yumurtlama dönemi dışında hamile kalmak mümkün mü?

kızlar yeni yeni aktif cinsel hayatım var ve sevgilimle genelde hamile kalma ihtimalimin düşük göründüğü ya da regl olmama bir gün kala falan kondomla seks yapıyoruz. ama ben yapı olarak zaten paranoyak bir insan olduğum için yok acaba kondom yırtılır mı ya da şu an mesela regl olduğum halde sırf gece gece niye midem bulanıyor diye aşırı anksiyete yaşıyorum; bir yerde okumuştum yumurtlama günleri olan günler dışında gebe kalınamaz diye. sadece o günlerde mi hamile kalınabilir ovulasyon denilen yani bu tıbbi bir gerçek mi bilgisi olan aydınlatırsa çok sevinirim, ona göre daha dikkatli ve rahat olabilirim

1. Yumurtalama günü değişebilir. Erken veya geç olabilir. Ovülasyon günü ve 2 gün öncesi/sonrasında hamile kalınır. Ama yumurtlama günü kesin olarak belirlenemediği için önleminizi almalısınız.

Anksiyete konusunda da şunu söyleyeyim, hamilelik belirtileri öyle hemen çıkmaz. Beklenen adet tarihi civarında başlar bulantılar genelde.

16 eylül 2019 02:47

2. cevabin icin cokkkk tesekkurler süslü, anladim simdi tarih mantigini. cok soru sormus oluyorum ama beklenen adetten kastın mesela eylulun 3-5-7 sinde birlikte olduk ilk kez oncesi yok ve 11 eylulde de regl oldum. beklenen reglim bu muydu yoksa ekimde olacak olan reglden mi bahsediyorsunuz @uykusuz belki makyajsiz asla

16 eylül 2019 03:11

3. evet beklenen regl tarihi 11 eylül olmuş olur.

16 eylül 2019 03:27