yurt dışında hangi bölümler daha kolay iş buluyor?

sınava hazırlık sürecindeyim. sayısal bölümler harici meslekler önerirseniz çok mutlu olurum. eşit ağırlıkçıyım. buradaki yorumlarda avukatların bile avrupa ülkelerinde iş bulmakta zorlandığını okumuştum. gerçekten öyle mi?

1. hukuk sistemlerinin farklılığından ötürü iş bulamamalarına şaşırılmaması gereken başlıca meslek grubu avukatlık. "avukatların bile" denecek bir durum yok ortada. ebeveynlerim dahil pek çok avukat tanıdığım var, iş arayacak olurlarsa yurt dışında lise mezunundan farkları yok.

8 mayıs 2020 13:56

2. haklısın süslü sonuçta türkiye anayasasını okuyorlar. avukatlık prestiji olan ama sadece türkiyede geçerli bir meslek. peki senin önerebileceğin bir meslek var mı?

8 mayıs 2020 13:59

3. Esit agirlik bolumlerinde biraz daha zor. Ben ve yurt disinda calisan cogu arkadasim akademisyen. Mezun oldugunuz bolum disinda kendinizi gelistirirseniz daha cok sansiniz olur. Ornegin psikoloji mezunu olup data analyst, sosyoloji ve uluslararasi iliskiler mezunu olup policymaker olarak calisan arkadaslarim var. belki medya gibi bolumler de olabilir.

8 mayıs 2020 14:04

4. yurt dışında yaşamak ve çalışmak istiyosan en iyi üniversitelerden birinde ingilizce işletme ya da iktisat oku. yanına da bir yabancı dil daha ekle. ya da yönetim bilişim sistemleri diye bi bölüm var arkadaşım boğaziçi mezunu daha okurken bile dünyanın parasına çalışıyodu şirketlerde. şimdi de amerikada zaten yazılıma ağırlık verdi. valla zengin oldu kız.

8 mayıs 2020 14:05

5. ekonomi alaninda, dis ticaret, uluslararasi ticaret cok fazla is alinimi oluyor. Bilgisayar muhendisi (ama kendini gelistirmis iyi deneyim ve yabanci dil bilen insanlari aliyorlar).

fen bolumleri genelde denklik istiyorlar o yuzden hic girme bile.

Yurt disinda dogdum, yasiyorum, okudum ve calisiyorum.

8 mayıs 2020 14:05

6. meslek kişinin en geç 15 yaşında karar vermiş olması gereken bir şey bana göre. hayatınızı buradan alacağınız tavsiyelerle inşa edemezsiniz. yeteneklerinizi, yatkınlıklarınızı ölçen testler var, rehberlik hocanızdan bunu isteyin. sonra da o mesleği araştırıp koşullarının size uyup uymayacağını belirleyin. başarılar.

8 mayıs 2020 14:05

7. @1 istediğim meslek zaten belli buraya göre kariyer planımı yapmıyorum. sadece yapmak istediğim mesleğin yurt dışında geçerliliği olup olmadığını öğrenmek istedim, anonimlerden biri söyledi zaten. kararım da kesinleşti. teşekkür ederim

8 mayıs 2020 14:18

8. anonim 6 okul prestiji diye birsey yok, turkiye de okuduysan turkiye okudun, bogazici ile sutcu imam uni farkini bilmiyorlar bile.

Prestijli bir okul degil de imkani olan bir ozel okulda okursan, ozyegin veya koc gibi unilerde, yurt disinda staj yapma, yurt disinda master yapma olaylari oldugu icin yurt disinda staj ve master deginiminiz olur, ustelik guzel is degeniminiz olur buyuk international sirketlerde. Ben turkiye de okusaydim eger, koç uni de Business administration okurdum kesinlikle, yurt disinda cok fazla sansiniz olur.

Galatasaray, ITU veya Dokuz eylul veya Cukurova mezunuysaniz hicbir fark yaratmiyor, turkiye de okudu oluyor, turkiye de mezun oldu diyorlar.

8 mayıs 2020 14:52

9. En geç 15 yaşında meslek nasıl seçilir ya kafayı mı yediniz ?

8 mayıs 2020 15:33

10. meslek seçmeden lisede alan nasıl seçilsin? insanın yatkınlıkları, ne olup olmadığı 15'ine kadar çoktan belli olur.

8 mayıs 2020 19:21