin.

17 şubat 2022 00:24

3. Ev sahibi odemeli.

17 şubat 2022 00:44

4. Eşyalı kiraladıysan ev sahibi, boşsa sen ödersin

17 şubat 2022 00:45

5. Teşekkür ederim cevaplar için bende ev sahibinin ödemesi gerektiğini düşünüyorum sonuçta bana ait olmucak

17 şubat 2022 00:51

6. Çıkarken söktürürsün der süslü muhtemelen :/ yaptırmadan önce konuş böyle şeyleri çok pislik yapabiliyorlar

17 şubat 2022 07:43

7. Süslüm tamamen ev sahibine bağlı. Mesela benim ilk ev sahibim ne yaptırırsam kendi ödüyordu, şuan ki ne musluk tamirini (ki girdiğimizde bozuktu) nede pimapenlerin tamirini üstlenmedi. İster yaptır ister yaptırma ben kullanmıyorum dedi. Bizde bütçemize uygun yaptırdık. Musluğu değiştirirken eskisini atmadık, pimapenleri ucuza tamir ettirdik ve hepsini giderken çıkartabileceğimiz şekilde yaptık. Ki bizim evimizde ampül bile yoktu eski kiracı kendisi almış giderken götürdü, bende kendim taktım ve giderken götüreceğim. Yani sende bir konuş yaptıracağım ama siz karşılar mısınız de, yok derse giderken çıkartırsın. Hatta belki sen çıkmadan başka kiracı bulursa yeni kiracıyla anlaşırsın. (Biz önce bunu yapmayı planlıyoruz, ben şunları yaptrdım ev sahibi karşılamıyor eğer kabul ederseniz bırakalım siz ücretini bize ödeyin diyeceğiz.)

17 şubat 2022 09:00

8. süslüm ben taşındığımda ev sıfırdı ve korniş yoktu. benim emlakçım siz ödersiniz giderkende götürürsünüz demişti, eve zarar vermiş olurum demiştim depozitodan düşülüyor o bedel demişti. emlakçı çakaldı biraz malesef.

ev sahibimin kızına söylediğimde öyle saçma şey mi olur siz ödeyip kiradan düşebilirsiniz demişti. evin bir malzemesi bu sonuçta.

17 şubat 2022 10:28