yumurtala donemimizi nasıl anlarız ?

merhaba sizler nasıl anlıyorsunuz yumurtlama döneminde olduğunuzu? yumurtlama testi alamıyorum afganistandayım :(

1. Döngünüz kaç gün sürüyor? Hocalarımızın söylediği döngünün yumurtlamaya kadar olan kısmı kişiden kişiye değişse de yumurtlama süresi 14 - 15 gün değişmiyor. Yani döngünün 32 gün diyelim, 32-14 =18.

Reglin başlangıcından itibaren 18.gün yumurtlama günü. Akıntınız olabilir, hafif kasık ağrısı olabilir.

27 kasım 2019 21:32

2. Bacım ayıptır sorması Afganistan'da napıyon?

27 kasım 2019 21:40

3. - regl döngünüz düzenliyse, döngü kaç günde bir tekrarlıyorsa o gün sayısından 14 çıkarın. örneğin bir reglin başlangıcından diğerinin başlangıcına 28 gün ise 28-14=14, 32 gün ise 32-14=18. gün gibi. bulduğunuz günden 3 gün öncesi ve sonrası da yine şüphe duymanız gereken günler.

- diyelim ki regl döngünüz değişiyor. o zaman kendinizi dinlemelisiniz. yani çoğu kadın yumurta akı kıvamında yoğun akıntı ile karşılaşır ki bu akıntı yumurtlamak üzere olduğunuzu gösterir.

- bazı kadınlar yumurtalık ağrısı çeker. o ay hangi yumurtalığınız çalışmışsa o tarafta batma ya da sancı hissi oluşur.

- tahmini dönemde aniden bir ateş, bir arzu gelmişse tebrikler yumurtlama zamanınız.

- aynaya baktınız: "allaam bu ne güzellik" dediniz, yine tahmini dönemse kesin tahmini dönem olabilir sanki.(gizlinot: yumurtlama dönemlerimiz karşı cinse de en çekici geldiğimiz dönemler)

ben bu kadar biliyorum süslü.

27 kasım 2019 21:40

4. Kızlar çok teşekkürler cevaplar için.

Peki hani 14 gün cikardiniz 18 buldunuz ya mesela. O 18i adetimin ilk gününden itibaren mi sayacagim ?

2. Anonim çok tatlısın :) görev için buradayım BM görevlisi olarak

27 kasım 2019 21:45

5. evet ilk

27 kasım 2019 21:47

6. çok özür dileyerek sorunuza kaynak olacağım ama ben bu hesabın kesinliğini merak ediyorum. yani bu döndü-14 ise benim regl tarihimin ilk gününden iki hafta sonra falan yumurtlamam gerekiyor mesela. ama ben regl başlamadan 2-3 gün önce yumurtladığımdan (bu vücuttaki belirtileri dikkate alıyorsak) eminim. diğer günler akıntı bile olmuyor zaten doğru düzgün.

yani bu durumda bu hesabın istisnaları var diyebilir miyiz ya da benim bünyem tuhaf ve yumurtlama taklidi mi yapıyor nedir? :(

pisijik belirtileri çok güzel açıklamış bu arada o yüzden sorunuza cevap olarak sadece pisijik +1 diyebiliyorum.

27 kasım 2019 21:48

7. Süslü prof. Dr net olarak böyle açıklamıştı bize. Ben eczacılık öğrencisiyim, bazı derslerimize de tıp fakültesinden hocalar geliyor. O böyle söyledi ovulasyona kadar olan süre kişiden kişiye değişir ama ovulasyon olduktan sonrası 14 gündür hesabı böyle yaparız dedi

27 kasım 2019 21:50

8. Sendeki akıntı belki regl yaklaştığında serviks de mukus artar o akıntı olabilir

27 kasım 2019 21:50

9. jinekolojik muayene ile yumurta takibi yaptırmıyorsanız belirtilerle bundan emin olamazsınız süslücüm. o biraz daha kara balta işi bi şey ama kullanılıyor. adetiniz düzenli ve ona rağmen adetten 13-16 gün önce hiçbir belirti görmediginizi mi söylüyorsunuz?

27 kasım 2019 21:51

10. anladım anonim 1 teşekkür ederim :) mukus ihtimali de hiç aklıma gelmemişti aslında. yoğun ve yumurtalık ağrılı olduğu için yumurtlamaya yormuştum ben ama belki de sizin dediğiniz gibidir cidden.

pisijik bunun için jinekolojiye de başvurmak hiç aklıma gelmemişti aslında sdjfskjf çünkü benimki de böyle deyip çok üstünde durmamıştım sanırım. evet belirti görmüyorum genelde. daha doğrusu regl öncesindeki 2-3 günün akıntısıyla kıyasladığımda reglden 4-5 gün sonra gelen akıntı baya minimal gibi duruyor. o yüzden ben yumurtlama dönemini hep regl öncesi diye varsaymıştım.

bana sürpriz bir şekilde doktor yolu gözüktü galiba xd

27 kasım 2019 22:02